2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 2.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 2.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 – 19.00


 
Ar brīnišķīgu autorleļļu izstādi Preiļu kultūras namā, izcilu mākslinieku meistarklasēm bērniem un vēl daudziem interesantiem pasākumiem Preiļu novada svētku ietvaros aizritējis 1. starptautiskais autorleļļu festivāls “Leļļu vasara Preiļos”. Uz šo vēl nebijušo notikumu Preiļos bija ieradušies 27 starptautiski atzīti leļļu meistari no vairākām pasaules valstīm – Nīderlandes, Igaunijas, Azerbaidžānas, Krievijas, Baltkrievijas un Latvijas. Triju dienu garumā Preiļu kultūras namā varēja vērot dažādu formu lelles no dažādiem materiāliem, papildinātas ar visdažādākajiem aksesuāriem un tērpiem. Preiļu Kultūras namā valdīja radošu cilvēku ideju un fantāzijas iemiesojums, ko festivāla laikā apskatīja vairāk nekā 8 tūkstoši apmeklētāju. Darbojās arī neatkarīga žūrijas komisija, kura vērtēja darbus trīs nominācijās. Nomināciju “Izcilākais tērps 2015” saņēma māksliniece no Maskavas Irina Gorjunova, par “Aksesuāru mākslinieku 2015” tika nominēts Baltkrievijas mākslinieks Sergejs Drozdovs, nominācija “Lelle ar raksturu 2015” tika pasniegta Nīderlandes māksliniecei Nel Groothedde. Skatītāju simpātiju balvu saņēma Vladlena - preiliete Jeļena Mihailova, par kuras lellēm bija nobalsojis lielākais vairākums izstādes apmeklētāju.


 
 
Noslēdzies Preiļu novada Jauniešu centra „ČETRI” LOGO konkurss. Žūrijas komisija saskaņā ar nolikumu un vērtēšanas kritērijiem izvērtēja visus 7 autoru iesniegtos 18 darbus un noteica konkursa uzvarētāju. Paldies visiem autoriem, kuri iesūtīja savus darbus. Galvenās balvas 100 eiro ieguvējs ir ANDIS LIVDĀNS! Apsveicam.


 
 
Preiļu un Riebiņu novada TIC organizē konkursu. Ja ir zināma kāda teika, leģenda vai mistisks stāsts par Riebiņu, Galēnu, Rušonas, Gaiļmuižas vai Geļenovas muižām Riebiņu novadā vai Preiļu pili, Anspoku medību pili, Ārdavas un Pelēču muižām Preiļu novadā, vai arī paši esat ko piedzīvojuši, tad savs stāsts jāsūta Tūrisma informācijas centram. Izdevniecība “White book” plāno izdot Latvijas piļu un muižu leģendu grāmatu un, iespējams, tieši tavs zināmais nostāsts par šīm Preiļu un Riebiņu novada pilīm un muižām būs šajā grāmatā!  Informāciju jāsūta līdz 8. septembrim uz: iveta.snepste@riebini.lv vai tic@preili.lv! Interesantākajam un ticamākajam nostāsta autoram - balviņa no Preiļu un Riebiņu novada TIC!


 
Turpinām ziņas
 


 
8. septembrī Preiļos lauksaimniecības konsultāciju centra Preiļu birojā, Raiņa bulvārī 21b norisināsies SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Preiļu nodaļas rīkotais informatīvais seminārs par tēmu “Zivju audzēšana dīķos”. Seminārā Zivsaimniecības nodaļas Eksperts Raivis Apsītis informēs par dīķu ierīkošanas vadlīnijām un dīķu veidiem, kā arī zivju audzēšanu – barošanas veidiem; barošanu ziemā; zivju sugām un to savstarpējā saderību.


 
 
27. septembrī pulksten četros pēcpusdienā Preiļu kultūras namā Francijas institūts Latvijā piedāvā franču džeza mūzikas dueta koncertu. Biļetes iepriekšpārdošanā: Preiļu kultūras nama kasē, cena 2-3 eiro, savukārt koncerta dienā 3-4 eiro.


 
Un vēl


 
Ar vasarīgajiem saules stariem un pirmajām dzeltenajām lapām ir atnācis septembris un Zinību diena. Lai dzīvē mēs būtu droši un spēka pilni, krāsim zināšanas, mācīsimies un dosim zināšanu gaismu citiem!  Skolēni, skolotāji, studenti un bērnu vecāki!  Preiļu novada dome visiem vēl - lai jaunais mācību gads ir bagātīgs ar jaunām idejām un radošiem atklājumiem!

Atstājiet komentāru