2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 7.augustā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 7.augustā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pulcinot dažādu žanru radošos māksliniekus ar vienojošo kritēriju - kvalitāte, šodien Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" sākās un līdz 9.augustam norisināsies otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī". Trijās dienās un divās naktīs uz trim festivāla skatuvēm varēs piedzīvot 20 dažādus un īpašus notikumus, kurus radīs vairāk nekā sešdesmit mākslinieku. Programmā - gan klasika, gan speciāli festivālam tapuši jaundarbi. Mākslinieki uzstāsies gan kā solisti, gan duetos un citās konfigurācijās - līdz pat sekstetiem. Skanēs gan dzīvā un elektroniskā mūzika, gan arī mūzika "nez no kurienes".

 

Šodien pulksten astoņos vakarā festivālu “Sansusī” atklās "LNSO klavieru trio". Festivālā apmeklētājus priecēs: "Art-i-Shock", Olga Pudova, Ēriks Kiršfelds, Ieva Parša, Juris Žvikovs, "Latvian Blues Band", Jaunais Rīgas teātris, notiks Kristapa Pētersona vokālā cikla pasaules pirmatskaņojums. Krāšņo buķeti 9.augusta pēcpusdienā noslēgs īpaša tikšanās - ansambļa "Altera Veritas" atkalapvienošanās koncerts.

 

Līvānu novada dome aicina novada daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērni līdz 18 gadiem, saņemt pabalstu no pirmdienas, 10. līdz piektdienai, 28.augustam Līvānu novada domes kasē vai pagastu pārvaldēs. Pabalstu daudzbērnu ģimenēm piešķir vienu reizi gadā pirms kārtējā mācību gada sākuma par katru nepilngadīgo bērnu, kura dzīvesvieta deklarēta Līvānu novadā. Pabalsta apmērs ir 20 eiro vienam bērnam.

 

Turpinām ziņas

 

Dakteri Klauni darbojas jau slimnīcās Rīgā, Ventspilī, Cēsīs un Valmierā, palīdzot atveseļošanās procesā bērniem. Kopumā ārstniecības iestādēs darbojas jau 28 Dakteri Klauni. Projekta pārstāvji norāda, ka, bērna bailes no slimnīcas var mazināt ļoti vienkārša metode – pārrunāšana un izskaidrošana. Te droši var izmantot arī lelles, lāčus vai citus bērnu ieinteresējošus priekšmetus, piemēram, kā to dara Dakteri Klauni. Jau ziņots, ka "Dr.Klauns" ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

 

Šajā vasarā Gaujas nacionālajā parkā notiek apjomīgi tūrisma infrastruktūras atjaunošanas darbi. Siguldas novadā atjaunošanas darbi sākušies Velnalas apkārtnē - tur atjauno Piķenes kraujas taku, bet Gūtmaņalas apkārtnē tiek veidota pastaigu taka 1,4 kilometru garumā. Paralēli tiek labiekārtota Paradīzes kalna apkārtne, kur tūrisma infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs pieejama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šogad Siguldas apkārtnē tiks izveidota gājēju taka "Kārļa kalns", kas vīsies vairāk nekā divu kilometru garumā, takas "Ķeizarkrēsls" garums būs 70 metri, bet "Krimuldas muiža" - 200 metri. Uzlabojumus piedzīvos arī taka posmā no Krimuldas muižas līdz Mednieku namiņam. Visus labiekārtošanas un izbūves darbus paredzēts pabeigt līdz 10.decembrim. Finansējums projektiem ir piešķirts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem.

 

Augusta sākums Madonas novadam atnesis jaunu un neredzētu atpūtas iespēju- pirtiņu uz plosta. Pirtiņa atrodas Vestienas pagastā, gleznainajā Kāla ezerā. Kā stāsta jaunā atpūtas objekta īpašnieks Zigmārs Bāriņš, šī ir lieliska iespēja palutināt sevi- noperoties pirtiņā, baudot ūdens priekus, ļaujot atpūsties prātam un priecājoties par gleznaino dabu no jebkuras vietas Kāla ezerā. Ar ideju par pirts izveidi Zigmārs pērnajā gadā piedalījās biznesa ideju konkursā "Madona var labāk", kur ieguva finansējumu 2000 eiro tās realizēšanai.

 

Un vēl

 

Policija atgādina par drošību un savstarpējo toleranci Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā Aglonā 13., 14. un 15.augustā un aicina ikvienu svētku dalībnieku ievērot satiksmes noteikumus un esot svētku vietā uzmanīt savas mantas. Lai rūpētos par vairāku desmitu tūkstošu svētku dalībnieku drošību un sabiedrisko kārtību, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki strādās pastiprinātā režīmā pēc īpaši izstrādāta darba plāna. Policija norāda, ka tik lielā cilvēku pulcēšanas vietā ir ļoti viegli zaudēt no redzesloka savus līdzcilvēkus. Īpaši uzmanīgi jāpieskata bērni.

Atstājiet komentāru