2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 10. augustā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 10. augustā

6. augustā, braucot apsekot vēlēšanu iecirkņus, Pļaviņu novadā ieradās Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars un projektu vadītāja Gundega Drēska. Viņi apmeklēja novada vēlēšanu iecirkņus kā Pļaviņu pilsētā, tā arī Vietalvas un Klintaines pagastos, izvērtēja situāciju par piekļuves iespējām iecirkņos vēlētājiem ar īpašām vajadzībām, atzinīgi novērtēja vēlēšanu iecirkņu izvietojumu, piekļuvi un aprīkojumu novadā. To darbības atbilst ANO konvencijas prasībām. Sarunā ar novada domes priekšsēdētāju Guntu Žildi, vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Kristīni Ginaiti un vēlēšanu komisijas locekli Aigu Daugavieti, A. Cimdars informēja par Centrālās vēlēšanu komisijas darbības aktualitātēm, ierosināja pilnveidot novada vēlēšanu komisiju darbības tehnisko nodrošinājumu ar ātrdarbības skenera iegādi, kas nodrošinātu vairākkārtīgu balsu skaitīšanas procesa paātrinājumu. Tāpat tika apspriesti dažādi organizatoriski jautājumi.

Valsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbalstījusi Pļaviņu novada domes iesniegumu un piešķīrusi EUR 19 600 valsts budžeta dotāciju Valsts un pašvaldību vienota klientu apkalpošanas centra izveidei Pļaviņu novada pašvaldības ēkā Pļaviņās, Dzelzceļa ielā 11. Centra izveide nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju kārtot jautājumus un saņemt pakalpojumus no Valsts iestādēm: Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts Zemes dienesta un novada pašvaldības. Saņemtais finansējums tiks izlietos klientu apkalpošanas telpu iekārtošanai, automašīnu stāvlaukuma izveidei pie domes ēkas, ērtas piekļuves nodrošināšanai klientiem ar īpašām vajadzībām, datoru un biroja tehnikas iegādei un centra darbības nodrošināšanai. Vienotais Valsts un pašvaldības iestāžu klientu apkalpošanas centrs darbību Pļaviņu novadā uzsāks 2015. gada 1. oktobrī un nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju saņemt iestāžu pakalpojumus operatīvāk - vienā vietā, tuvāk dzīvesvietai.

Pateicoties Pļaviņu novada māmiņu kluba sadarbībai ar Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociāciju (www.zidit.lv), 14. augustā, plkst. 10.00topošie un jaunie vecāki tiek aicināti uz bezmaksas lekciju „Bērna zīdīšana - teorija un prakse”, JIC „Ideja”, Daugavas ielā 50, Pļaviņās.

21. augustā no plkst. 16.00 , Pļaviņu Zaļajā tirgū tiks rīkota skolas lietu, apģērbu un vienkārši labu mantu andelīte! Pieteikties pa tālr. 27873332 (Elita, tirgus pārvaldniece) vai 29403419 (Līva, māmiņu kluba vadītāja).

Sestdien, 15. augustā, plkst. 11.00 Pļaviņu bērnu un jauniešu interešu centrā, Daugavas ielā 50, notiks Pļaviņu novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 14. augustam interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/.

Lai piesaistītu interesentus un sevišķi jaunatni regulārām sporta nodarbībām, sporta biedrība “Juči” organizē paraugnodarbības skvošā. Pirmā nodarbība Pļaviņu pilsētas skvoša zālē Rīgas ielā 28, š.g. 11. augustā plkst. 18. Sīkāka informācija: 29704563.

Atstājiet komentāru