2024.gada 22. maijs

Emīlija, Zenots

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 29.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 29.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un19.00

 

 

Vērtējot piedāvājumu īstenot administratīvi teritoriālās reformas otro posmu, Latvijas Pašvaldību savienība norāda, ka ir pret sasteigtu un piespiedu pašvaldību apvienošanu. Lai runātu par administratīvi teritoriālās reformas virzīšanu tālāk, ir nepieciešama padziļināta un pamatota analīze par iepriekš veiktās apvienošanas rezultātiem, uzskata organizācija. Tā vērš uzmanību, ka jebkurai teritoriju apvienošanai ir tālejošas ekonomiskas un sociālas sekas. Pašvaldību savienība atgādina, ka jau iepriekš vērsusi uzmanību uz reģioniem aktuālām problēmām - iedzīvotāju skaita samazināšanos, ko novadu apvienošana nekādā mērā nerisina. Pēc organizācijas domām, kārtējā apvienošana nerisina problēmu, bet tikai to imitē. Dīvains esot arī laiks, kad ir paziņots par reformas otro posmu, jo patlaban ir daudz citu aktuālāku jautājumu, kam jāmeklē risinājumi, piemēram, nākamā gada budžets, skolotāju algu reforma, bēgļu jautājums. Pašvaldības gaida rakstisku dokumentu un tad varēšot diskutēt par turpmāko rīcību.

 

 

22. septembrī, notika AS „Sadales tīkls” un Salas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu plānotos elektrotīkla uzturēšanas, atjaunošanas un rekonstrukcijas projektus 2015., 2016 un  2017. gadam, kā arī vienotos par turpmāku kopīgās sadarbības īstenošanu, savstarpēji saskaņojot iecerētos infrastruktūras uzlabošanas projektus novada teritorijā.  Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Salas novada iedzīvotājiem, šogad novada teritorijā elektrotīkla rekonstrukcijas darbi plānoti Sēlpils pagastā, kur realizējot trīs investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā tiks ieguldīti 159 tūkst. eiro, ievērojami uzlabojot elektroapgādes drošumu 884 "Sadales tīkls" klientiem. Rekonstrukcijas darbu laikā  plānots veikt vidējā  sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām  2,1 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 3,2 km garumā un izbūvēt divas jaunas transformatoru apakšstacijas.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

No 25. līdz 26. septembrim, Viesītes novada pašvaldības delegācija apmeklēja sadraudzības pilsētu Baltkrievijā, lai piedalītos jauno ģimeņu konkursā “Ciema meistars”. Viesītes novadu braucienā pārstāvēja Jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa, Viesītes vidusskolas direktors Andris Baldunčiks, Kancelejas vadītāja Daina Vītola un Maisaku ģimene – Liene, Andris un Adrians. Vizītes mērķis bija pārstāvēt Viesītes novadu apaļā galda diskusijās par jaunatnes tēmu un piedalīties jauno ģimeņu konkursā “Ciema meistars”. Konkursa kopvērtējumā viesietieši - Maisaku ģimene ieguva 3. vietu. Apaļā galda diskusijās abām pusēm bija izdevība uzzināt vairāk par darbu ar jaunatni Viesītē un Postavā. Sadarbības lī­gums Viesītes novadam ar  Postavas rajona iz­pildkomiteju noslēgts 13. jūnijā.

 

 

 

Drošības nedēļā septembra nogalē Viesītes novada pašvaldības policijas vecākais inspektors Indulis Surkulis 1.-2. klašu skolēnus Viesītes vidusskolā informēja par drošību mājās un skolā. Tāpat informatīva nodarbība notika bērnudārzā “Zīlīte” sagatavošanas grupas audzēkņiem - kā droši šķērsot ceļu, kā rīkoties, ja mājās esi viens, par drošību uz ledus un uzvedību skolā. Viesītes novada pašvaldība šogad iegādājās atstarojošās vestes, kuras drošības nedēļā tika pasniegtas 1.-2. klašu skolēniem. Pie atstarojošo vestu izsniegšanas, Indulis Surkulis informēja bērnus, kā pareizi nēšāt atstarojošās vestes.

 

 

 

Un vēl

 

 

18. septembrī Rimicānos, biedrības „Dzintars 2007” telpās, notika Vārkavas un Līvānu novada iedzīvotāju tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri. Tikšanās galvenais mērķis bija iedzīvotāju vēlme parādīt, cik ļoti nepieciešams valsts vietējās nozīmes autoceļa Špoģi – Arendole – Upmala – Sīļi asfaltēšana un pateikties deputātei par pirmajiem spertajiem soļiem šī ceļa uzlabošanā. Tikšanos rīkoja biedrības „Rožupes sabiedriskais centrs” valdes priekšsēdētāja, uzņēmēja Sandra Jēgermane, kura apvieno pie šī ceļa dzīvojošo centienus panākt tā asfaltēšanu,, izmantojot pēdējā laikā izplatīto tehnoloģiju – šķembu segumu, kas pamatnei piesaistīts ar bitumena emulsiju. Šī valsts ceļa stāvoklis iedzīvotājus neapmierina jau sen -  tas ir nolietots, ļoti bedrains, pēc lietavām grūti izbraucams, putekļains. Greiderēšana novērš šīs nebūšanas tikai uz īsu brīdi. Pirmie soļi tā uzlabošanā, jau ir sperti: šovasar ar Inese vaideres atbalstu, šis ceļš ir noasfaltēts puskilometra garumā.

Atstājiet komentāru