2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015.gada 26. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015.gada 26. jūnijā

Otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī” šogad norisināsies no 7. līdz 9. augustam Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" un pulcinās dažādu žanru radošos māksliniekus ar vienojošo kritēriju – kvalitāte. Trijās dienās varēs piedzīvot 20 dažādus notikumus, kurus radīs vairāk nekā sešdesmit mākslinieku. Programmā – gan klasika, gan speciāli festivālam tapuši jaundarbi, mākslinieki uzstāsies gan kā solisti, gan duetos un citās konfigurācijās – līdz pat sekstetiem, skanēs gan dzīva mūzika, gan elektronika, gan mūzika “nez no kurienes”. Padomāts arī par vismazākajiem kamermūzikas mīļotājiem – notiks vairākas darbnīcas, koncerti, teātra izrādes un multfilmu seansi bērniem. Trijās dienās un divās naktīs uz trim skatuvēm varēs baudīt 20 dažādus un īpašus notikumus.


Noslēdzies projekta “Peintbola inventāra iegāde Krustpils novada jauniešu aktīvās atpūtas iespēju uzlabošanai” realizācija, ko veica biedrība „Daugavas Pārupieši”. Lai nodrošinātu iespēju jauniešiem un citiem interesentiem nodarboties ar aktīvo atpūtu brīvā dabā, iegūstot un uzlabojot taktiskās iemaņas, projekta ietvaros tika iegādāti 20 peintbola inventāra komplekti, tai skaitā peintbola marķieri, aizsargelementi, kombinezoni un augstspiediena kompresors balonu uzpildei. Projekta kopējās izmaksas bija EUR 7000.

Līvānu novada domes deputāti domes sēdē izskatīja iedzīvotāju iesniegtos priekšlikumus Līvānu Goda pilsoņa apbalvojuma piešķiršanai. No pieciem izvirzītajiem pretendentiemaugstākais apbalvojums - Līvānu Goda pilsonis 2015 – piešķirts VENERANDAI CAUNEI - par nozīmīgu ieguldījumu pensionāru interešu aizstāvībā, senioru sadarbības tīkla, mūžizglītības un aktīva dzīvesveida popularizēšanā, par ieguldījumu pašvaldības darbā, senioru organizāciju izveidē un saliedēšanā Līvānu novadā un Latvijā, kā arī par ilggadēju sabiedrisko aktivitāti. Apbalvojums tiks pasniegts Līvānu pilsētas svētkos - 18.jūlijā plkst.21.00 Tradīciju laukumā.

3. jūlijā 2200 Pļaviņu novada Vietalvas pagasta Odzienas muižas pils parkā. Plaviņu novada amatiermākslas kolektīvi, viesi no kaimiņu pagastiem un Rīgas rakstu rakstos izdziedās un izdejos Plaviņu novada stāstu. Plašāka inormācija – Pļavinu novada pašvaldības mājas lapā.

Atstājiet komentāru