2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 23. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 23. jūlijā

Mārtiņa Fonda psiholoģiskās rehabilitācijas centrā „Dūjas”, kas atrodas Jēkabpils novada Kalna pagastā viesosies Saeimas deputāti - Ingmārs Līdaka, Juris Vectirāns, Jānis Trupovnieks, kā arī veselības ministra Gunta Belēviča padomnieks Ēriks Zaporožecs. Vizītes mērķis iepazīties ar rehabilitācijas centra darba specifiku, kā arī zaļās eko nometnes norises gaitu. Zaļās jeb ekonometnes jauniešiem, pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) atbalstam, centrā „Dūjas” notiek jau otro vasaru un kļuvušas ļoti iemīļotas bērnu vidū.Pēc iepazīšanās ar centra darbu, nometnes bērni, pedagogi, viesi un citi klātesošie tiks aicināti uz sarunu – diskusiju ar Saeimas deputātu Ingmāru Līdaku par to, kā atklāt brīnišķīgo dabas pasauli, nebraucot uz tālām zemēm, bet vērīgāk ieskatoties tepat līdzās notiekošajā.

15. augustā plkst. 14:00 Jēkabpils novada Kalna pagasta “Doktorātā” notiks Aleksandra Grīna 120 gadu piemiņas pasākums.  plkst. 14:00 Doktorāta telpās “A.Grīns – daudzpusīga personība”;  plkst. 15:30 piemiņas brīdis A.Grīna parkā;  pēc plkst. 16:00 pie Doktorāta ēkas – kopā būšanas prieks /sarunas, dzeja, mūzika, lauku zupa, sarunas/. Pasākumā piedalās: Aktieris Artis Robežnieks, prozaiķe Māra Svīre, ģenerālis Juris Vectirāns, zemessardzes ansamblis “Junda”, Viesītes pūtēju orķestris. Pasākumu rīko Jēkabpils novada pašvaldība, un līdzfinansē A/S „Latvijas valsts meži” atbalstītā Zemgales kultūras programma.

Uz pasākumu gaidām ikvienu interesentu!Šogad septiņpadsmit bērni no Maskavas un četri no Omskas piedalīsies sešās vasaras nometnēs dažādās Latvijas vietās - Jēkabpils novadā, Cēsīs, Mazsalacā, Limbažu un Daugavpils novados, informē Latvijas vēstniecība Krievijā. Nometnēs paredzētās aktivitātes ir īpaši vērstas uz diasporas bērnu saiknes stiprināšanu ar Latviju, kā arī diasporas un Latvijā dzīvojošo bērnu kopīgu darbošanos. Vasaras nometnes tiek organizētas Sabiedrības integrācijas fonda programmā "Ārpusskolas pasākumu programma. Vasaras nometnes Latvijas un diasporas bērniem 2015".

Mārtiņa Fonds ielūdz 26.jūlijā plkst.6.00 no rīta uz Rītausmas modināšanas koncertu pie Bancānu ezera rc Dūjas Jēkabpils novada Kalna pagastā. 2014.gadā Mārtiņa Fonds aizsāka jaunu, krāšņu, novada kultūras dzīvi kuplinošu un vienlaikus – latviskās tradīcijās sakņotu un „zaļu” tradīciju - rītausmas koncertu rīkošanu pie Bancāna ezera. Pirmais koncerts izpelnījās plašu atzinību un bija labi apmeklēts. Šogad koncertā uztāsies Folkloras grupa „Dārdi” . „Dārdi” ir astoņu radošu jauniešu apvienība, kas savā muzikālajā darbībā pārstāv postfolkloras žanru. Grupa nodibinājusies 2011.gada vasarā.

24. jūlijā plkst. 20:00 Jēkabpils novada Rubenes brīvdabas estrādē norisināsies mūzikas festivāls „Mazā ziņģe 2015”. Koncertā piedalās: Santa Kasparsone, duets „Kristīne un Alvis”, grupas „Dvinskas muzikanti”, „Airi”, „Kompromiss”, „Kontrakts”, „Zenīts” un „Starpbrīdis”. Koncerta viesi: ugunīgās māsas Legzdiņas, aktieris, grupas „Bez PVN” mūziķis Kristaps Rasims (tautā sauktais Jezupiņš). Plkst. 23:00 Ziņģes zaļumballe. Spēlē grupa „Dvinskas muzikanti”. No plkst. 18:00 darbosies piepūšamā pilsētiņa un velokarti.

25. jūlijā plkst. 20.00 Kalna pagasta kultūras namā Kalna amatierteātra izrāde – A.Kurpnieces luga 2 cēlienos – Audits salonā „Maigums un svaigums”. Ieeja par ziedojumiem.

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina pieteikšanos Finanšu un ekonomikas nodaļas vadītāja amatam (1 slodze uz nenoteiktu laiku) Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība grāmatvedības, finanšu jomā un vismaz 2 gadu pieredze pašvaldības vai valsts budžeta grāmatvedības darba organizācijā un uzskaitē. Pieteikumus un CV iesūtīt/ iesniegt līdz 2015.gada 24.jūlijam (ieskaitot) uz e-pastu: novads@jekabpilsnovads.lv Konsultācijas: Izpilddirektors J.Subatiņš 29126223, nodaļas vadītāja vietniece I.Daņiļeviča 65220734.

Atstājiet komentāru