2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 Viesītes novada ziņas 2015. gada 30. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Viesītes novada ziņas 2015. gada 30. jūlijā

Nedēļas nogalē, no 31.jūlija līdz 2.augustam, Viesītē norisināsies pilsētas svētku pasākumi, informē Viesītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa.

Piektdien, 31.jūlijā, plkst.20 svētku pasākumus ievadīs ekumēniskais dievkalpojums Viesītes Brīvības baznīcā, baznīcas āra apgaismojuma atklāšana un ziedotāju un meistaru godināšana, kam sekos Viesītes Brīvības baznīcai un Viesītes pilsētai veltīts koncerts ar operdziedātājas Ineses Jasmanes-Rūrānes un Jelgavas Sv.Jāņa baznīcas Sv.Vienības draudzes kora piedalīšanos.

Sestdien, 1.augustā, pilsētas svētku pasākumi sāksies plkst.8.30 ar rīta modināšanu. No plkst.9 "Zaļā tirgus" teritorijā sāks darbu amatnieku un mājražotāju tirdziņš, bet plkst.11 sāksies Ziedu paklāja veidošana. Plkst.10 Centrālajā skatuvē laukumā pie Kultūras pils notiks svinīgā pilsētas svētku atklāšana un tiks izrādīta Latvijas Jaunatnes teātra muzikālā izrāde "Un atkal Pifs".

Muzeja "Sēlija" teritorijā no plkst.12 darbosies piepūšamās atrakcijas bērniem, smilšu aplikācijas, notiks vizināšanās ar zirgiem, aktīva darbošanās radošajās darbnīcās, sejiņu apgleznošana un kopīga zupas baudīšana. Stundu vēlāk sāksies Savenko boksa skolas (Rīga) boksa šovs-paraugdemonstrējumi, kam sekos Latvijas ielu vingrotāju biedrības ielu vingrotāju šovs.

Kultūras pils Konfereču zālē plkst.13 sāksies tikšanās ar apgāda "Jumava" sadarbības partneriem, pasaules apceļotāju Pēteri Strubergu un notiks grāmatas "Ar pasaules garšu mutē" prezentācija. Pasākuma gaitā darbosies apgāda "Jumava" grāmatu galds. Savukārt plkst.15 Kultūras pils Koncertzālē būs iespēja noskatīties Saldus novada Druvas kultūras nama teātra izrādi "Īsa pamācība mīlēšanā".

Svētku koncerts uz Centrālās skatuves sāksies plkst.17. Koncerta ieskaņā uzstāsies Viesītes Kultūras pils pūtēju grupa, deju kolektīvs "Augšzeme" un Saldus deju kolektīvs "Druva", kam sekos svētku uzrunas, apsveikumi un apbalvošana. Plkst.18.30 uzstāsies Daugavpils grupa "Dabasu durovas", bet 19.30 sāksies Antras Stafeckas pirmā solo albuma "Vientuļā zvaigzne" koncerts. Viesītes pilsētas svētku turpinājumā - grupas "Gipsy mania", eksotisko deju grupas un grupas "Otra puse" uzstāšanās, kam sekos uguns šovs ar uguns mākslinieka Aleša Walkera piedalīšanos, Lienes Greifānes un "Trīs mīlas musketieru " - Žorža Siksnas, Roberto Meloni un Rinaldo - uzstāšanās un svētku balle ar deju mūziku visiem vecumiem un visām gaumēm.

Svētdien, 2.augustā, plkst.13 pie "Mazā Bānīša" notiks dzelzceļnieku svētki "... pirms Mazā Bānīša simtgades" ar teatralizētām un muzikālām pieturām.

No 12.-18. jūlijam Viesītes novadā notika kristīgā angļu valodas un sportanometne „You are here”, bērniem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 20 gadiem. Šogad nometne kempingā “Pērlīte” pulcēja 37 dalībniekus, kas ir divreiz vairāk nekā pērn. Veselu nedēļu pasniedzēji no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) pasniedza angļu valodas jauniešiem mācību stundas, veidoja radošās darbnīcas, sporta aktivitātes un vadīja tematiskos vakarus. Tā pat bērni nedēļas garumā diskutēja par dažādiem tematiem, kuri vērsti uz personīgo izaugsmi. Kopumā nometnes statistika ir gana starptautiska – 17 brīvprātīgie jaunieši no ASV, un pa vienam no Ķīnas, Īrijas un Latvijas.

Atstājiet komentāru