2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 19.novembrī

Jēkabpils radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 19.novembrī

Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Ordeņu kapituls 22. oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Atzinības krusta IV šķiru Viesītes novada pašvaldības muzeja “Sēlija” vadītājai, pedagoģei un kultūrvēsturniecei Ilmai Svilānei. Atzinības krusts, IV šķira, Ilmai Svilānei piešķirts par ilggadējo ieguldījumu Latvijas kultūrvides, īpaši Sēlijas vēsturisko novadu, kultūrvēsturisko vērtību pētīšanā, saglabāšanā, popularizēšanā un nodošanā nākamajām paaudzēm. Viesītes novada pašvaldība sveic Ilmu Svilāni ar piešķirto apbalvojumu.

 

 

Ceturtdien, 12.novembrī, Saeimas namā svinīgi atklāta valsts svētkiem veltītā jauniešu fotogrāfiju konkursa “Tev mūžam dzīvot, Latvija!” uzvarētāju darbu izstāde un sveikti fotodarbu autori. Izstādē iekļauti 14 darbi, kurus iesūtījuši 13 autori, to vidū arī Viesītes vidusskolas audzēkne Evelīna Bantauska. Pēc izstādes atklāšanas, ekskursijas Saeimas namā un Aizsardzības komisijas apmeklējuma jaunieši devās uz Lielvārdi, lai apmeklētu Gaisa spēku aviācijas bāzi.

 

 

14. novembrī Jaunjelgavas novadā notika jau 3. Lāpu skrējiens apkārt novadam. Šogad pasākumā tika iekļauts arī Latvijas Ģenerāļu kluba ceļojošā kausa izcīņas noslēguma posms Sēlijas novadu jauniešu komandām. Lāpu skrējienā no Viesītes novada veiksmīgi startēja Aigars Cišs, Melānija Jaksteviča, Māris Zvaigzne un Jānis Milaknis. Sīvā cīņā, šogad ceļojošo kausu no Latvijas Ģenerāļu kluba valdes priekšsēdētāja viceadmirāļa Gaida Andreja Zeibota saņēma Viesītes jaunieši.

 

Turpinām ziņas

 

Viesītes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par  nekustamo īpašumu  Viesītē  Kalķu ielā 10 un Kaļķu ielā 8 jeb par bijušo Viesītes vidusskolas izmēģinājumu lauciņu, izmantošanu. Idejas iedzīvotāji aicināti sūtīt uz e-pastu: dome@viesite.lv, izteikt zvanot pa tālruni. 65207294 vai iesniedzot personīgi Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā līdz 27. decembrim.

 

 

 

 

No 2. novembra Viesītes novada pašvaldība ir uzsākusi Viesītes vidusskolas un Viesītes Sporta skolas kompleksa jaunbūves būvniecību. Atbildīgais par būvniecības līguma izpildi: Viesītes vidusskolas direktors Andris Baldunčiks. Savukārt par darba aizsardzību atbild Viesītes novada pašvaldības darba un civilās aizsardzības speciālists Zigmunds Avens. Kopējā līguma summa ir 324 tūkstoši 896 eiro. Būvdarbi jāpaveic līdz nākamā gada 16.augustam.

Un vēl

 

Viesītes novada pašvaldības administrācijas ēkā darbu uzsācis Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. Šajā centrā, tāpat kā līdz šim, tiek sniegta informācija un pieņemti iesniegumi saistībā ar Viesītes novada pašvaldības darbu un papildus tam, iedzīvotājiem ir iespēja saņemt konsultācijas par  Uzņēmuma reģistra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts zemes dienesta, e-pakalpojumiem izmantojot šo iestāžu mājaslapas un portālu www.latvija.lv,  Klientu apkalpošanas centrā var saņemt  arī vispārīgo  informāciju par iepriekšminēto valsts iestāžu pakalpojumiem un darba laikiem, iesniegt iesniegumus atsevišķu valsts pakalpojumu saņemšanai.

 

Viesītes novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru