2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 3.novembrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 3.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

18. novembrī pasniegs Līvānu novada domes atzinības rakstus. Apbalvojums tiek piešķirts nominācijās "Sabiedriskais darbs", "Izglītība", "Kultūra", "Sports", "Medicīna", "Uzņēmējdarbība" un apakšnominācijas - "Gada uzņēmējs", "Lauku uzņēmējs", "Jaunais uzņēmējs",  "Mecenātisms/labdarība" un "Pašaizliedzīga rīcība līdzcilvēku labā". Kandidātus var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība piešķīrusi statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2015" un pasniegusi apliecinājuma plāksnes deviņām izglītības iestādēm. Konkursā piedalījās 23 izglītības iestādes, kurās viesojās žūrija, lai novērtētu pedagogu sociālo drošību un darba koplīgumu, darba organizāciju, infrastruktūru, darba kvalitātes veicināšanu un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošību, aizsardzību, mikroklimatu un savstarpējās attiecības, reputāciju, atalgojumu. Atzinību par dalību konkursā "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2015" saņēmusi arī Pļaviņu novada ģimnāzijas filiālei Odzienā.

18. novembrī, kad visa Latvija svin savas valsts dzimšanas dienu, iedzīvotāji aicināti ar savu gaismiņu doties arī uz Likteņdārzu un iezīmēt Gaismas ceļu. Šeit par godu valsts svētkiem paredzēta ne tikai sveču iedegšana, bet arī sadziedāšanās. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, ap pulksten četriem pēcpusdienā pašā dārza sirdī – amfiteātrī – būs iespējams vērot skaistāko dabas izrādi - dzimšanas dienas saulrietu virs Daugavas. Svētku svinētāji aicināti doties uz Likteņdārzu jau ap trijiem pēcpusdienā un pa lāpu aleju mērot ceļu līdz amfiteātrim. Pēc kopīga saulrieta vērošanas priekšnesumus sniegs Kokneses dziedātāji. Šis būs astotais gads, kopš Koknesē uz salas Daugavas vidū kā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā top Likteņdārzs.

Un vēl

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi vairākās pārbaudēs atsavinājusi divas nelikumīgi iegūtas lāčādas un vienu izbāztu lāci. Informāciju par nelikumīgu lāčādu tirdzniecību policija ieguva, strādājot ar informāciju par nelegālo preču apriti. Policija veica divus kontrolpirkumus un abos gadījumos pret pārdevējiem ierosināta administratīvā tiesvedība. Abas lāčādas un izbāznis konfiscēti. Lāčādu un citu aizsargājamu vai retu dzīvnieku daļu tirdzniecība ir aizliegta visā Eiropā ar Eiropas Savienības Padomes regulu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss par šādu pārkāpumu privātpersonām paredz naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, kā arī aizsargājamā dzīvnieka vai tā daļas konfiskāciju.

Atstājiet komentāru