2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 20.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 20.novembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Šodien jauniešu iniciatīvu centrā „Kvartāls” notiks pašmāju komiķa un rakstnieka Maksima Trivaškeviča stand- up komēdijas šovs „Stand- up izrāde latviešu valodā”, kurā tiks iesmiets par valstu un valodu kopīgajiem un atšķirīgajiem aspektiem, kā arī par pašlaik un vienmēr aktuālo.
Maksims Trivaškevičs ir organizācijas „Comedy Latvia” neatņemama sastāvdaļa un viens no pieredzējušākajiem stand- up žanra pārstāvjiem Latvijā. Izrāde sāksies pulksten septiņos vakarā.

Rīt pulksten divos dienā Līvānu kultūras centrā notiks “4. tautasdziesmu festivāls”. Tā dalībnieki: poļu, ebreju, ukraiņu, baltkrievu, lietuviešu kolektīvi no Daugavpils; baltkrievu un krievu no Preiļiem; krievu no Stabulniekiem; baltkrievu, ukraiņu no Jēkabpils, un arī Slāvu biedrība “UZORI” no Līvāniem.  Visi aicināti apmeklēt “4. tautasdziesmu festivālu”.

Turpinām ziņas

Līvānu novada dome izsludinājusi atklāto konkursu uz vakanto Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatu. Kandidātiem nepieciešama augstākā pedagoģiskā izglītība, vēlams sporta jomā; valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī; vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā; pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā ne mazāka par trim gadiem; datorprasmes. Pieteikumi iesniedzami līdz 23.novembrim.

Viduslatgales pārnovadu fonda Jauniešu Ideju laboratorija ir izveidojusi Foto Dienrādi 2016.gadam - ērtu un praktisku galda kalendāru, ko var ikdienā izmantot gan darbā, gan mājās, gan kā dāvanu draugiem. Kalendārā ir jauniešu uzņemti foto, aktuāla informācija par Fonda akcijām un sirsnīgi novēlējumi vai atziņa katram mēnesim. Šis Jauniešu foto Dienrādis ir veidots ar mērķi – visi ieņēmumi no pārdotajiem kalendāriem tiks novirzīti Talantīgo bērnu un jauniešu mācību stipendijām mūzikas un mākslas jomās Aglonas, Preiļu, Līvānu, Riebiņu un Vārkavas novados. Kalendāru var iegādāties: „Zvaignes ABC” grāmatu veikalos Preiļos un Līvānos.

Zivju fonda padome 10. novembra sēdē pieņēma lēmumu apstiprināt projektu par aprīkojuma un inventāra iegādi zivju resursu kontroles un aizsardzības pasākumu nodrošināšanai Līvānu novadā, kā rezultātā tiks iegādātas divas meža kameras un laivas motors. Kopējās projekta izmaksas ir 4 tūkstoši 938 eiro, no kurām 493 eiro ir Līvānu novada domes līdzfinansējums.
Pašvaldība plāno šo iniciatīvu turpināt arī turpmāk.

Un vēl

Jau sesto gadu pēc kārtas Līvānu novadā tiek rīkots Ziemassvētku tirdziņš . Šogad tas notiks 13. decembrī no pulksten diviem dienā Līvānu novada Kultūras centrā un tā ārpusē. Līdz ar tirdziņu 13. decembrī tiek rīkots Ziemassvētku svētku ieskaņas koncerts, savukārtpulksten piecos pēcpusdienā tiks iedegta Līvānu novada lielā egle. Pieteikties dalībai tirdziņā var  līdz 9. decembrim.

Līvānu novada ziņas sagatavoja pašvaldības sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa

Atstājiet komentāru