2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 24.novembrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 24.novembrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Aknīstes novada domes izsludinātajam konkursam uz Gārsenes pils pārvaldnieka amatu pieteikušies astoņi pretendenti.Uzklausīt visus Gārsenes pils pārvaldnieka amata pretendentus un lemt par atbilstošāko pašvaldības deputāti plāno jau šo ceturtdien, 26.novembrī, Aknīstes novada domes sēdē. Pils pārvaldniekam vajadzēs izstrādāt un vadīt Gārsenes pils vidēja termiņa attīstības stratēģiju, nodrošināt struktūrvienības darbam piešķirto budžeta līdzekļu lietderīgu izlietojumu, kā arī jāizstrādā ar Gārsenes pils attīstību saistīti projekti. Tāpat būs jāvada un jāorganizē bērnu un jauniešu nometnes, Gārsenes dabas taku uzturēšana un labiekārtošana, jāpiedalās tūrisma izstādēs, jāīsteno Gārsenes pils reklāmas un mārketinga pasākumi.

Savukārt Līvānu novada domes izsludinātajam atklātajam konkursam uz vakanto Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatu pieteikušies septiņi pretendenti. Šīs nedēļas laikā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana. Vadoties pēc pirmā izvērtēšanas posma rezultātiem, pretendentu atlases konkursa komisija atbilstošākos pretendentus nākamnedēļ varētu aicināt uz intervijām. Jau vēstīts, ka interešu konflikta dēļ oktobra sākumā Līvānu novada domes ārkārtas sēdē no amata pienākumu izpildes tika atbrīvota Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas līdzšinējā direktore Sandra Smilškalne.

Turpinām ziņas

Atkārtoti skatāmajā lietā par aptuveni 200 tūkstoši latu jeb 284 tūkstoši 576 eiro izzagšanu no Preiļu slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā apsūdzētajai nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze. Līdz ar to lietas skatīšanu tiesai nācies atlikt uz pagaidām nenoteiktu laiku. Pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, - minētajā lietā apsūdzēta bijusī slimnīcas galvenā grāmatvede Elizabete Sparāne. Ar Preiļu rajona tiesas 2013.gada 17.aprīļa spriedumu Sparāne tika atzīta par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanā, un tiesa piemēroja viņai sodu - brīvības atņemšanu uz trim gadiem. Apsūdzētā šo tiesas spriedumu pārsūdzēja, un lietas izskatīšana tika nosūtīta Latgales apgabaltiesai, kas šī gada maijā nosūtīja minēto lietu atkārtotai izskatīšanai Preiļu rajona tiesā.

Pašvaldībām ir jāaizliedz piedalīties reklāmas tirgū, kā arī tām jāsakārto informācijas darbs, šorīt Latvijas radio teica Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis. Viņš atzina, ka patlaban pašvaldības, izlaižot savus izdevumus, faktiski pauž savas iestādes pozīciju un tā pēc Roberta Putnis domām ir manipulācija ar sabiedrību. Pašvaldību iziešanu no reklāmas tirgus paredz arī Mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020.gadam, kuras patlaban izstrādā Kultūras ministrija. Jau ziņots, ka Latvijas Žurnālistu asociācija vairākkārt ir vērsusi sabiedrības un politiķu uzmanību uz to, ka pašvaldību finansēti izdevumi ierobežo reģionālo mediju darbu, iejaucoties reklāmas tirgū.

Un vēl

Decembrī savā 60 gadu jubilejā Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis "Laima" sniegs skatītājiem Latgalē trīs koncertus. Pirmais koncerts notiks Daugavpilī 2.decembrī, otrais - 5.decembrī Krāslavas kultūras namā, bet trešais - 6.decembrī Līvānu novada kultūras centrā. Savā jubilejas tūrē "Laima" rādīs trīs dažādus deju uzvedumus, apvienotus vienā koncertā. Jubilejas koncertus kuplinās dziedātājas Irēnas Ancānes uzstāšanās.

Atstājiet komentāru