2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 8.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 8.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Krustpils novada pašvaldība Eiropas Savienības atbalsta pasākumā „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” pašvaldības grants ceļu pārbūvē ieguldīs finansējumu 1,66 miljonu eiro apmērā, no tiem 10% būs pašvaldības līdzfinansējums. Sākot no 26.oktobra Krustpils novada domes priekšsēdētājs un pašvaldības speciālisti tikās ar Variešu, Kūku, Krustpils, Mežāres, Atašienes un Vīpes pagastu zemnieku saimniecību īpašniekiem un uzņēmējiem. Tikšanos mērķis bija apspriest prioritāri pārbūvējamos pašvaldības grants seguma ceļus novada pagastos, kam paredzēts šo finansējumu piesaistīt. Sanāksmes laikā, uzklausot uzņēmēju viedokli, tika izveidots uzņēmējdarbībai nozīmīgāko pārbūvējamo pašvaldības grants ceļu saraksts. Savukārt Krustpils novada domes decembra sēdē tiks apstiprināti prioritāri pārbūvējamie ceļi katrā pagastā.

Viesītes novada pašvaldībā pulcējās nevalstisko organizāciju, draudžu un vietējo iniciatīvas grupu pārstāvji, lai kopā ar pašvaldības speciālistiem apspriestu sadarbības iespējas gan finanšu līdzekļu piesaistē, gan arī veicot ikdienas aktivitātes. Tikšanos atklāja izpilddirektors Alfons Žuks, kurš uzteica jau izveidojušos sadarbību, klātesošajiem apgūstot pašvaldības piešķirtos finanšu līdzekļus līdzšinējos divos konkursos. Tikšanās dalībnieki izteica pateicību pašvaldībai par līdzšinējo konkursu rīkošanu un visi bija vienisprātis, ka iesāktais darbs ir jāturpina, jo tas palīdz aktivizēt vietējo dzīvi un kaut nedaudz uzlabot infrastruktūru. Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Inese Vītola aicināja, domājot par sadarbību, izmantot arī drīzumā pieejamos finanšu instrumentus – LEADER un Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmu. Dalībnieki arī apsprieda piedāvātos piecus pasākumus, kuriem arī pašvaldība plāno sniegt finansējumu 2016. gadā, izsludinot projektu konkursu līdz nākošā gada 1. martam.

Aknīstes bibliotēkā patlaban ir skatāma sveču izstāde. Bibliotēkas pārstāvji informē, ka izstādē skatāmas seno sveču kolekcijas un eņģeļi dažādās tehnikās un bērnu zīmējumos. Informācijā par izstādi teikts, ka svece ir siltuma un gaismas simbols un tuvojoties Ziemassvētkiem, ikviens vēlas kliedēt tumsu ar spožu sveces liesmiņu. Sveču izstāde Aknīstes bibliotēkā uzbur īpašu svētku noskaņu.

Salas novadā 20.decembrī notiks iešana ķekatās un bluķa vilkšana. Novada iedzīvotāji aicināti pulcēties pie Salas kultūras nama pulksten 12tos. Visi kopā ar ķekatām, velkot bluķi cauri Salas ciemam pa Susējas, Zaļo, Ābeļu un Viestura ielu, iepazīs dažādu tautu Saulgriežu tradīcijas, dziesmas, dejas un ticējumus. Noslēgumā notiks bluķa dedzināšana un cienasts birzītē aiz vecās skolas. Pasākumā piedalīsies Salas novada biedrība “Holista”, Jēkabpils krievu biedrība “Rodņik”, Jēkabpils poļu biedrība “Rodacy”, ansamblis “Ukroinočka”, Salas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs un Salas jauniešu dome.

Un vēl

Šodien pēcpusdienā Līvānu novada domes ārkārtas sēdē tiek skatīts jautājums par Līvānu un bērnu jaunatnes sporta skolas direktora amatu. Jau ziņots, ka šai vakancei tiek virzīta pretendente ar augstāko pedagoģisko izglītību un 17 gadu pedagoģiskā darba stāžu - Indra Iesalniece. No septiņiem pretendentiem, kas pieteicās Līvānu novada domes izsludinātajam atklātajam konkursam uz vakanto Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatu, Iesalniece vērtēšanas gaitā savāca visvairāk punktu. Tādēļ tieši viņas kandidatūru tika nolemts virzīt uz domes sēdi apstiprināšanai šajā amatā.

Jau vēstīts, ka interešu konflikta dēļ oktobra sākumā Līvānu novada domes ārkārtas sēdē no amata pienākumu izpildes tika atbrīvota Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas līdzšinējā direktore Sandra Smilškalne.

Atstājiet komentāru