2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 9.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 9.decembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Lai Preiļu novada vizuālais noformējums radītu svētku noskaņu Ziemassvētkos un sagaidot Jaungadu, kā arī, lai veicinātu iedzīvotāju un uzņēmēju aktīvu līdzdalību svētku noformējuma veidošanā, Preiļu novada dome jau trešo gadu izsludina konkursu „Skaistākais Ziemassvētku noformējums”. Ēku vai objektu konkursam var pieteikt tā īpašnieks vai jebkura cita fiziska vai juridiska persona līdz 17. decembrim. Konkursam aicinām pieteikties Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā klātienē vai elektroniski - sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: dome@preili.lv. Noformējumu vērtēs četrās kategorijās: privātmāju noformējums; daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums; uzņēmumu un sabiedrisko ēku noformējums; valsts un pašvaldības iestāžu ēku noformējums. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā saņems balvas. Dalībnieku apbalvošana notiks 29. decembrī Gada Lielās balles laikā. Ar konkursa nolikumu un pieteikuma formu var iepazīties pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Rīt, 10. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks noslēdzošais Raiņa un Aspazijas gada jubilejas sarīkojumu cikla pasākums – literāri muzikāls sarīkojums “Ak, jaunība! Rainis un Latgale”. Pasākuma dalībniekus uzrunās Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis, Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, kinorežisors, kultūrvēsturnieks, Preiļu novada Goda pilsonis Jānis Streičs. Raiņa jaunības zeme ir Latgale, Preiļu novadā darbojas Raiņa muzejs Jasmuiža, un tieši Jasmuižas apkārtnē topošais dzejnieks pierakstīja latgaliešu tautas dziesmas. Pasākumā stāstīs par Raiņa saistību ar Latgali un Latgales kultūras mantojumu. Noslēguma sarīkojumā varēs noklausīties Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja vietnieces Gaidas Jablovskas stāstījumu “Rainis un Latgale” un Raiņa muzeja Jasmuiža vadītāja Solvitas Brūveres stāstījumu “Rainis. Latgale un latgaliešu literāts, kultūras darbinieks Francis Kemps”. Raiņa un Franča Kempa dzeju lasīs aktieris un Rīgas Latviešu biedrības domnieks Pēteris Vilkaste, latgaliešu kāzu un apdziedāšanās dziesmas, kā arī dziesmas ar Franča Kempa vārdiem dziedās Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa “Rūtoj”, vadītāja Ilze Rožinska.

Turpinām ziņas

11. decembrī pulksten desmitos vakarā, mierīgajā Adventes laikā, biedrībā PAKAC viesosies trīs talantīgi jaunieši no Rēzeknes un priecēs ar savu akustisko koncertu, kurā lielākoties tiks izpildītas viņu pašu oriģināldziesmas latgaliski. Pēc koncerta dejas, par jautru muzikālo noformējumu rūpēsies Dj Ervin Main, Mr Happy un Ribeiro. Ieeja ~ 1 EUR.

Savukārt 13. decembrī biedrības PAKAC telpās, Kārsavas ielā 4, pulksten sešos vakarā notiks 10. neformālā tikšanās “50- Jautājumi” - Guntim Skrimblim. Guntis ir Preiļu novada Kultūras Centra vadītājs, horeogrāfs un deju pedagogs, bet pasākumā varēs uzzināt par viņu vairāk, noskaidrojot, kas viņam garšo, kāds ir viņa ikrīta rituāls, par ko viņš vēlējās kļūt bērnībā un kāds noslēpums, par kuru līdz šim neviens nav dzirdējis? Pasaķuma dalībnieki aicināti sagatavot interesantus jautājumus Guntim Skrimblim.

Izjust Ziemassvētku sajūtu un  dāvanu pirkšanas prieku  aicina Preiļu novada uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada domi un Preiļu novada kultūras centru,  organizējot zemnieku, amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku tirdziņu Preiļos 19. decembrī no pulksten 10.00 laukumā, Raiņa bulvārī 19. Tirgotājiem informācija par dalību tirgū atrodama www.preili.lv vai zvanot + 371 26636243.Pieteikuma anketa pieejama www.preili.lv. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 17. decembrim.

Un vēl

10. decembrī plkst. 12.00 Preiļu kultūras namā Preiļu Invalīdu biedrības 30. gadu jubilejas sarīkojums. Ieeja bez maksas.

11. decembrī plkst. 19.00 Preiļu kultūras namā notiks makšķernieku atpūtas sarīkojums, ieeja  - bez maksas.

12. decembrī plkst. 15.00 Preiļu kutūras namā jauktā kora „Noskaņa” no Jēkabpils Ziemassvētku koncerts „Svētki ledus pilī” ar kopdziedāšanu, pikošanos, piparkūkām un karsto dzērienu. Ieeja – bez maksas.

13. decembrī plkst. 15.00 Preiļos, tirgus laukumā Preiļu pilsētas egles iedegšanas svētki “Katrs pats savas laimes kalējs”. Uz pasākumu aicināti gan lieli, gan mazi.

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece.

 

Atstājiet komentāru