2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 18.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 18.septembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Bēgļu jautājums valstī ir aktualizēts, aizmirstot par tās daudzajām iekšējām problēmām, uzskata Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. Viņš norāda, ka patlaban pašvaldība ir saņēmusi vēstules no Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kurās tās interesējas par to, vai pašvaldībai ir vietas, kur šos bēgļus izvietot. Nekādas informācijas par bēgļu uzņemšanu šajās vēstulēs nav. Pašvaldības nav informētas nedz par to, kas finansēs bēgļu uzturēšanos, maksās viņiem pabalstus, ēdinās, nedz par to, kur viņus plānots izmitināt un kas viņiem mācīs valsts valodu. Vaivods rī uzsver, ka vēl viens neizprotams moments ir izskanējusī informācija par bēgļiem paredzēto pabalstu apmēriem, kas vairākkārt pārsniedz pensijas, bērnu, bērnu bāreņu un dažādus citus pabalstus, nonākot nevienlīdzīgā situācijā vietējiem iedzīvotājiem. Vaivods uzskata, lai tiktu saglabāts sociālais taisnīgums, ir jāpalielina visi šie maksājumi arī Latvijas iedzīvotājiem.

Turpinājumā citas ziņas

Rīt no pulksten 11tiem līdz četriem pēcpusdienā Līvānos, no bērnudārza "Rūķīši" līdz Līvānu novada kultūras centram norisināsies akcija "Lielā latgaliešu tautasdziesmu ķēde - garākās Rīgas ielas garumā". Akcijas gaitā tās dalībnieki - mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, novada iedzīvotāji un viesi - veidos ķēdi un nodos simbolisko "tautasdziesmu kamolu" no rokas rokā, Līvānu pilsētas Rīgas ielas garumā pēc savas izvēles skaitot, izdziedot vai izdejojot tautasdziesmas. Pievienoties lielajai latgaliešu tautasdziesmu ķēdei varēs jebkurā tās posmā. Tāpat būs iespēja mācīties latgaliešu tautasdziesmas, piedalīties "Latgaliešu tradīciju skolā" - "Slotu siešanas", "Mārrutku rīvēšanas", "Sviesta kulšanas", "Latgaliešu rotaļu" radošajās darbnīcās, kā arī fotodarbnīcā "Esi latgalietis" ar iespēju nofotografēties latgaliešu tautastērpos.

25.septembrī plkst.12.00 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai veltīta konference “Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā” ar daļēju Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu. Aspaziju un Raini dēvē par sava laikmeta praviešiem, latviešu literatūras stūrakmeņiem, ģēnijiem un iedvesmotājiem. Viņu vārdi un darbi iemūžināti pieminekļos, ielu nosaukumos, muzejos, gleznās, skaņdarbos, ko respektē, taču arvien retāk atceras un velta tiem patiesu uzmanību, ieinteresētību un vēlmi iedziļināties. Šogad, Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejā, ir iespēja atklāt abu dzejnieku, dramaturgu, sabiedrisko darbinieku daudzšķautnainās personības no dažādiem aspektiem, tāpēc Līvānu novada Centrālā bibliotēka organizē konferenci, kurā piedalīsies dzejnieku dzīves un daiļrades zinātāji.

Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, apskatāma daugavpilietes Valdas Mežbārdes gleznu izstāde "Krasts". Tajā Mežbārde rāda skatītājiem savu jaunāko veikumu. Krasts un horizonts vienmēr tematiski bijuši māksliniecei tuvi tēli un arī iedvesmas avoti, pie kuriem viņa atgriežas aizvien no jauna. Mākslinieces gleznas arī vizuāli atgādina krastu, kurā vēja brāzmas ir aizpūtušas visu lieko, atstājot vien pamatu pārdomām. Mežbārdes izstāde "Krasts" tapusi sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē būs skatāma līdz 10.oktobrim.

Un vēl

Pirmdien, 21.septembrī nopulksten deviņiem līdz vieniem dienā Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā, Domes ielā 3 TRŪCĪGAJĀM PERSONĀM tiks izsniegtas PĀRTIKAS PAKAS. Līdzi jāņem sociālā dienesta izziņa un perosnu apliecinošs dokuments.

Līvānu novada ziņas sagatavoja Līvānu novada Ārējo sakaru un sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru