2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 21.septembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 21.septembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00-19.00

 

Spānijas pilsētā Kastenjonā no 11. septebrim līdz 13. septembrim notika policijas darbinieku pasaules čempionāts riteņbraukšanā trijās disciplīnās: šosejas individuālais brauciens ar atsevišķu startu, šosejas grupas brauciens un MTB kalnu divriteņu brauciens. Latviju pārstāvēja 5 policijas darbinieki, arī Pļaviņu novada iedzīvotājs un policijas darbinieks Andris Knodze, kuram bija vislabākais sniegums. Šosejas individuālajā braucienā ar atsevišķu startu, atpaliekot no līdera par 3 sekundēm iegūta 2. vieta. Pļaviņu novada pašvaldība viņu sveic un lepojas ar viņa sasniegumiem.

 

 

Valsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbalstījusi Pļaviņu novada domes iesniegumu un piešķīrusi 19 tūkstoši 600 eirovalsts budžeta dotāciju un jau uzsākti darbi Valsts un pašvaldību vienota klientu apkalpošanas centra izveidei Pļaviņu novada pašvaldības ēkā Pļaviņās, Dzelzceļa ielā 11. Centra izveide nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju kārtot jautājumus un saņemt pakalpojumus no Valsts iestādēm: Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts Zemes dienesta un novada pašvaldības. Saņemtais finansējums tiks izlietos klientu apkalpošanas telpu iekārtošanai, automašīnu stāvlaukuma izveidei pie domes ēkas, ērtas piekļuves nodrošināšanai klientiem ar īpašām vajadzībām, datoru un biroja tehnikas iegādei un centra darbības nodrošināšanai. Vienotais Valsts un pašvaldības iestāžu klientu apkalpošanas centrs darbību Pļaviņu novadā uzsāks 2015. gada 1. oktobrī un nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju saņemt iestāžu pakalpojumus operatīvāk - vienā vietā, tuvāk dzīvesvietai.

 

 

Un vēl

 

 

Saskaņā ar valsts Iedzīvotāju reģistrā esošajiem datiem līdz 2015.gada 1.jūlijam Pļaviņu novadā ir 5 tūkstoši 724 iedzīvotāji,tajā skaitā Aiviekstes pagastā – 728; Klintaines pagastā – 773; Vietalvas pagastā – 806 un Pļaviņās – 3 tūkstoši 417.

 

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru