2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 15.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 15.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Valdība šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto Latgales speciālās ekonomiskās zonas likumprojektu, paredzot, ka zonā varētu iekļaut 17 novadus un Daugavpili. Latgales ekonomiskajā zonā ietilpst arī Līvānu un Preiļu novadi. Tās pastāvēšana ir noteikta līdz 2035.gada 31.decembrim. Paredzēts, ka šis likums stāsies spēkā ar nākamo gadu.

No 21.decembra līdz 2016.gada 1.janvārim būs būtiskas izmaiņas reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu tīklā. Autotransporta direkcija informē, ka Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās, gaidāmas izmaiņas aptuveni 400 reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina 24 pasažieru pārvadātāji. Izmaiņas paredzētas arī Jēkabpils autobusu parks veiktajos maršrutos un Aknīstes pakalpojumi veiktajos maršrutos. Sīkākas uzziņas pieejamas autoostās.

Turpinām ziņas

Par mēģinājumu dot policistiem 70 eiro kukuli Dobeles novadā aizturēts šā gada simtais kukuļdevējs-autovadītājs alkohola reibumā, kas jau par trim gadījumiem pārsniedz iepriekšējā gada apjomu Zemgales reģionā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka kopumā šogad Zemgales reģionā policisti aizturējuši jau 100 kukuļdevējus, savukārt pagājušajā gadā tika aizturēti 97 kukuļdevēji. Autovadītāju skaits, kas mēģina no policistiem atpirkties par savu pārāpumu ar katru gadu pieaug.

Naktī uz 12.decembri pagaidām nenoskaidroti vandaļi ar motorzāģi nozāģējuši Mazsalacas novada centrālo Ziemassvētku egli. Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis komenē, lai arī tika nodarīts pāri Ziemassvētku simbolam - eglei -, novada iedzīvotāju svētku garu tik viegli nevar nokaut. Pašvaldības darbinieki Ziemassvētku rotu jau ir uzstādījuši. Tika izmantota tā pati egle, kas tagad tiesa gan kļuvusi apmēram par metru īsāka, bet ir tikpat krāšņa. Mazsalacas mērs norādīja, ka neplāno organizēt egles apsargāšanu, jo Ziemassvētkos ir jātic labajam un savstarpējai saskaņai. Jau ziņots, ka šogad tas nav pirmais vandālisma gadījums, kurā cietusi Ziemassvētku egle. Arī Dobelē tika aizdedzināta tur uzstādītā plastmasas Ziemassvētku egle, ko nācās atjaunot.

Un vēl

Aizkraukles pilsētas kultūras namā notikusi nošu un dziesmu tekstu grāmatas "Daugavas dziesmu grāmata" prezentācija ar koncertu. "Daugavas dziesmu grāmatā" ir apkopoti Aizkraukles novada autoru darbi, kas savu daiļradi veltījuši Daugavas tēmai. Grāmatas saturu apkopojusi un izveidojusi biedrība "Aizkraukles reģionālā Tautskola". Grāmata tapusi, pateicoties biedrības "Daugavas savienība" un Aizkraukles novada domes finansējumam.

Atstājiet komentāru