2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 6. augustā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 6. augustā

Noslēdzies Sēlijas novada jauniešu dienas „Dzimis Sēlijā” logo izstrādes konkurss. Konkursā tika saņemti 17 logo ideju pieteikumi no kuriem komisija kā labāko un nolikumam atbilstošāko izvēlējās Reiņa Pauliņa iesniegto variantu. Sēlijas novada jauniešu dienas logo ir veidots askētisks ar viegli uztveramām līnijām, simbolizējot iepriekš aprakstītās sajūtas. Logotipā attēlotā koka lapotne simbolizē Sēlijas. Konkursa mērķis bija izveidot Sēlijas novada jauniešu dienas logo, kas simbolizētu saukli „Dzimis Sēlijā” un kalpotu kā atpazīstamības veicinātājs Sēlijas novados un ārpus tiem, veicināt piederību Sēlijas novadiem. Konkursa uzvarētājs svinīgi tiks apbalvots I Sēlijas novadu Jauniešu dienā Viesītē, 28. augustā.
Salas novada dome izsludinājusi atklātu konkursu uz Salas vidusskolas direktora amatu, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību un tūrisma lietu speciāliste Jolanta Grandāne. Amata pretendentiem jābūt augstākajai pedagoģiskajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai pedagoģijā, vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai un B programmai pedagoģijā vismaz 72 stundu apjomā, vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredzei izglītības jomā vai izglītības vadības darbā, labai komunikācijai un sadarbības prasmēm, datorprasmēm, zināšanām vadības darba organizēšanas metodoloģijā, zināšanām izglītības satura un attīstības jautājumos un pieredzei projektu darbā. Motivācijas vēstule, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, papildizglītību apliecinošu dokumentu kopijas, vidusskolas attīstības koncepcija, dzīves un darba apraksts (CV) pretendentiem jāiesniedz Salas novada pašvaldībā līdz 31.augustam. Jau vēstīts, ka līdzšinējā Salas vidusskolas direktore Janīna Riška no ieņemamā amata atbrīvota sakarā ar došanos pensijā.

Šonedēļ Kokneses novada domē un Likteņdārzā viesojās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku Inženieru fakultātes dekāne Daiga Zigmunde, Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas direktore Natālijai Ņitavska un apmaiņas studenti no dažādām valstīm (Uzbekistāna, Ķīna, Zviedrija ). Tikšanās mērķis bija pārrunāt plānotās projektu idejas, pašvaldības redzējumu Daugavas apsaimniekošanā un projektu attīstībā, kā arī vienoties par turpmāku sadarbību projektu izstrādē. Nākotnē plānots piesaistīt Lauku Inženieru fakultātes studentus, lai diplomprojektu ietvaros viņi varētu veidot dažādu problēmu racionālus un pamatotus risinājumus, izstrādājot infrastruktūras, tūrisma attīstības un apkārtējās vides labiekārtošanas projektus.

Aknīstes novada pašvaldība aicina pieteikties jauniešus dalībai projektā „PROTI UN DARI!”. Projekta mērķis ir motivēt un aktivizēt jauniešus, kuri nemācās, nestrādā vai neapgūst arodu un veicināt šo jauniešu iesaistīšanos izglītībā, tai skaitā aroda apguvē, Jauniešu garantijas pasākumos, kurus īsteno NVA un Valsts Izglītības attīstības aģentūra, vai nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā.Jauniešus, kurus interesē dalība šajā projektā, aicinam pieteikties līdz 1.septembrim telefoniski (tālr.nr. 65237760) vai e-pastā liga.liduma@inbox.lv, norādot vārdu, uzvārdu, vecumu.

Pateicoties Pļaviņu novada māmiņu kluba sadarbībai ar Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociāciju (www.zidit.lv), 14. augustā, plkst. 10.00 topošie un jaunie vecāki tiek aicināti uz bezmaksas lekciju „Bērna zīdīšana - teorija un prakse”, Jauniešu iniciatīvas Centrā „Ideja”, Daugavas ielā 50, Pļaviņās. Savukārt 21. augustā no plkst. 16.00 , Pļaviņu Zaļajā tirgū tiks rīkota skolas lietu, apģērbu un vienkārši labu mantu andelīte!Pieteikties pa tālr. 27873332.

Atstājiet komentāru