2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Biedrība „Cerību logi” piedalījās Jēkabpils novada pašvaldības rīkotajā  NVO iniciatīvu  konkursā. Projekta nosaukums: Dubultu parka labiekārtošana un aprīkošana. Projekta mērķis bija uzlabot dzīves kvalitāti, panākot to ar biedrības biedru un Dubultu ciema iedzīvotāju iniciatīvu, kā arī veicināt atbildību par savas dzīves vides un dzīves kvalitātes uzlabošanu. Realizējot projektu,  parkā pie kultūas nama a ierīkota atpūtas vieta, kura ir  pieejama ne tikai Dubultu ciema  iedzīvotājiem, bet arī garāmbraucējiem.Aptaujājot iedzīvotājus noskaidrots, ka varētu turpināt labiekārtot parku izvietojot soliņus, izveidojt celiņus, kā arī attīrot dīķi kurš atrodas parka teritorijā.

2015. gads Dunavas pamatskolā aizrit, īstenojot Lauku Partnerības „Sēlija” projektu „Aiz apvāršņa”. Projekta mērķa grupa – 1.-9. klašu skolēni, arī daži pirmsskolas vecuma bērni un viņu vecāki. Dalībnieki vietējā koordinatora Uģa Vārslavāna vadībā vispirms apzināja vietējās vērtības, vasarā radošo nodarbību ciklā „Skaties tālāk!” apguva alpīnisma pamatus, vēroja putnus, iepazina ievērojamākās vietas pagastā, ievingrināja rokas dekupāžā u.c. nodarbībās. Augustā centīgākie devās ekskursijā uz Madonu. Rudenī projektā iesaistītie domāja un ļāva vaļu fantāzijai, ko gribētu savā ciemā tuvākā un tālākā nākotnē. Lai veicinātu sava ciemata attīstību, bērni izstrādāja projektus, kas saistās ar tūrisma un uzņēmējdarbības attīstību, kultūru un sportu, brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošanu, apkārtnes labiekārtošanu.

Vīpes pagasta klubā pirmās adventes noskaņās notika pasākums “Pateicības laiks”, kur bez svētku noskaņas radīšanas mērķis bija ļaut Krustpils novada iedzīvotājiem pateikt „paldies” saviem līdzcilvēkiem. Pasākumu kuplināja Baronu ielas saksofonistu kvartets, kura uzstāšanās starplaikos tiks lasīti apraksti par cilvēkiem, kas pelnījuši pateicību un pasniegtas nelielas piemiņas balvas. Pateicības vārdus saņēma gandrīz 40 Krustpils novada iedzīvotāji.Pasākuma izskaņā biedrības “Vīpes stils” vadītāja Inese Bramane atzina, ka Ziemassvētku laiks vienlaikus ir dāvinājumu laiks, kur pateicības izteikšana dažkārt var kļūt par vienu no vērtīgākajām dāvanām.

Un vēl

Pļaviņu Mākslas skolas jubilejas izstādei „Lidojums” svētdien, 13. decembrī plkst. 16.30 kultūras centra foajē būs turpinājums. Tiks atklāta nākošo absolventu jeb vecākās klases 17 audzēkņu izstāde - putnu tēli, kas atveidoti apjomīgās skulptūrās, 6.klases audzēkņiem putni atveidoti dekoratīvajos šķīvjos, bet jaunākie audzēkņi no māla izveidojuši brašas egļu mājas. Paši mazākie – rudens lapas un svečturīšus. Izstāde ikvienam ļaus sajust Ziemassvētku noskaņu un mieru, kuru papildinās sveču liesmu gaismiņas.

Atstājiet komentāru