2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 20. augustā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 20. augustā

Latvijas TIrdzniecības un rūpniecības kamera un Latgales plānošanas reģions aicina uzņēmējus pieteikties “Uzņēmēju Dienām Latgalē 2015”, kas notiks18. un 19. septembrī Daugavpils olimpiskajā centrā. Pasākuma mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību reģionā, popularizējot vietējos uzņēmējus, aicinot savstarpēji sadarboties un kontaktēties, lai palielinātu ražojumu un pakalpojumu noietu. Pasākuma laikā notiks arī forums par to, kā vietējiem ražotājiem ar savām precēm nokļūt lielveikalu plauktos, kā arī veicināt eksporta potenciālu. Ja vismaz 6 uzņēmumi no Līvānu novada vēlas piedalīties šajā izstādē, tiks izskatīta iespēja pašvaldībai sponsorēt novada kopējo stendu 24 m2 platībā, kur iespējams sevi prezentēt 6 uzņēmumiem (katram platība 4 m2).

Zemgales apvienotais biznesa inkubators (ZABI) aicina līdz 21. augustam pieteikt perspektīvas biznesa idejas, kuru realizācijai nepieciešams atbalsta finansējums, kā arī tos uzņēmumus, kas vēlas paplašināties. Interese par inkubatoru ir ļoti liela, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ konkursa kārtībā tiks izvēlētas piecas labākās biznesa idejas. Vairāk informācijas pieejama novadu pašvaldību mājas lapās.

Ints Teterovskis un jauniešu koris “Balsis” šodien plkst. 20.00 koncertēs Gostiņu ev. lut. baznīcā, rīt, 21. augustā plkst. 14.00 pie Pļaviņu kultūras centra un 21. augustā plkst. 18 Oliņkalna salas Dziesmu svētku estrādē koncerts “Izlaistie Dziesmu svētki”. Pārcelšanās uz Oliņkalnu no Klintaines pagasta atpūtas kompleksa "Labais karasts" no plkst. 17:00. Autobuss no Pļaviņu novada kultūras centra līdz pārcelšanās vietai plkst. 17:00, pieturēs pieturā "Stukmaņi" (uz šosejas). Iesakām ierasties piemērotos apavos (zābaki, sporta apavi). Tālrunis uzziņām: 65134307.

11. septembrī Jēkabpils novada Dunavā notiks Brīvprātīgo ugunsdzēsēju mācības darbam ar jauno ugunsdzēšamo aprīkojumu. Pašvaldība Dunavas pagastam ir iegādājusies pārvietojamu ugunsdzēšamo aprīkojumu – piekabi, jaudīgu sūkni un šļūtenes. Dienas kārtībā: Plkst. 17:00 - pasākuma sākums un dalībnieku reģistrācija Dunavas centrā. Plkst. 17:45 - praktiska apmācība Brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem (Piedalīsies ugunsdzēsēji no Rubeņiem un Vidsalas). Plkst. 18:15 - Brīvprātīgo ugunsdzēsēju sacensības – treniņš. Pēc tam, plkst. 21:00 Tadenavas klubā Saviesīgs Brīvprātīgo ugunsdzēsēju vakars. Programmā: . Filma par ugunsdzēšanu. , . Kopīga apspriede – kā dzīvot drošāk un pasargāt savu īpašumu un mantu no apdraudējuma. Aicināti piedalīties dunaviešus un Dunavas kaimiņus.

Un vēl
No šodienas Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Straumes zālē būs skatāma Vladislava Kundziņa fotogrāfiju izstāde "Skotija – glenu*, benu* un lohu* zeme".

Atstājiet komentāru