2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu Novada ziņas 2015.gada 30.novembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu Novada ziņas 2015.gada 30.novembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

21. novembrī Pļaviņu novada kultūras namā sveica Pļaviņu novada ģimenes - laulātos pārus, kuriem šogad ir Zelta un Smaragda kāzas. Sveicot ģimenes Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde norādīja, ka ikdienā tieši pašiem tuvākajiem cilvēkiem mēs uzliekam pašas augstākās prasības, un nav izstrādāta formula kā nodzīvot ilgi un laimīgi. Tāpēc cilvēki, kuri cauri pusgadsimtam spējuši nosargāt savu laulību, ir novada lepnums. Zelta kāzās tika sveikti Sarmīte un Vilis STAKLES, Ērika un Ivars SKUDRAS, Līvija un Vilhelms JANKALĀNI, Zenta un Miervaldis GRAUDIŅI, Zenta un Vladimirs DUDAREVI, Marija un Vitolds KLUŠI, Valija un Jānis KUCENKEIRI, Anna un Pēteris PREISI, Leone Anna un Uldis EIDUKI.

 

Smaragda kāzās jeb ar 55 kopdzīves gadiem tika sveikti Kilikeja un Aleksejs KIČINI, Nora un Andrejs ZVIRGZDIŅI, Edīte un Uldis ZEIPES, Inta Vija un Jānis Alfrēds LAPIŅI, Ārija un Roberts KĻAVIŅI, Ranta un Voldemārs KNAUERI, Valentīna un Vasīlijs DJUKAREVI, Regīna un Viktors JUKŠAS, Lidija un Pēteris EIDUKI, Astrīda Līvija un Mārtiņš Elmārs SILIŅI.

 

Turpinām ziņas

 

Pagājušajā nedēļā Pašvaldības policija Pļaviņu novada ģimnāzijā, sadarbībā ar skolas vadību, veica preventīvu pasākumu, kura mērķis bija noskaidrot, vai ģimnāzijā un tās teritorijā nav ienestas neatļautas vielas un priekšmeti. Preventīvajā pasākumā piedalījās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes kinologs Gints un speciāli apmācīts suns Doggy no Jēkabpils. Pārbaudes laikā tika atrastas un izņemtas neatļautas vielas un priekšmeti.

 

Jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja” jau vairākus gadus ir EURODESK informācijas punkts. Gada laikā notiek dažādas informatīvas kampaņas un izglītojošus pasākumus. Šoreiz tika aicināti Pļaviņu novada kaimiņi un pašmāju organizāciju pārstāvji un speciālisti piedalīties starpnovadu seminārā par jaunatnes projektu izstrādi programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un iepazīt Eiropas portālu jauniešiem EURODESK. Semināru vadīja Eurodesk koordinatore Latvijā Marita Kroiča. Interesenti ieradās no Madonas, Kokneses, Krustpils, Salas, Pļaviņu novadiem un Jēkabpils pilsētas.

 

Un vēl

 

Pļaviņu novada pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzticēties svešiniekiem. Pļaviņu novadā uzdarbojas krāpniece, kura uzdodas par „Latvenergo” darbinieci un stāsta cilvēkiem, ka viņiem pienākas atlaide no „Latvenergo” sakarā ar elektrības ietaupījumu un izmāna naudu. Sieviete pārvietojas ar pelēkas krāsas transportlīdzekli, runā latviešu valodā. „Latvenergo” norāda, ka šādas atlaides nepiešķir. Iedzīvotāji aicināti veikt pārrunas arī ar saviem ģimenes locekļiem, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem. Jāatceras, ka krāpnieki var uzdoties arī par citu dienestu darbiniekiem. Gadījumā, ja kādam ir informācija par augstāk norādīto sievieti vai citām aizdomīgām personām, lūgums ziņot pašvaldības policijai pa tālruni 651 34104 vai 26458996 vai arī elektroniski rakstot uz epastu - p.policija@plavinas.lv.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru