2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 3.decembrī

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 3.decembrī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00.

Zināmi Jēkabpils novada iedzīvotāju aptaujas rezultāti par administratīvā centra atrašanās vietu. Kopā tika saņemtas tūkstots 345 anketas. No tām derīgas – tūkstots 328. Anketās izteiktais viedoklis par Jēkabpils novada administratīvā centra atrašanās vietu ir šāds: 72% no kopējā respondentu skaita ir par patreizējo atrašanās vietu Jēkabpilī, Rīgas ielā 150a, 25% par pārcelšanu uz Zasu, bet 3% minēja citas atrašanās vietās. Līdz ar to, visticamāk, Jēkabpils novada administrācijas atrašanās vieta netiks mainīta, kā tas bija plānots līdz šim.

25. novembrī  Jēkabpils konsultāciju biroja rīkotajā ,,Jauno uzņēmēju dienā’’ Agrobiznesa koledžā mūsu Jēkabpils novadu  pārstāvēja Dunavas pagasta SIA ,,Daugavmalas rapsis’’. Reiņa Baloža saimniecības produkcijas klāsts bez jau iepazītajām  eļļām ir papildinājies arī ar lielajiem  pelēkajiem zirņiem un linsēklām. Jauniešiem bija iespēja tikties ar Latvijas mājražotāju un mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrības izveidotāju Agri Locu, kurš stāstīja, kā ražotājiem sevi parādīt, lai iegūtu pircēju uzmanību, kā arī  par dažādiem tirgošanās veidiem.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība meklē sporta pasākumu organizatoru, dzimtsarakstu nodaļas vadītāju un atbildīgo par autotransportu. Pieteikšanās līdz 16. decembrim. Sīkāka informācija novada mājaslapā.

5. decembrī uz Dunavu aicina amatierteātris “Sateka” un senioru deju kolektīvs “Cielavas”. Sestdien piecos pēcpusdienā Dunavā TRADĪCIJU ZĀLĒ notiks pirmizrāde lugai “Tās dullās Paulīnes dēļ.” amatierteātra „Sateka” iestudējumā. Režisore: Silvija Krēsliņa. Pēc tam senioru dāmu deju kolektīva “Cielavas” 4 gadu jubilejas pasākums. Vakarēšanai Dunaviešus rosinās duets “Līksme”. Visi laipni aicināti Dunavā!

15. decembrī no plkst. 10:00 – 15:00 Zasas kultūras namā notiks Jēkabpils novada rokdarbnieku, amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku gadatirgus. Sīkāka informācija pie novada lauku attīstības konsultantes Inas Sēles. Savukārt līdz 14. decembrim gadatirgus notiek arī Rubenes pagasta Kaldabruņas skolā, otrajā stāvā.

Un vēl

Trešdien, 2. decembrī Jelgavā notika Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju 5. kontaktbirža. Šoreiz uz pasākumu devās Zasas pagasta audēja Baiba Bite. Visas dienas garumā pasākuma dalībnieki paralēli tirdzniecībai un kontaktu dibināšanai prezentācijās varēja iepazīties ar citu uzņēmēju pieredzi un iedvesmas stāstiem.

Atstājiet komentāru