2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 4.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 4.novembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Oktobris sākās ar salnām un rudenīgu dzestrumu, un SIA „Preiļu saimnieks” Siltumapgādes daļa saņēma māju vecāko iesniegumus un neskaitāmus dzīvokļa īpašnieku tālruņa zvanus ar lūgumu uzsākt apkuri. Pašiem pirmajiem, no 5. oktobra, apkure tika pieslēgta abiem bērnudārziem, bet līdz 9. oktobrim — lielākajai daļai pilsētas daudzdzīvokļu māju. Arī siera rūpnīcas mikrorajonā apkure tika pieslēgta 9. oktobrī. Izvēle apkuri pieslēgt laikus ir ieguvums, jo auksta dzīvokļa uzsildīšanai līdz noteiktai temperatūrai ir nepieciešams krietni lielāks siltumenerģijas daudzums, kas maksā dārgāk nekā noteiktas temperatūras uzturēšana. Saskaņā ar AS “Latvijas Gāze” informāciju, dabas gāzes tirdzniecības cena šā gada oktobrī ir 206,32 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem. Pie šādas dabas gāzes cenas saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Padomes lēmumu kopējais siltumenerģijas tarifs Preiļos ir 54,40 EUR/MWh (bez PVN), un tas ir par 1,2 % zemāks nekā pagājušā gada oktobrī. AS “Latvijas Gāze” prognozē, ka dabas gāzes cena paliks tāda pati arī novembrī. Cik liels būs maksājums par siltumenerģiju oktobra norēķinu periodā, SIA „Preiļu saimnieks” Siltumapgādes daļa informēs novembra sākumā, tādēļ sekojiet līdzi jaunākajai informācijai.

CSDD Preiļu nodaļā un tehniskās apskates stacijā noslēgušies modernizācijas darbi un pilnveidota klientu apkalpošanas sistēma. Tagad klientu apkalpošanas procesi notiek plašākā teritorijā, tos regulē rindu sistēma un apmeklētājiem vairs nav jādrūzmējas "dzīvajā" rindā. Pirms tehniskās apskates klients stāvlaukumā var ērti novietot automašīnu, doties uz kasi, tur veikt visas nepieciešamās darbības, kā arī saņemt apskates kārtas numuru, doties uz laukumu un rindas gaitai sekot līdzi tablo. Kad tablo "iedegas" attiecīgais numuriņš, klients ar savu auto var doties uz apskates līniju. Jāpiebilst, ka šajā vasarā Preiļu tehniskās apskates stacijas līnijā uzstādīts arī jauns automobiļu pacēlājs.

Turpinām ziņas

5. novembrī pulksten trijos dienā Valsts ģimnāzijā notiks UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” pasākums “Tautasdziesmas stāsts” – Krišjānim baronam – 180.

6. novembrī pulksten 22-os PAKAC norisināsies komiķa Maksima Trivaškeviča „Stand- Up izrāde latviešu valodā” par tautu, valstu un valodu kopīgajiem un atšķirīgajiem aspektiem, kā arī par pašlaik un vienmēr aktuālo. Maksims Trivaškevičs ir organizācijas „Comedy Latvia” neatņemama sastāvdaļa un viens no pieredzējušākajiem stand - up žanra pārstāvjiem Latvijā. Paspējis līdz asarām sasmīdināt publiku gan Latvijā, gan arī kaimiņvalstīs, pēc ilgāka laika jau atkal viesojas @PAKAC. Ieeja pasākumā - 1 EUR.

7.novembrī pulksten sešos vakarā Preiļu Kultūras namā iedzīvotāji aicināti uz “Rudens balli – Lapas dzeltenās un lapas tumši sārtās”, ko organizē slāvu kultūras biedrība “Raduga” un Preiļu novada Kultūras centrs. Ieeja pasākumā – 4.00 un 5.00 eiro. Līdzi jāņem groziņus.

Līdz 2016. gada 30. janvārim Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju zālē Raiņa bulvārī 28 skatāma novadnieces, tautas daiļamata meistares Albīnas Ancānes jubilejas izstāde “Sīki raksti, smalki diegi, daiļa pati rakstītāja”. Izstādes sagatavošanai izmantoti materiāli no Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja krājuma kolekcijām un Albīnas Ancānes īpašumā glabātie izstrādājumi. Izstāde atvērta darbdienās no plkst. 11 līdz 18, sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00. slēgta svētdienās un pirmdienās. Tālrunis uzziņām: 265322731.

Un vēl

 

11. novembrī plkst. 17.00 visi iedzīvotāji laipni aicināti piedalīties Lāčplēša dienai veltītā gājienā, godinot Latvijas brīvības cīnītājus! Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens Preiļos sākies no piemiņas akmens represētājiem un noslēgsies ar karstu tēju pie atmiņu ugunskura Paulāna ielā 4.

Atstājiet komentāru