2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 24. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 24. jūlijā

Jūnija vidū Kretingas rajona pašvaldība Lietuvā saņēma apstiprinājumu par to, ka apstiprināts projekts “Jaunatne, nāc mājās”. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Eiropa Pilsoņiem”. Bez Kretingas rajona pašvaldības projekta partneri ir Jēkabpils, Kokneses, Viļakas un Līgatnes novadu pašvaldības. Projekta mērķis ir iesaistīt jauniešus sabiedrības norisēs, veicināt jauniešu atgriešanos viņu dzimtajās vietās un tajās veidot savas ģimenes, paaustināt piederības izjūtu savai dzimtajai vietai, kā arī paaugstināt izpratni par procesiem Eiropas Savienībā. Paredzētās projekta aktivitātes ir organizēt pasākumu ciklu vietējiem jauniešiem un starptautiskajiem partneriem. Pasākumi notiks laika periodā no 12 . līdz 26. Septembro,. No Jēkabpils novada uz Kretingu dosies 26. septembrī, pašvaldību pārstāvēs jauniešu deju kolektīvi no Zasas un Rubeņiem, kā arī amatnieki.


Otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī” šogad norisināsies no 7. līdz 9. augustam Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" un pulcinās dažādu žanru radošos māksliniekus ar vienojošo kritēriju – kvalitāte. Trijās dienās varēs piedzīvot 20 dažādus notikumus, kurus radīs vairāk nekā sešdesmit mākslinieku. Programmā – gan klasika, gan speciāli festivālam tapuši jaundarbi, mākslinieki uzstāsies gan kā solisti, gan duetos un citās konfigurācijās – līdz pat sekstetiem, skanēs gan dzīva mūzika, gan elektronika, gan mūzika “nez no kurienes”. Padomāts arī par vismazākajiem kamermūzikas mīļotājiem – notiks vairākas darbnīcas, koncerti, teātra izrādes un multfilmu seansi bērniem.


Sestdien, 25.jūlijā Sutru pagasta svētki ar moto „Atvērsim vārtus, atvērsim sirdis!”. Dalība visos svētku pasākumos bezmaksas. Pulksten 9 Notiks Sutru pagasta rotāšana . Iedzīvotāji aicin āti piedalīties ziedu izstādes veidošanā no lauku un dārza ziediem. No pulksten 15 sāksies sporta aktivitātes lieliem un maziem Ģimeņu stafetes. Bezmaksas piepūšamās atrakcijas. Radošās darbnīcas. Apskatāma fotoizstāde „Atmiņu krātuve”. Pulksten 19.00 Svētku koncerts ar Līvānu novada pašdarbnieku piedalīšanos. Konkursa „Skaista sēta kaimiņam” godināšana. Īpašie viesi jestrais „Latgales dāmu pops ”. No pulksten 21 - Zaļumballe.

Pļaviņu novadā 15. augustā Pļaviņās, Daugavas ielā 50 notiks Pļaviņu novada atklātais čempionāts svaru stieņa Spiešanā guļus, kas ir Latvijas Kausa 13 posms. Sacensību atbalstītājs MotoClubs “OldSharpers” organizēs arī sacensības armreslingā, kas sāksies 30 minūtes pēc katras kategorijas beigām. Sportisti startē savā svara un vecuma grupā. Apbalvots tiks viens labākais sportists katrā svara un vecuma kategorijā ar medaļām un speciālām balvām.

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina pieteikšanos uz Sociālā darbinieka amatu, prognozējami Zasas pagastā un Leimaņu pagastā, uz pilnu darba slodzi uz nenoteiktu laiku. Prasības pretendentam: Otrā līmeņa profesionālā vai akadēmiskā augstākā izglītība programmā „Sociālais darbs” vai „Karitatīvais sociālais darbs”, B kategorijas autovadītāja apliecība. Personiskais transporta līdzeklis tiks uzskatīts par priekšrocību. Amata pienākumi ir saistīti ar operatīvu nokļūšanu darba vietā no pastāvīgās dzīvesvietas. CV un motivācijas vēstuli aicina iesniegt līdz 6.augustam Jēkabpils novada pašvaldības administrācijā Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī vai sūtīt uz e-pastu:novads@jekabpilsnovads.lv

Atstājiet komentāru