2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 30.oktobrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 30.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Līvānu novada mācību stipendiju komisija šajā mācību gadā nolēmusi piešķirt 32 studējošajiem jauniešiem stipendijas 700 līdz 3000 eiro apmērā katram par kopējo summu - 35 tūkstoši 120 eiro. Stipendiāti slēgs līgumus ar Līvānu novada domi, stipendija tiks izmaksāta divās daļās: pirmā - pēc līguma noslēgšanas, otrā - pēc sekmju izraksta par iepriekšējo mācību semestri un izziņas no augstskolas iesniegšanas Līvānu novada domei. Savukārt tie jaunieši, kuriem šogad stipendijas nav piešķirtas, aicināti būt neatlaidīgi, ja nepieciešams, uzlabot savas sekmes un pieteikties stipendijai atkal nākamgad. Kā liecina līdzšinējā pieredze, jaunieši, kuri atkārtoti piesakās stipendijai divus vai pat trīs gadus pēc kārtas, savas neatlaidības rezultātā to tomēr iegūst.

Līvānos brīdina par krāpniekiem, kuri uzdodas par ūdens kvalitātes pārbaudītājiem. Dome informē, ka vairāki Līvānu iedzīvotāji pa tālruni saņēmuši informāciju par to, ka viņu dzīvokļos plānots veikt dzeramā ūdens kvalitātes pārbaudi. Pašvaldība informē, ka ne Līvānu novada dome, ne "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" ūdens kvalitātes pārbaudi dzīvokļos nav plānojusi, tādēļ pastāv iespēja, ka iedzīvotāji var kļūt par krāpnieciskas darbības upuriem. Zināms, ka krāpnieki ierodas dzīvokļos un it kā veic ūdens kvalitātes pārbaudi, paziņojot, ka ūdens ir sliktas kvalitātes un nekavējoties nepieciešams uzstādīt ūdens filtrus. Ir cilvēki, kuri jau kļuvuši par šo krāpnieku upuriem un apvārdošanas rezultātā noslēguši līgumu par lielu naudas summu.

Biedrības “Saukas dabas parks” valdes priekšsēdētāja Gita Kļaviņa aicina makšķerniekus pievērst uzmanību noķertajām līdakām saukas ezerā. Viņa aicina, ja kāds noķer Saukas ezerā ar numuru apzīmētu līdaku pie augšējās spuras, tad nomēriet, nosveriet un zvaniet pa tālruņiem - 29427492 vai 29428226. Šāds uzraksts jau otro gadu ir redzams arī uz katras Saukas ezera makšķerēšanas licences.  Otro gadu pēc kārtas pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta Akvakultūras nodaļas darbinieki Rutas Mednes vadībā sadarbībā ar Saukas dabas parka biedrību, kas ir Saukas ezera apsaimniekotāji, Saukas ezerā ielaida ar numuriem apzīmētus līdaku mazuļus. Tādējādi turpinot iekšējo ūdeņu resursu analīzi, lai varētu noteikt ielaisto līdaku izdzīvotību un veiktu augšanas pētījumus. Ja izdodas noķert zivi Saukas ezerā ar ārēji redzamu zīmīti, tad neatkarīgi no tā vai makšķernieks zivi vēlaties paturēt vai atlaist, Valsts zinātniskajam institūtam BIOR, kas šo zivi ir apzīmējis un izlaidis dabā ir ļoti nepieciešama atgriezeniskā informācija par to, kas notiek ar izlaistām zivīm. Tāpēc makšķernieki aicināti ziņot par numurētām zivīm.

Un vēl

No 25. līdz 27.oktobrim Eiropas kluba dalībnieki un Salas novada Salas vidusskolas 9.-12.klašu skolēnu grupa šonedēļ brīvdienu laikā devās ceļojumā ar prāmi “Isabelle” uz Stokholmu, lai iepazītu Zviedrijas galvaspilsētu. Kopā ar skolēniem ceļoja skolotājas - Inese Sauska, Valentīna Bandere, Daina Sondore un Ilze Titova.

Atstājiet komentāru