2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2015.gada 11.septembrī

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2015.gada 11.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Kokneses novada bāriņtiesa seksuālā vardarbībā cietušā mazuļa mātei vakar nolēma neatjaunot pārtrauktās aizgādības tiesības, paturot abus bērnus krīzes centrā. Vakar tika sasaukta koleģiāla bāriņtiesas sēde, kurā, piedaloties bāriņtiesas locekļiem, kā arī bērna mātei, vienbalsīgi nolemts neatjaunot aizgādības tiesības, taču mātei nākotnē joprojām pastāv iespēja bērnus atgūt pēc tam, kad viņa, sadarbojoties ar Sociālo dienestu, būs veikusi vairākus pasākumus un izpildījusi prasības. Tāpat šāda iespēja atkarīga arī no tā, kas tiks noskaidrots Valsts policijas izmeklēšanā kriminālprocesā. Abi sievietes bērni - gan cietusī mazulīte, gan vecākais brālis - paliek ģimenes krīzes centrā.

 

Liepājas tiesa vakar nesāka skatīt krimināllietu, kurā par ceļojumiem samaksātās naudas piesavināšanos lielā apmērā apsūdzēts individuālā komersanta "Ar Viktoru" īpašnieks Viktors Ulberts, jo viņš uz paredzēto tiesas sēdi neieradās. Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 12.novembrī. Jau ziņots, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais uz mutvārdu un rakstveida vienošanās pamata saņēma savos privātā un individuālā komersanta bankas kontos fizisku un juridisku personu iemaksas par aviobiļešu iegādi un viesnīcu rezervēšanu uz tādām vietām kā Maroka, Indija, Gruzija, Maldivu salas, Portugāle, Spānija un citām vietām. Taču neko no solītā neizdarīja, bet naudu piesavinājās. Cietušo vidū ir arī jēkabpilieši.

Turpinam ziņas

Nedēļas nogalē Latvijas novados notiks "Eiropas kultūras Mantojuma dienu 2015" pasākumi. Mantojuma dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību un veidot izpratni par kultūras mantojuma nozīmi cilvēka dzīves kvalitātes radīšanā, rīkojot pasākumus gan pieaugušajiem, gan bērniem visos Latvijas novados. Sestdien un svētdien visā Latvijā mantojuma dienu objektos plānotas atvērto durvju dienas, ekskursijas gidu pavadībā, koncerti un izstādes.

 

Lai popularizētu medus produkciju rīt Latvijā notiks Medus diena, kuras laikā interesenti bez maksas varēs apmeklēt vairākas bišu dravas dažādos Latvijas novados. Bišu dravu apskatei atvērs arī Olga Purviņa Līvānu novadā. Medus dienas tradīcija tika sākta pirms četriem gadiem kā tradicionāls pasākums septembra otrajā sestdienā. Pasākumā biškopji atbildēs uz jautājumiem, kā rodas medus, kur un kā iegādāties kvalitatīvu medus produkciju. Noskaidrot, kur atrodas tuvākā drava uz kuru doties medus dienā, var mājaslapā strops.lv.

 

Un vēl

Šešām nevalstiskajām organizācijām piešķirta sabiedriskā labuma organizācijas statuss. To vidū arī Jēkabpilī dibinātajam klubam “Sēlija”. Jau ziņots, ka biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu. Plašāka informācija par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu pieejama valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Atstājiet komentāru