2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 9.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 9.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Raiņa muzejs Jasmuiža šonedēļ uz pasākumu aicina gan lielus, gan mazus. 11. septembrī plkst. 13.00 Raiņa muzejā Jasmuiža svinēs Raiņa 150. dzimšanas dienu ar jaunas izstādes „Raiņa dzejas rotaļas” atklāšanu. Pasākumā dziesmas ar Raiņa, Aspazijas, citu dzejnieku vārdiem, tautasdziesmas dziedās Preiļu novada BJC vokālā studija „Mazās lāsītes”. Īpaši gaidīti pirmsskolas un sākumskolas bērni. Izstādē būs skatāmas Raiņa dzejoļu ilustrācijas no Rakstniecības un mūzikas muzeja krājuma. To autori ir mākslinieki Jānis Kīns, Kārlis Sūniņš, Jāzeps Pīgoznis, Margarita Stāraste un Felicita Pauļuka.

 

Savukārt 14. septembrī plkst. 12.30 muzejs aicina uz dzejas dienu pasākumu “Rainis. Rīta dziesmas”, kas norisināsies Aizkalnes Tautas namā. Pasākumā piedalīsies Nacionālā teātra aktieri Ivars Puga, Uldis Siliņš un komponists Jēkabs Nīmanis. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

11. septembrī plkst. 19:00 Preiļu kultūras namā norisināsies VI Amatierteātru saiets “Sīko joku birums”. Piedalās Preiļu kultūras centra amatierteātris ar fragmentu no Annas Brigaderes izrādes “Čaukstenes”, Rušonas amatierteātris ar izrādi “Atradums”, Vārkavas pašdarbnieku teātris ar izrādi “Humora serpentīns” un Stabulnieku amatierteātris “Optimisti” ar izrādi “Parka soliņa noklausītie stāsti”. Ieeja pasākumā brīva.

 

Turpinām ziņas

 

Jau šo piektdien - 11. septembrī jauniešu biedrība PAKAC un Jauniešu centrs 4 atklās savas jaunās telpas!  Programmā: Plkst. 19:00 - oficiālā atklāšana, svētku klinģeris un LAURAS BICĀNES koncerts, savukārt Plkst. 22:00 - uz jaunās PAKAC skatuves muzicēs - Lāsma un Sintija, Grieta un Krista, Rūta Pastare un RAVEL. Ieeja – bezmaksas.

 

 

19. septembrī plkst. 14:00 Preiļu kultūras namā Raiņa bulvārī 28 norisināsies Jāzepa Pīgožņa balvas “Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā” izstādes noslēgums un medaļas pasniegšanas ceremonija. Programmā: Jāzepam Pīgoznim veltītā plenēra noslēgums, Jāzepa Pīgožņa balvas “Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā” izstādes noslēgums un medaļas pasniegšanas ceremonija un noslēgumā – bungu un dūdu grupas “Auļi” koncerts. Ieeja – bezmaksas.

 

Un vēl

 

 

3. oktobrī no plkst. 9:00 līdz 14:00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 Miķeļdienas tirgus! Pieteikšanās tirgotājiem pašvaldības mājaslapā www.preili.lv vai Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā,Kooperatīva ielā 6 (3.stāvā). Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 1. oktobrim. Laipni aicināti zemnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji piedāvāt savu veikumu. Tirdziņā gaidīts tiks ikviens iedzīvotājs un ciemiņš! Sīkāka informācija pa tālruni 26636243.

 

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece.

 

 

 

Atstājiet komentāru