2024.gada 22. maijs

Emīlija, Zenots

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 2.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 2.oktobrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00-19.00

Salas novada pašvaldība aicina līdz 19. oktobrim pieteikt fiziskas un juridiskas personas apbalvošanai ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu. Atzinības raksts ir Salas novada pašvaldības augstākais apbalvojums, ko tā pasniedz Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svētku pasākumā, tādējādi pateicoties iedzīvotājiem par personīgu, nesavtīgu ieguldījumu un nozīmīgiem sasniegumiem, kā arī novada popularizēšanu tādās jomās kā tautsaimniecība, izglītība, veselības aprūpe, sociālie pakalpojumi un sociālā palīdzība, kultūra, sports un sabiedrība. Apbalvošanu ar Atzinības rakstu var ierosināt Salas novada domes priekšsēdētāja, deputāti, pašvaldības iestāžu un uzņēmumu vadītāji, kolektīvi un fiziskas personas - vismaz 10 cilvēki. Pieteikumus var iesniegt Salas novada pašvaldībā 106.kabinetā vai Sēlpils pagasta pārvaldē.



Kamēr rudens salnas nav skārušas dabas ziedošo krāšņumu un daudzveidību, 60.tā Krustpils pamatskolas mazpulka mazpulcēni aicināja visus klašu kolektīvus, skolēnu vecākus, skolotājus un tehniskos darbiniekus iesaistīties rudens kompozīcijas veidošanā. Mazpulcēni aicināja radīt mākslas darbu no ziediem, koku lapām, čiekuriem , kastaņiem un citiem videi draudzīgiem  dabas materiāliem. Tika iezīmēta kopdarba kontūra- buru laiva. Tās laukums  aizpildījās trīs dienu laikā, to papildinot un paspilgtinot. Lielā buru laiva  iepriecīnāja ne tikai „mājiniekus”, bet ikvienu  ciemiņu, kas šajā laikā iegriezās Krustpils pamatskolā. Šobrīd mazpulcēni turpina gatavoties savai rudens darbu skatei, kurā  aizstāvēs vasarā izstrādātos individuālos projektus. 

 

Turpinām ziņas

 

28.septembrī notika pirmais seminārs Viesītes novada trūcīgajām personām, kuras piedalās Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām darbības programmā un saņem pārtikas pakas. Semināra tēma bija „Drošāka rītdiena”, kurā tika sniegta informācija par palīdzības dienestiem, rīcības plānu un pirmās palīdzības sniegšanu dažādās situācijās. Nākamais seminārs notiks 5.oktobrī Viesītes novada Sociālā dienesta telpās. Semināra tēma „Plašāka rītdiena”.

 

 

29. septembrī Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centrā tika rīkota sadraudzības pēcpusdiena. Pasākuma mērķis bija ļaut bērniem un jauniešiem labāk vienam otru iepazīt caur dažādām komandas saliedēšanas spēlēm. Divu stundu garumā bērni un jaunieši spēlēja dažādas spēles, kuras sadraudzības pēcpusdienai bija sagatavojusi Jauniešu dome un Jaunatnes darbiniece Līvija Levinska. Plānots, ka šāda veida aktivitātes centrā notiks regulāri, lai dažāda vecuma apmeklētājiem būtu iespēja iepazīt vienam otru un mācīties strādāt komandā.

 

Un vēl

 

Biedrība "Daugavas savirenība" aicina, līdz 30. novembrim, iesūtīt biedrības valdei priekšlikumus 2016. gada mērķprogrammām, kas atbilst biedrības izstrādātajam nolikumam.  Ar biedrības valdes 23. septembra lēmumu noteiktais viena projekta līdzfinansējuma maksimālais apjoms no biedrības "Daugavas Savienība" līdzekļiem 2016. gada projektiem ir 700 eiro. Biedrības "Daugavas Savienība" mērķprogrammu finansēšanas nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama biedrības mājas lapā www.daugavassavieniba.lv sadaļā "Mērķprogrammas".

Atstājiet komentāru