2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 1.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 1.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Salas novada domes izsludinātajam atklātajam konkursam uz Salas vidusskolas direktora amatu pieteicies viens pretendents. Salas vidusskolas direktora amata kandidāts pašvaldībā tiks izvērtēts jau tuvākajā laikā, pēc tam tiks lemts, vai apstiprināt viņu minētajā amatā. Patlaban Salas vidusskolas direktora amata pienākumus pilda skolas direktora vietniece mācību darbā Inga Alužāne, mācību process izglītības iestādē organizēts ierastajā ritmā. Jau vēstīts, ka līdzšinējā Salas vidusskolas direktore Janīna Riška no ieņemamā amata atbrīvota sakarā ar došanos pensijā.

 

12. septembrī jau ceturto gadu Līvānos pie Latgales mākslas un amatniecības centra notiks aktīvās atpūtas pasākums “SuperDublis”, ko rīko Līvānu novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Kvartāls”. Kā ierasts, pasākuma dalībnieku uzdevums būs pēc iespējas īsākā laika posmā veikt 2-3 km garo dabiski un mākslīgi veidotu šķēršļu trasi, kas izvietota aktīvās atpūtas takas “Dubna un Daugava” teritorijā, tajā skaitā arī upes ūdenī. Pēc šķēršļu trases pabeigšanas visiem būs jāiziet tūrisma uzdevumu trase, kas ietvers arī šaušanu mērķī, kā arī airēšanos ar laivu pilngadību sasniegušajiem dalībniekiem. Pēc visu uzdevumu veikšanas dalībniekiem tiks nodrošināts silts uz ugunskura gatavots ēdiens un karsta tēja. Lai pieteiktos, dalībniekiem līdz 9. septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa, kura pieejama gan elektroniski “Kvartāls” mājas lapā www.kvartals.lv, gan drukātā veidā pie “Kvartāls” dežuranta.

 

Līvānu novadā šovasar norisinājušies vairāki plaši apmeklēti pasākumi un, neskatoties uz ne visai labvēlīgajiem laikapstākļiem vasaras pirmajā pusē, šovasar pieaudzis tūristu skaits. Vasara jau tuvojas noslēgumam, bet Līvānu novada populārākos tūrisma objektus, Latgales mākslas un amatniecības centru un ekspozīciju "Līvānu stikla muzejs", viesi ik dienas apmeklē kuplā skaitā. Viens no tūristos lielāko interesi raisošajiem objektiem ir arī lineārais veikparks pašā pilsētas centrā. Tas izveidots Dubnas upē starp diviem tiltiem un aktīvās atpūtas cienītājiem ir iespēja baudīt šo atraktīvo izklaidi.

 

Turpinām ziņas

 

Valsts nekustamie īpašumi noslēguši līgumus ar SIA „H2E” par ekspozīciju un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektu izstrādi un autoruzraudzības veikšanu projektu tehniskās realizācijas laikā Raiņa muzejam „Tadenava”, Raiņa un Aspazijas vasarnīcai un Raiņa un Aspazijas mājai. Katrai Raiņa un Aspazijas memoriālā muzeja ekspozīciju vietai, kas tiek atjaunota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansēta projektā, tajā skaitā arī Jēkabpils novada Dunavas pagasta Tadenavā, tiks izstrādāts mākslinieciski augstvērtīgs ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projekts. Dzejnieka bērnības muzejā – Raiņa muzejā „Tadenava” apmeklētājiem būs pieejama jauna pastāvīgā ekspozīcija “Ciemos pie Žaniņa”. Muzejs tiks veidots kā Bērnības muzejs, respektējot bērna zinātkāri un vēlmi visam pieskarties, visu ņemt rokās – iegulties gultā uz salmu maišeļa un pašķirstīt avīzi, kuras burti tik savādi, noslēpties skapī, kur smaržo pēc bišu vaska, vai ieaut kājas milzu pastalās. Tāpat paredzēts izveidot ekspozīciju „Sākums”.

 

Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavā Latvijas Biškopības biedrības rīkotajā konkursā noskaidrots "Latvijas Atzītākais medus 2015". Par Latvijas atzītāko medu noteikts biškopes Aigas Zeltgraudas meža-pļavu ziedu medus. Savukārt otro vietu ieguva biškopja Jāņa Vainovska viršu medus, bet trešo vietu - biškopes Lienas Mucenieces dažādu ziedu medus. Visiem konkursa finālistiem tika pasniegti diplomi un dāvanas no Latvijas Biškopības biedrības. Ar medaļām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējā starptautiskajā izstādē "Riga Food", kas norisināsies no 2.septembra līdz 5.septembrim. Latvijā darbojas vairāk nekā 3 tūkstoši 200 biškopju.

 

Un vēl

 

19. un 20.septembrī Aglonas novadā viesu mājā "Upenīte" Cirīša ezera krastā notiks I Latgales ezotērikas un tautas zintnieku dienas. Apmeklēt pasākumu aicināti Latgales ezotēriķi, dziednieki, zintnieki, seno un jauno dzīves gudrību nesēji, kā arī visi radoši un zinībām atvērti cilvēki. Pasākumā piedalīsies arī pazīstamais dziednieks, hipno-psihoterapeits, Goda doktors biomedicīnā Oskars Peipiņš. Latgales ezotērikas un tautas zintnieku dienas mērķis ir pulcēt domubiedrus un interesentus, lai kopīgi papildinātu zināšanas par Latgales senajām tradīcijām. Pasākumā notiks informatīvas un izglītojošas lekcijas, praktiskas un radošas nodarbības, kurās varēs papildināt un stiprināt zināšanas ezotērikā un dziedniecībā, kā arī pilnveidoties.

Atstājiet komentāru