2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 23.novembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 23.novembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

No šodienas Pļaviņu novada pašvaldībai piederošajiem ceļiem ir noteikts transportlīdzekļu maksimālās masas ierobežojums. Ierobežojumi noteikti 9 ceļiem Aiviekstes pagastā, četriem ceļiem Vietalvas pagastā un pieciem autoceļiem Klintaines pagastā. Atsevišķos popsmus ierobežojums bnoteikts transportlīdzekļiem, kas smagāki par 10 tonnām, bet atsevišķos posmos trabnsportalīdzekļiem, kas smagāki virs septiņām tonnām. Plašāka informācija par konkretajiem autoceļiem pieejama Pļaviņu novada mājaslapā plavinas.lv.

 

 Pļaviņu novada pašvaldība ir saņēmusi Valsts SIA „Autotransporta direkcijas” lēmumu par apstiprinātiem grozījumiem maršrutā Pļaviņas - Vietalva - Pļaviņas. No 1. decembra sestdienās tiks pagarināts maršruts ar atiešanas laiku plkst. 09.30 un plkst. 15.15 no Pļaviņām uz Vietalva - Dzirnavas - Grīvas - Salānieši - Gērcēni - Bites - Vietalva - Pļaviņas. Tagad ne tikai centra, bet arī tālākā gala iedzīvotāji varēs no rīta aizbraukt uz Pļaviņām vai Jēkabpili iepirkties un pēcpusdienā atbraukt atpakaļ mājās.

 

 21. novembrī Pļaviņu novada kultūras namā sveicām Pļaviņu novada ģimenes - laulātos pārus, kuriem šogad ir Zelta un Smaragda kāzas. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde sveicot, Zelta pārus sacīja, ka ikdienā tieši pašiem tuvākajiem cilvēkiem mēs uzliekam pašas augstākās prasības, un nav izstrādāta formula kā nodzīvot ilgi un laimīgi. Tāpēc cilvēki, kuri cauri pusgadsimtam spējuši nosargāt savu laulību, ir novada lepnums. Zelta kāzās tika sveikti deviņi pāri, pasākumā sumināja arī Smaragda kāzu jubilārus. Plašāk lasiet novada pašvaldības mājaslapā plavinas.lv.

 

 Turpinām ziņas

 

 19. novembrī sociālajā aprūpes centrā "Pļaviņas" pieredzes apmaiņas braucienā bija ieradušies Rīgas reģiona pašvaldību darbinieku arodbiedrības biedru delegācija 25 piecu cilvēku sastāvā. Delegācijas vidū bija aprūpes centru darbinieki no “Ezerkrastiem” un “Mežciems”. Darbinieki no sociāliem dienestiem, kā arī darbinieki no pirmskolas izglītības iestādēm. Ciemiņi iepazinās un apskatīja centra telpas, iepazinās ar pļaviņiešu darbu, darbiniekiem un arī aprunājās ar centra iemītniekiem. Ciemiņiem patika centra funkcionālās mēbeles un iemītnieku pozitīvās atsauksmes.

 

Biedrība „Pļaviņu pļāvēji” šoruden aizsākuši jaunu tradīciju.13.novembrī tika sarīkots pasākums „Rudens veltes burciņā”. Novada čaklākās saimnieces bija atnesušas sagatavotās gan saldās ,gan sāļās rudens veltes burciņās, kuras bija paredzēts nodegustēt. Bet pirms tam, dalībnieki  varēja noklausīties senioru biedrības „Daugavas rīts” pārstāves un lieliskās saimnieces Dzidras Balodes lekciju par Latvijas lielāko ogu - vērtīgo ķirbi , kā arī nobaudīt Dzidras kundzes cepto ķirbju keksu, kotletes, ievārījumu, kompotu, salātus un dāvanā saņemt ķirbju sēklas, receptes un iegādāties viņas izšūtos priekšautiņus. Noslēgumā sāļo konservējumu kategorijā ar vienādu punktu skaitu 1.vietu ieguva Valija Lase un Ināra Šmite, 2.vietā ierindojās Ludmila Čunka. Saldo konservu kategorijā 1.vietu dalīja Alma Reizniece un Marija Štūre, 2.vieta Irēnai Spūlei Vilcānei.

 

Un vēl

 

 No 25.novembra līdz 4.decembrim Pļaviņu novada iedzīvotāji aicināti pieteikties Ziemassvētku dekoru darbnīcām Kalsnavas arborētumā. Tiek piedāvātas nodarbības divās darbnīcās Ziemassvētku vainadziņu gatavošana no čiekuriem vai Ziemassvētku dekori no čiekuriem, lapām un dabas materiāla. Lai piedalītos darbnīcās, jāiemaksā dalības maksa. Sīkākas uzziņas un pieteikšanās pa tāruni 27841099.

 

 SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” paziņo, ka laika posmā no 1. līdz 7. decembrim tiks veikta ūdens mērītāju rādījumu inventarizācija privātmāju sektorā Pļaviņu pilsētā un Vietalvas pagastā. Pšvaldība lūdz iedzīvotājus nodrošināt SIA ”Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” darbinieka piekļūšanu esošajām mērierīcībām.

 

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

 

 

Atstājiet komentāru