2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 19. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 19. jūnijā

Līvānu novadā līdz 200 EUR palielināts bērna piedzimšanas pabalsts. Līvānu novada dome apstiprinājusi iedzīvotājiem būtiskus saistošos noteikumus "Par sociālās palīdzības pabalstiem Līvānu novadā" (stājas spēkā 18.06.2015.) un "Par pašvaldības materiālās palīdzības pabalstiem" (stājas spēkā 01.07.2015.). Noteikumi nosakabērna piedzimšanas (palielināts līdz 200 EUR), Zelta kāzu, daudzbērnu, donoru, apbedīšanas u.c. pabalstu apmērus, kā arī palīdzības veidus trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm (personām), audžuģimenēm, represētajiem u.c. iedzīvotāju kategorijām.

Vēl tikai līdz 28.jūnijam visiem aktīvajiem un aizrautīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir lieliska iespēja - piedalīties biznesa ideju konkursā Biznesa ekspresis, kura mērķis ir uzrunāt potenciālos biznesa ideju autorus, iedrošināt tos īstenot savas ieceres, sniedzot nepieciešamās zināšanas un kontaktus to realizācijai, kā arī konkursa uzvarētājiem būs iespēja saņemt finansiālu atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai. Kopējais balvu fonds - vairāk kā 50 000 eur. Konkurss Biznesa ekspresis, ar Norvēģu finanšu instrumenta atbalstu, tiek organizēts divās kārtās un tajās aicināti piedalīties visi biznesa ideju autori, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Konkursa ietvaros katra reģiona labākajām idejām būs iespēja saņemt finansējumu 2000 – 5000 eur apmērā, kā arī mentoru – individuālu konsultantu bezmaksas atbalstu. Īpašas simpātiju balvas saņems arī sponsoru favorītidejas.

Valsts kultūrkapitāla fonds ir atbalstījis Līvānu novada Centrālās bibliotēkas projektu „Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā”. Iecerēts, ka Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā konference „Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā” notiks septembra beigās Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā. Pasākuma mērķis ir Aspazijas un Raiņa daiļrades, personību un kultūrvēsturisko ideju izpratnes aktualizēšana Līvānu novada skolu jaunatnes vidū, jo viņu vārdi un darbi iemūžināti pieminekļos, ielu nosaukumos, muzejos, gleznās, skaņdarbos, ko respektē, taču arvien retāk atceras un velta tiem patiesu uzmanību, ieinteresētību un vēlmi iedziļināties. Konferencē savā skatījumā par Raiņa un Aspazijas dzīvi un daiļradi ar dalībniekiem dalīsies literatūrzinātnieceJanīna Kursīte, Raiņa un Aspazijas mājas galvenā speciāliste Gaida Jablovska, Raiņa un Aspazijas muzeja direktores vietniece Solvita Brūvere un Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Māra Eņģele.

23.jūnijā Līvānos, Tradīciju laukumā no plkst.22.00 līdz 23.00 notiks Līgo svētku koncertuzvedums - „Līgo nakts mistērija pilsētā”, kam sekos svētku balle līdz rītam kopā ar grupu „Robežpunkts”. Rudzātu saieta nams jau no plkst.20.00 aicina uz kopīgu vakarēšanu un lustēšanos visas nakts garumā. Līgo svētku svinēšana jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies arīSutru pagasta Nākotnes ozolu ciemā. 23.jūnijā no plkst.17.00 ierašanās, telšu uzstādīšana, no plkst.17.30 zāļu tēju vākšana, radošās darbnīcas, konkurss bērniem, lauku labumu tirdziņš, plkst.21.00 svētku atklāšana, plkst.23.00 Jāņu ugunskura iedegšana, plkst.24.00 "Maģiskais brīdis" - ozolu stādīšana lāpu gaismā, plkst. 3.00 pliko skrējiens rīta rasā. Danči kopā ar deju kopu "Vanagi".

Sestdien, 20.jūnijā Rožupes pagasta svētki. Plkst.15.00 svētku atklāšana pie Rožupes kultūras nama. Līvānu moto kluba dalībnieku parāde, dzīvās statujas, bērnu un jauniešu kolektīvu koncerts, lielais svētku tirgus, radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas un velokarti. Plkst.16.00 ozolu stādīšana. Plkst.17.00 "Līgo sētā" - Rožupes estrādē sieru, alus degustācija, vainagu pīšana, alus mucas turēšanas un govs slaukšanas sacensības, muzikālais noformējums – „Rūžupis veiri”. Plkst.19.00 Svētku koncerts estrādē – jaunāko iedzīvotāju sveikšana, Līvānu novada mākslinieciskās darbības kolektīvu priekšnesumi, deju studija „Inda” . Plkst.20.30 J.Jarāns ar koncertprogrammu „Brālēni Jarāni”. Koncertā skanēs dziesmas, kā arī horoskopi un tosti. Pasākums piemērots visdažādākajai auditorijai.

Svētdien, 21.jūnijā Turku pagasta svētki „Ejam Turkos, Jāņabērni” pie Turku saieta nama. No plkst.13.00 sporta svētki, turpinājumā - siena pļaušanas sacensības, smilšu aplikāciju zīmēšanas darbnīca, bērnu stunda, svētku sarīkojums un balle ar grupu "Miggla". Ieeja visos pasākumos brīva.

Svētdien, 21. jūnijā no plkst. 13.00 pie Turku saieta nama Turku pagasta sporta svētki, Jāņa kauss volejbolā un Turku kauss volejbolā sievietēm

Atstājiet komentāru