2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 7.decembrī

Jēkabpils radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 7.decembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Pļaviņu novadā šogad pirmā egle iedegta bērnudārza “Jumītis” pagalmā. Egles iedegšanā peidalījās bērnudārza bērni un rūķi. Pasākuma dalībnieki visiem nov\ēlēja jauku un gaišu Adventas jeb Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

Pļaviņu bērnu bibliotēkā noslēgumam tuvojas darbs ar šī gada „Bērnu žūrijas” grāmatu kolekciju. Skolas bērni jau gandrīz visi ir pabeiguši norādīto darbu lasīšanu un steidz aizpildīt recenziju anketas. „Bērnu žūrijas” projektā dalībnieki tiek dalīti vecuma grupās. Visjaunākie ir 5-8 gadus vecie, kuriem bieži vien lasīšanā vēl palīdz vecāki, vecvecāki, bibliotekāres, bērnudārza audzinātājas vai lielākie bērni. Projekta laikā šie bērni ar audzinātājām nāca uz bērnu bibliotēku, kur katru reizi kopīgi izlasīja vienu bērnu grāmatiņu. Noslēgumā katrs bērns arī vērtēja šīs grāmatiņas un dalīja vietas. Visvairāk 1. vietas izpelnījās Ulda Ausekļa dzejoļu krājums „Bante un tante”.

Pagājušajā nedēļā, 2. decembrī Pļaviņu novada bērnu centrs „Pepija” sagaidīja un sveica 36 tūkstošo apmeklētāju. Tas izrādījās Artis Miltiņš no Pļaviņu vidusskolas 4.b klases. Centrs pateicas apmeklētājiem par aktīvo darbību un bērnu centra apmeklēšanu!

Turpinām ziņas

Pļaviņās notiks plānotie apkures katlu apkopes darbi. No 8.līdz 10.decembrim apkope tiks veikta Rīgas ielas katlumājā. Savukārt nākamnedēļ no 14.līdz 16.decmbrim apkures katlu apkope paredzēta Daugavas ielas katlumājā. Saistībā ar plānotajiem darbiem espējama temperatūras pazemināšanās apkures sistēmā un karstā ūdens padevē. SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” atvainojas par sagādātajām neērtībām.

SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” informē, ka no nākama gada 1. janvāra stājas spēkā jaunie traktortehnikas, autoceltņa izmantošanas un ceļa kaisīšanas pakalpojumu tarifi. MTZ-82 traktora izmantošana stundā ar PVN maksās 15,34 eiro, savukārt T-49 – 16,94 eiro. Autoceltņa izmantošana stundā izmaksā 18,26 eiro, bet ceļa kaisīšana – 18,50 eiro ar PVN. Ja traktortehnika tiek izīrēta rakšanas darbiem, tad pakalpojuma cena būs augstāka. Sīkāka informācioja par jaunajiem izcenojumiem pieejama Pļaviņu novada mājslapā plavinas.lv.

SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” informē, ka no2016. gada 1. janvāra stājas spēkā arī jauna asenizācijas mašīnas pakalpojumu maksa. Par izcenojumiem sīkāka informācija pieejama pašvaldības majaslapā plavinas.lv.

Un vēl

 Klintaines pagasta pārvaldē “Kūlīšos” atvērta lietišķās mākslas pulciņa “Skanstupe” vadītājas Ingas Rubīnas Kalvišas rokdarbu izstāde “Mans darbs – mans vaļasprieks”. Darbi tapuši pēdējo triju gadu laikā un apmeklētājus priecē ar savu daudzveidību – izstādē apskatei izlikti austi dvieļi, galdauti, segas un grīdceliņi, adītas zeķes un cimdi, tamborēti plecu lakati, galda sedziņas, kleitas un somiņas. Pirmssvētku sajūtu uzbur sniegpārsliņas – tamborētas katra savā rakstā. Rokdarbu izstādi Klintaines pagastā var apskatīt līdz 18. decembrim.

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru