2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 29. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 29. jūnijā

Pļaviņu novadā šodien sāksies pirmā pamatapmācības nometne, kurā izmēģinās jaunu pieeju zemessargu apmācībā, informē Aizsardzības ministrija. Jau ziņots, ka šovasar Zemessardze izmēģinās jaunu pieeju zemessargu apmācībā, proti, izmantojot nometņu organizēšanu, nevis iemaņu apgūšanu vairākās nedēļas nogalēs, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.Pirmā pamatapmācības nometne notiks no šodienas līdz 25.jūlijam Pļaviņu novadā, un tajā militārās iemaņas apgūs tie zemessargi, kuri dienestu Zemessardzē ir sākuši nesen. Nometni rīkos Zemessardzes 55.kājnieku bataljons. Vienlaikus ar jauno zemessargu apmācību nometnē notiks arī to zemessargu apmācība, kuri ieņem nodaļas komandiera amatu, kā arī tiks vērtētas vienības spējas organizēt un vadīt pamatapmācību ilgstošu nometņu veidā. Apmācība noslēgsies ar pārbaudījumiem, kuros vērtēs zemessargu sasniegto zināšanu un iemaņu līmeni pēc trim apmācību nedēļām.

„Pļaviņu novada stāsts” – tas ir stāsts par novadu un ļaudīm, kas tajā dzīvo. 3. jūlijā 2200 Pļaviņu novada Vietalvas pagasta Odzienas muižas pils parkā. Plaviņu novada amatiermākslas kolektīvi, viesi no kaimiņu pagastiem un Rīgas rakstu rakstos izdziedās un izdejos Plaviņu novada stāstu.

Šogad Gostiņu ev. luteriskā baznīca atzīmē savu 185. gadskārtu, tādēļ sevi un visas apkārtnes iedzīvotājus iepriecinās ar dažādiem koncertiem un pasākumiem. Maija vidū mūs visus priecēja Pļaviņu mūzikas skolas audzēkņu sniegums un emocionālais smilšu kino priekšnesums. Pirmsjāņu laikā Gostiņu baznīcā skanēja dzeja un dziesmas. Savu dzeju lasīja dzejniece L. Ābolniece. Skanēja gan reliģiska satura dzeja, gan dzeja, kas apdzied mūsu Latvijas dabas krāšņumu. M. Kīnes dziesmas izpildīja novadniece I. Lapteva (dzim. Vārpa) ar meitu Mariju. Klausītājiem būs iespēja ieklausīties baznīcas atjaunotā harmonija skaņās – Latvijā pazīstamā ērģeļnieka Jāņa Pelšes izpildījumā. Koncertu kuplinās operdziedātāja Ieva Parša.

No 25. jūnija līdz 29. jūnijam Latvijā viesojās Eiropas posma komanda, kas Latvijā veic maršrutu Daugavpils – Jēkabpils – Ogre – Jelgava. Komandas skrējēji no daudzām valstīm tiekas ar cilvēkiem ceļā un tiekas ar dažādiem cilvēkiem, lai ikviens varētu pieskarties Miera lāpai, ielikt tajā savas cerības un sapņus par mieru un sajust vienotību. Miera lāpa ir simbols mūsu labajai gribai, kas kā liesma mīt mūsu sirdīs. Katrs skrējējs varēja izbaudīt saviļņojumu, Miera lāpu nesot. Pļaviņu novadā skrējiena dalībnieki tika sagaidīti 27. jūnija pusdienā pie novada robežas uz Rīgas – Daugavpils šosejas, Gostiņos, jo skrējiens šogad devās pretējā virzienā. Tālāk skrējiena dalībniekiem pievienojās Pļaviņu novada domes pārstāvji, bērnu centra „Pepija” deju grupa Crystal un atbalstītāji, JIC „Ideja” jaunieši un citi skrējiena atbalstītāji no Pļaviņām. Pie JIC „Ideja" skrējiena dalībniekiem notika īss atelpas brīdis, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar daudznacionālo skrējiena dalībnieku sastāvu, nodziedāta skrējiena himna, notika apmaiņa ar suvenīriem, teiktas uzrunas. . Tālāk skrējiens virzījās pa Pļaviņu izsargdambi, no Mūzikas skolas caur Karjera mikrorajonu un pa šoseju tālāk pa Pļaviņu novada administratīvo teritoriju uz Koknesi.

Atstājiet komentāru