2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.septembrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Latvijas Kara muzejā, Rīgā, 9. septembrī norisinājās Latvijas Nacionālās karavīru biedrības ikmēneša sapulce, kurā piedalījās arī Krustpils novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Gundars Kalve. Viņš Latvijas Nacionālās karavīru biedrības vadītājam 19. divīzijas, 44. pulka, 2. bataljona motorizētajam sakarniekam Edgaram Skrejam pasniedza Tallinas Brīvības cīnītāju krustu. Sanāksmē Gundars Kalve izteica pateicības vārdus Edgaram Skrejam, kā arī iepazīstināja ar leģionāru atceres piemiņas pasākumiem Krustpils novadā, kas jau vairākus gadus ir ieņēmuši svarīgu lomu Krustpils novada svētku un atceres dienu kalendārā.

 

 Krustpils novada pašvaldību 8.septembrī apmeklēja desmit Zivju padomes locekļi. Apmeklējuma mērķis bija iepazīties ar realizētajiem zivju resursu pavairošanas un atražošanas ieviestajiem pasākumiem un zivju resursu aizsardzību. Sākot no 2012. gada dažādos Zivju fonda projektu konkursos pašvaldība ir ieguvusi finansējumu un papildinājusi zivju krājumus Baļotes, Marinzejas un Laukezerā, šogad šai aktivitātei pievienosies arī Ildzenieku ezers un Daugava Krustpils novada pašvaldības teritorijā. Pērn pašvaldība iegādājās nekustamo īpašumu pie Baļotes ezera, lai ierīkotu labiekārtotu publisko pludmali šajā ezerā, izveidotu laivu piestātni, ieviestu un uzturētu dažādas makšķernieku tradīcijas, kā arī, ik gadu papildinot zivju resursu krājumus, ieviestu licencēto makšķerēšanu. Šajā gadā ir ieviestas jaunas tradīcijas – ziemā notika zemledus makšķerēšanas sacensības un visa gada garumā norit konkurss “Par lielāko zivi”.

 

Turpinām ziņas

 

 Viesītes novada Rites pagasta bibliotēkā ir iegādāta jauna spēle “Pirāti” – dārgumu meklētāji! Bērnu stūrītis ik dienas tiek pieskandināts ar ovācijām un jautru noskaņojumu spēlējot šo spēli. Tiek spēlēts arī “Mini Monopols”, “Latvija” un citas spēles. Bibliotēkas vadītāja Solvita Raupe pateicas biedrības „Cerību Krustceles” pārstāvei Kristīnei Verečinskai par iespēju sadarboties brīvā laika programmā “ŠTĀBIŅŠ”. Katru reizi tika īstenotas jaunas un radošas idejas, piemēram, nesen tika veidoti konfekšu pušķi un Tēva dienai veltītās dāvanu kartītes.

 

 Aknīstē 3.oktobrī paredzēts atklāt jauno kapliču, šajā dienā pilsētas kapsētā pēc svinīgā pasākuma notiks arī svecīšu vakars. Kapličas atklāšana paredzēta pulksten četros pēcpusdienā, piedaloties vairāku konfesiju mācītājiem. Pašvaldība informē, ka 3.oktobrī arī citās novada kapsētās paedzēti svecīšu vakari, pulksten divos dienā Vilkupes kapsētā, bet pulksten trijos dienā – Tuņķeļu kapsētā. Savukārt Ancenes kapsētā secīšu vakars būs 10.oktobrī pulksten četros, bet Emsiņu kapsētā tajā pašā dienā pulksten piecos pēcpusdienā.

 

Un vēl

 Nākamnedēļ, 18.septembrī Jēkabpils novada tadenavā tiks svinēta Raiņa 150.gadu jubileja. Pasākums sāksies pulksten vienos dienā ar bērnu dzjas grāmatas "GARĀ PUPA 2015" atvēršanu. Pasākumā piedalīsies "Garās pupas" autori - dzejnieki un atdzejotaji, INESE ZANDERE, māksliniece RŪTA BRIEDE, aktieris ROMĀNS BARGAIS, biedrības "Ascendum" kultūras projektu vadītāja DACE BARGĀ, un koris "BALSIS" INTA TETEROVSKA vadībā.

Atstājiet komentāru