2024.gada 21. maijs

Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 30.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 30.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Sakarā ar Latvijas Republikas 97. gadadienu Preiļu novada dome aicina izvirzīt apbalvošanai ar domes Atzinības rakstiem personas, kuras ar savu darbu vai sabiedriskajām aktivitātēm dod īpašu ieguldījumu Preiļu novada attīstībā. Aicinām iesniegt pieteikumus par iedzīvotāju nozīmīgiem sasniegumiem tautsaimniecības, izglītības, veselības aprūpes, kultūras, sporta, nevalstisko organizāciju un pašvaldības darba jomās, kā arī par ieguldījumu novada attīstībā un popularizēšanā. Iesniegtos piedāvājumus izskatīs novada domes deputāti, lemjot par katru kandidātu atsevišķi. Priekšlikumus un informāciju par izvirzīto kandidātu darbību lūdzam iesniegt rakstiski Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā līdz 12. oktobrim. Atzinības raksti iedzīvotājiem tiks pasniegti Latvijas Republikas proklamēšanas dienas pasākumā. Preiļu novada domes noteikumi “Par Preiļu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību” pieejami: www.preili.lv.

  1.  

Preiļu un Riebiņu novada Tūrisma un informācijas centrs organizē amatieru fotokonkursu „Ikviens tūrists var būt fotogrāfs”. Konkursa mērķis ir aicināt vietējos iedzīvotājus izbaudīt zelta rudeni, nebraukt nekur tālu, bet iepazīt Preiļu un Riebiņu novada tūrisma objektus un skaistākās vietas. Fotogrāfijas līdz 18. oktobrim iesniedzamas elektroniskā veidā, sūtot uz tic@preili.lv vai ar elektroniska datu nesēja palīdzību iesniedzot TICā, Kārsavas ielā 4, Preiļos. Nav ierobežojuma fotoamatiera vecumam un iesniedzamo fotogrāfiju skaitam! Visas fotogrāfijas vērtēs komisija un labākie darbi tiks publicēti tūrisma un informācijas centra Facebook lapā, kurā ikviens lietotājs varēs nobalsot par sev tīkamāko foto. 3 visvairāk "Like" atzīmju ieguvēji saņems pārsteiguma balvas. Papildus informācija pa telefonu: 65322041, 22339980 vai, rakstot uz e-pastu: tic@preili.lv. Konkursa nolikums pieejams www.preili.lv

Turpinām ziņas

2. oktobrī plkst. 22 PAKAC jaunajās telpās preiļos, Kārsavas ielā 4 koncertēs Antra Skutele. Pēc koncerta turpināsies ballītē par patīkamu mūziku rūpēsies DJ - ERVIN MAIN, MR HAPPY UN RIBEIRO. Ieeja pasākumā – 1 EUR.

  1.  

3. oktobrī no pulksten deviņiem rītā līdz dieviem dienā Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 notiks Miķeļdienas tirgus! Pieteikšanās tirgotājiem www.preili.lv vai Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 1. oktobrim. Laipni aicināti zemnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji piedāvāt savu veikumu. Tirdziņā gaidīts tiks ikviens iedzīvotājs un ciemiņš! Sīkāka informācija pa tālruni 26636243.

Un vēl

Oktobra sākumā - 3. oktobrī Preiļos norisināsies kārtējais velodraugu saiets kopējā velopārgājienā “Iepazīsti savu novadu”! Šogad velobraucējiem būs iespēja “aizķert” gan Aizkalnes un Pelēču pagastu stūrus, virzoties uz Ārdavu un ņemot Riebiņu novada gabarītus, paviesoties arī pie kaimiņiem. Vietas, kuras apskatīs pagaidām tiek paturētas noslēpumā, lai saglabātu arī kādu intrigu. Tiem, kuri vēl šādā ceļojumā nav piedalījušies: jātceras, ka velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā, jānodrošinās ar dzeramopiemēroti laikapstākļiem. Dvar doties tikai kopā saviem vecākiem vai kādu no pieaugušajiem, kuram vecāks uztic savas atvases. Velobraucienam pulcēšanās 3. oktobrī plkst. 10tos pretī Preiļu novada domei!

Preiļu novada ziņas sagatavoja pašvaldības mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece

Atstājiet komentāru