2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 7.septembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 7.septembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Laikā no 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalas izstāžu kompleksā norisinājās gadskārtējā starptautiskā izstāde Rīga Food 2015, kas ir gada galvenais notikums Baltijas valstu pārtikas nozarē. Latvijas ekspozīcijā līdzās Eiropas un pasaules tirgū jau atzītu lielražotāju produkcijai, pamanāms bija arī mazo, tajā skaitā Zemgales, uzņēmumu daudzveidīgais piedāvājums. No Pļaviņu novada Vietalvas pagasta uz „Rīga Food” ceļoja Odzienas muižas alus un kvass. Zemaglieši izstādes apmeklētājiem piedāvaja alu, kvasu, kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas, konditorejas izstrādājumus, kā arī grauzdētu cigoriņu dzērienu un kafiju „Alīda”, mājas saldējumu un citus lauku labumus.

 

Rudenī, kad cilvēki steidz sakopt savus īpašumus, aktuāls kļūst jautājums par savāktajām koku lapām, kā arī atbrīvošanos no nederīgās ražas, piemēram, sapuvušiem augļiem un dārzeņiem. Pļaviņu novada pašvaldības policija informē, ka saskaņā ar Latvijas Republikas likumu „Atkritumu apsaimniekošanas likums”, koku lapas, zari, augļi un dārzeņi ir bioloģiskie atkritumi un tos nedrīkst mest citām atkritumu grupām paredzētajos atkritumu konteineros. Tāpat bioloģiskos atkritumus ir aizliegts izmest mežos, arī savā īpašumā, ko nereti cilvēki mēdz darīt labu nodomu vadīti ,piemēram, sagādāt barību meža dzīvniekiem. Arī tas ir administratīvais pārkāpums, par ko paredzēts naudas sods no 70 līdz 700 euro ar vai bez pārkāpuma izdarīšanā izmantotā transportlīdzekļa konfiskācijas. Tāpat arī bioloģiskos atkritumus nedrīkst dedzināt. Vislabākais veids, kā utilizēt bioloģiskos atkritumus - veidot kompostu. Pašvaldības policija aicina saaudzēt vidi, kā arī rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību!

 

2015. gada Pļaviņu novada atklātais čempionāts futbolā ilga no maija vidus līdz septembra sākumam, tas prasīja no komandu dalībniekiem labu sagatavotību un gribasspēku izturēt spēļu maratonu visas vasaras garumā. Čempionātā piedalījās 131 dalībnieks, kuri piesaistīja aptuveni 15 - 20 līdzjutēju vidēji katrā spēlē. Izspēlētas tika 64 spēles. No astoņām komandām, septiņām bija reālas iespējas cīnīties par medaļām. To arī parādīja izslēgšanas spēles, kurās, vairākām vadošām komandām nenācās gūt vieglas uzvaras, izņemot Juberga komandu, kura rādīja vienmērīgu un stabilu sniegumu līdz pat finālam. Fināla spēles par godalgotām vietām noraudzījās līdz 100 komandu atbalstītāji un līdzjutēji. Nākamā futbolistu tikšanās - sezonas noslēguma kausā - 14. un 15. novembrī.

 

Un vēl

 

 Pļaviņu novada pašvaldība aicina pieteikties uz SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” valdes locekļa amatu. Galvenie amata pienākumi: nodrošināt siltumapgādes, ūdensapgādes, kanalizācijas, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Pļaviņu novadā, nodrošināt daudzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanu un pārvaldīšanu, 3) nodrošināt SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” funkciju izpildei nepieciešamo iepirkumu organizēšanu, kā arī plānot, vadīt, organizēt un kontrolēt SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” . Pretendentam tiek prasīta augstākā izglītība, vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā un vēlams sertifikāts māju apsaimniekošanā. Pieteikumi jāiesniedz līdz 14. septembrim plkst. 15.00 personīgi Pļaviņu novada domes klientu apkalpošanas centrā vai elektroniskā veidā – dome@plavinas.lv. Plašāka informacija par izsludināto vakanci pieejama Pļaviņu novada domes mājas lapā.

Atstājiet komentāru