2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 16. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 16. jūlijā

Lai atbalstītu sadraudzības pilsētu Mirgorodu Ukrainā, Jēkabpils pilsētas dome 16.jūlijā pieņēma lēmumu piešķirt 1500 EUR Mirgorodas slimnīcas vajadzībām. Humānās palīdzības piegādi Ukrainas ārstniecības iestādēm, tajā skaitā Mirgorodai, organizē Latvijas Pašvaldību savienība ar Latvijas Sarkanā Krusta atbalstu, tādējādi atsaucoties uz Ukrainas reģionālo un vietējo pašvaldību savienības lūgumu palīdzēt ar materiāli tehnisko nodrošinājumu Ukrainas kara hospitāļiem un ārstniecības iestādēm. Savukārt laikā no 10. līdz 21.augustam Jēkabpils pilsēta uzņems 24 bērnus no Mirgorodas vecumā no 8 līdz 12 gadiem, kurus skāris Ukrainā notiekošais konflikts. Bērni ir no bēgļu ģimenēm, kas pārvietoti no karadarbības skartajām teritorijām un izmitināti Mirgorodā, tāpat arī antiteroristiskās operācijas dalībnieku un karavīru bērni. Mirgorodas pašvaldība apzināja pilsētas iedzīvotājus un dalībai nometnē pieteica tos savā redzeslokā esošos bērnus, kam šāda veida nometne un īslaicīga vides maiņa ir visnepieciešamākā. Bērniem līdzi dosies arī divi pedagogi un medicīniskais darbinieks. Bērnu nometni organizē Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrs. Nometnes organizatoriskās izmaksas finansē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Bērni dzīvos Jēkabpils 2.vidusskolas kopmītnē un ik dienu darbosies radošās aktivitātēs, apceļos Latviju, iepazīs Jēkabpili un pilsētas jauniešus, kā arī darbosies kopīgās aktivitātēs ar Jēkabpils ukraiņu biedrību.

Aizkraukles novada svētkos ungāriem pievienojas sadraudzības pilsētu delegācijas no Polijas un Lietuvas. Šodien dalībai novada svētkos Aizkrauklē ierodas Tczew (Polija) un rīt -17. jūlijā Biržai (Lietuva) oficiālās delegācijas. Viesus apskatīt un iepazīt varēs 17. jūlijā plkst. 20:00 kultūras namā svinīgajā pasākumā. Jāpiebilst, ka Aizkraukles novada svētki norisinās no 16. Līdz 19. Jūlijam. Šodien - Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" novadu diena. Piedalās folkloras kopas „Medainis”, „ Zirņi”, „Strops” no Saldus, „Virza” no Brocēniem, „Rikava” no Rikavas, „Pērlis” no Druvienas, „Kūrava” no Kuldīgas, „Vilcenes” no Rīgas, "Talaka" no Baltkrievijas, deju kolektīvs no Kiskunhalasas (Ungārija),kā arī viesu kolektīvi no Igaunijas un Lietuvas.

Līdz 1.septembrim Gārsenes pils izstāžu zālē ir skatāma luterāņu mācītāja Ata Bambāna gleznu izstāde. Atis Bambāns studējis gan teoloģiju, gan zīmēšanu, rasēšanu un pedagoģiju. Kā saka pats gleznu autors, tad tieši māksla aizvedusi viņu uz teoloģijas studijām un kalpošanu baznīcā. A.Bambāns apkalpo gan Aknīstes, Gārsenes, Asares luterāņu draudzi, gan arī draudzes Vidzemē. Izstādes apmeklējums ir bezmaksas un tā apskatāma katru dienu.

Un vēl

Jēkabpils novada folkloras kopas “Dignojīši” un “Kāre” jau šodien dodas uz četras dienas ilgo festivālu “Baltica 2015″ . Katrai folkloras kopai ir sagatavota sava programma par tēmu “Mantojums”, abu kolektīvu vadītāja ir Aīda Bikauniece. Pa šīm dienām paredzēts dziedāt gan Vērmaņdārzā, gan Siguldā un Turaidā, gan Brīvdabas muzejā, un svētdien Rēzeknē.

Atstājiet komentāru