2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 17.septembrī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2015.gada 17.septembrī

Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

14. septembrī Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Inese Vītola, Elkšņu pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Černauskis un lauksaimniecības konsultante Vija Barovska apmeklēja Elkšņu un Rites pagastu zemnieku saimniecības un tikās ar lauku uzņēmējiem. Tikšanās laikā tika pārrunātas problēmas un iespējamais pašvaldības atbalsts to risināšanā. Viens no galvenajiem jautājumiem bija Eiropas Savienības fondu apguve, īpaši uzsvaru liekot uz nesen Lauku atbalsta dienesta izsludināto projektu iesniegumu pieņemšanu pasākumā „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos”. Šis finansiālais atbalsts tiks piešķirts vietējām pašvaldībām grants ceļu bez cietā seguma izbūvei un pārbūvei, saskaņā ar pašvaldības teritorijas plānošanas dokumentos noteiktajām prioritātēm, tai skaitā rīcības un investīciju plāniem. Lai pieņemtu galīgo lēmumu par pašvaldības ceļu posmiem, kurus plānots sakārtot kā pirmos, tiks rīkotas sapulces pagastu pārvaldēs, lai izdarītu kopīgo izvēli saskaņā ar atlases kritērijiem, kurus paredzēts apstiprināt šī gada 23. septembra domes sēdē.

 

11. septembrī ar sarkanās lentas pārgriešanu, Viesītes Kultūras pils 3. stāvā atvērts Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centrs. Mājīgās telpas aprīkotas ar košām mēbelēm, galda tenisu un hokeju, novusu, galda spēlēm gan pašiem mazākajiem, gan jauniešiem dažādās vecuma grupās. Centrs ir atvērts katru darba dienu no plkst. 13.0 līdz 17.30. Viesītes novada pašvaldība šogad jauniešu rīcībā nodeva divas plašas telpas Kultūras pils trešajā stāvā. Pāris mēnešus vēlāk tika apstiprināts Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centrs, kā pašvaldības struktūrvienība, kam sekoja jaunatnes darbinieka amata vienības izveide. Vien četru mēnešu laikā ar pašvaldības atbalstu tika uzbūvēta pamata platforma šī centra esamībai. Jaunatnes iniciatīvu centra atvēršana piedzīvota šogad pateicoties labvēļiem no Somijas, labdarības organizācijai, kuri atsaucās un palīdzēja sarūpēt visu nepieciešamo – mēbeles, spēles, plašu kancelejas piederumu klāstu un rotaļlietas. Sarūpētais aprīkojums šobrīd ļauj kvalitatīvi un pilnvērtīgi veikt darbu jaunatnes centrā. Arī paši jaunieši ieguldīja nozīmīgu darbu, lai šīs telpas jau no pirmās dienas būtu mājīgas un krāsainas, bērnu rokām darināti – motivācijas teksti, foto virtenes un košais “Viesītes jaunie” uzraksts.

 

 

 

Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, ievērojot Izglītības likumu, Sporta likumu un Sporta politikas pamatnostādnēs  2014.-2020.gadam paredzēto uzdevumu un pasākumu plānu, profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm ir piešķīrusi finanšu līdzekļus sporta inventāra iegādei. Arī Viesītes Sporta skola saņēmusi finansējumu no valsts 635 eiro apmērā. Tas piešķirts ar noteikumu, ka pašvaldība piedalās sporta inventāra iegādē ar līdzfinansējumu, kas nav mazāks par piešķirto summu. Par šiem līdzekļiem  Viesītes Sporta skola ir iegādājusies treniņu un sacensību bumbas volejbolam un futbolam kā arī vieglatlētikas naglenes, kas tiks izmantotas gan mācību- treniņu procesā, gan sacensībās. Vieglatlētikas naglenes saņēma abu vieglatlētikas treneru audzēkņi. Seši  pāri  nagleņu  tika  nogādātas Viesītes Sporta audzēkņiem, kas trenējas Ābeļos un ikdienā būs treneres Donānes  pārziņā.  Seši pāri nagleņu nodoti treneres Klibiķes audzēkņu lietošanā. Tās treniņos un sacensībās izmantos vieglatlētikas grupu audzēkņi Viesītē. Desmit volejbola bumbas tika nodotas  sporta skolas  volejbola grupas audzēkņu un treneru Ginta un Olitas Treniņu lietošanā Aknīstē. Pa piecām bumbām saņēma Zasas audzēkņi un Viesītes volejbola grupas audzēkņi. Tika iegādātas arī desmit futbola bumbas un tās saņēma trenera Gaiļa audzēkņi Viesītē un trenera Siliņa audzēkņi Pļaviņās.

 

Un vēl

 

Futbola izlases pavadoņi ir bērni, kuri spēles sākumā izved uz laukuma profesionālos futbolistus. Latvijas Futbola federācija nolēma, ka šāda iespēja jādod labākajiem jaunajiem futbolistiem no dažādām Latvijas vietām. Kopā ar Latvijas un Čehijas izlasēm uz laukuma devās  22 bērni, to vidū arī Viesītes sporta skolas audzēkņi, viesītietis Tomass Stumbiņš  un Linards Lukss no Pļaviņām. Puiši tika izvēlēti par Latvijas nacionālās futbola izlases pavadoņiem, pateicoties neatlaidīgam darbam treniņos un panākumiem futbola laukumā. 6. septembrī Tomasam bija iespēja laukumā izvest Latvijas futbola izlases spēlētāju, pussargu Aleksandru Fertovu, bet Linardam – jēkabpilieti pussargu Denisu Rakelu.

 

Viesītes novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru