2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 14.septembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 14.septembrī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00-19.00

 

12. septembrī, Aiviekstes pagasta “Jaujās” notika otrās biedrības “Pļaviņu pļāvēji” organizētās Pļaviņu novada sēņošanas sacensības. Uz sacensībām ieradās 26 dalībnieki no visiem Pļaviņu novada pagastiem, pilsētas un Aizkraukles. Pēc bagātīgās ražas pagājušajā gadā, šogad sēņu raža bija ļoti pieticīga. Pēc sacensībām tika baudīta Jāņa Pavlova gatavotā sēņu zupa. Sacensību rezultāti:

Vīriešu konkurencē pirmā vietā Didzis Vilciņš, otrajā vietā - Mārtiņš Mironovs un trešjā - Aivars Siņica. Sieviešu konkurencē pirmās trīs vietas sadalīja - Ineta Balode, Irēna Spule – Vilcāne un Kristīne Ginaite. Jauniešu grupā veiklākie bija Adrians Strigins, Endijs Strigins un Linards Durovskis. Savukārt komandu konkurencē pirmajā vietā - Pļaviņu pilsēta, otrajā Aiviekstes pagasts, bet trešājā - Klintaines pagasts.

 

 Otro gadu Vietalvas pagastā norisinājās teātrim veltīts pasākums. Visas dienas garumā bija iespēja noskatīties vairākas teātra izrādes dažādu novadu pagastu amatierteātru izpildījumā. Pirmo izrādi izrādīja Pļaviņu amatierteātris "Aina". Viņu izpildījumā varēja noskatīties Anitas Grīnieces izrādi "Ziņu dienests strādā", režisore Anita Kokina. Vietalvas amatierteātris izrādīja Neretieša "Mīlas mokas", režisore Agita Lindenberga, bet "Āronieši" Skaidrītes Penses Neimanes lugu "Vai Tobijam patiks?", režisore Laima Vanaga. Rudenīgais lietus nesaudzēja Staburaga amatierteātri, režisore Ināra Galvanauska, spēlējot Anitas Grīnieces lugu "Puķu brokastis". Skatītājus izsmīdināja Liezēres kolektīvs, režisore Laima Vanaga, jo viņi satikās kafejnīcā un kā zināms, tur tiek pārrunāti dažādi komiski notikumi. Vakara tumsa sevi pieteica Andra Niedzviedža lugā "Viņa ir īstā, muterīt", ko izrādīja Seces amatierteātris, kura režisore ir Astrīda Mencendorfa. Mīlestība, ģimenes ainiņas, strīdi un izlīgšanas caurvijas izrādītajās lugās, un tas nekas, ka autors to rakstījis senāk, notikumi nemainās, mainās tikai laiks. Paldies skatītājiem, kuri atbalstīja aktierus un nenobijās no lietus un rudens drēgnā laika. Amatierkolektīvi arī nākamgad izteica vēlmi ciemoties Pļaviņu novadā.

 

Juniori kopīgi skvošojot, trenējoties un atpūšoties Ķekavas atpūtas un skvoša bāzē “Zanzibāra” atklāja jauno skvoša sezonu. Pasākumā piedalījās 20 jaunie spēlētāji no Jelgavas, Pļaviņām, Ķekavas un Ulbrokas. No Pļaviņu novada šajā pasākumā piedalījās Aivis Jokums, Rūdis Ruciņš – Vējiņš, Andris Rāviņš, Anna Esiņa un Annija Šmite. Skvoša spēles tehnikas apguves nodarbības vadīja vairākkārtējā valsts čempione Ineta Mackeviča un Jelgavas trenere Baiba Lulle. Speciālās fiziskās sagatavotības nodarbības notika Izes Pāvulānes vadībā. Pēc tam notika grupu mini turnīri un citas kustību spēles. Noslēgumā Latvijas skvoša federācija jaunajiem censoņiem bija sarūpējusi bagātīgu pusdienu galdu. Šogad junioriem būs spraigs sezonas turpinājums, tuvākās sacensības – 29. novembrī – kārtējais Baltijas junioru turnīrs.

 

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru