2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 11.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 11.decembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Līvānu novada domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktores amatā apstiprinājuši Indru Iesalnieci. Viņa absolvējusi Daugavpils Pedagoģisko institūtu, strādājusi Alūksnes rajona Liepnas vidusskolā par bioloģijas un mājturības skolotāju, pēc tam - Alūksnes Bērnu un jauniešu sporta skolā par direktora vietnieci izglītības jomā. Iesalnieces līdzšinējā darba pieredze ir cieši saistīta ar sporta skolas darba organizēšanu, vadīšanu un administrēšanu Alūksnē. Viņai ir 17 gadu pieredze sporta skolas direktora vietnieka amatā un viņa pilnībā pārzinu sporta skolas darba organizēšanu un vadīšanu. Strādājot par sporta skolas direktora vietnieci, Iesalniece ir iesaistījusies sadarbībā ar dažādām augstākstāvošām sporta organizācijām, sporta federācijām un klubiem.

Biedrība “Baltā māja, projekta „Sociālās palīdzības sniegšana” izskaņā organizē noslēguma pasākumu 11. decembrī plkst. 11.30 Jersikas pamatskolā. Projekts guvis atbalstu fonda „Ziedot” projektu konkursā, kas tika organizēts sadarbībā ar „Latvijas meži”. Biedrība “Baltā māja” ir viena no 85 organizācijām Latvijā, kuras bija saņēmušas atbalstu savām aktivitātēm. Projekta noslēguma pasākumā paredzētas radošās balto darbu darbnīcas – lieliem un maziem bērniem, kopdarba – svētku egles darināšana, pasākuma laikā būs apskatāma rokdarbnieču un citu projekta dalībnieku radošo darbu izstāde.

12. decembrī pulksten desmitos Līvānu kultūras centrā būs skatāma Līvānu novada domes deputātu dāvināta izrāde bērniem – Muzikāli interaktīva teātra spēle "Reiz dzīvoja" pēc  Hansa Kristiāna Andersena pasakām. Irādes stāstu veidos kopā – aktieri, mūziķi, skatītāji un teatrāli interaktīvo spēli vadīs kāds teātra Āksts. Pēc izrādes - Ziemassvētku eglīte un tikšanās Ziemassvētku vecīti.

30. decembrī pulksten divos dienā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies brošūras “Dzīvais stikls. Līvānu stiklinieku stāsti.” prezentācija. Brošūras prezentācijas pasākumā ir aicināti piedalīties visi intervētie stikla fabrikas darbinieki, kas rada iespēju un veltīja savu laiku brošūras tapšanas procesā. Taču uz prezentācijas pasākumu tikpat gaidīti ir arī citi bijušie stikla fabrikas darbinieki vai cilvēki, kam dārga Līvānu stikla fabrikas piemiņa, tādējādi pulcējot kopā domubiedrus un kolēģus, kas ar saviem vēl nepublicētajiem atmiņu stāstiem palīdzētu turpināt darbu – atmiņu stāstu dokumentēšanā, saglabāšanā un popularizēšanā, paredzot, ka prezentētajai brošūrai būs arī turpinājums.

Un vēl

Izglītības atbalsta programmā „Savai skolai” var piedalīties visas Latvijas pirmsskolas izglītības iestādes, skolas, profesionālās izglītības iestādes jeb arodskolas, kā arī privātie bērnudārzi. Kopumā Latvijā programmai reģistrējušās teju divas trešdaļas jeb 64% Latvijas skolu un bērnudārzu. No Līvānu novada programmai reģistrējušās 10 skolas - Jaunsilavas pamatskola, Jersikas pamatskola, Līvānu 1. vidusskola, Līvānu 2. vidusskola, Līvānu novada pirmsskolas izglītības iestāde "Rūķīši", Līvānu novada Vakara vidusskola, Rožupes pamatskola, Rudzātu speciālā internātpamatskola, Rudzātu vidusskola un Sutru pamatskola. Līdz nākamā gada 7.februārim iedzīvotāji  par katru pirkumu „Maxima Latvija” veikalos vērtībā virs 7 eiro saņem uzlīmes, ko tālāk var novirzīt sevis izvēlētai izglītības iestādei, lai tā varētu savā īpašumā iegūt kāroto inventāru. Izglītības iestādes izvēlēto inventāru saņems bez maksas.

Līvānu novada ziņas sagatavoja Līvānu novada sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa.

Atstājiet komentāru