2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 8.jūnijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 8.jūnijā

Pļaviņu novada dome pilotpašvaldības statusā iesaistījusies Latvijas pašvaldību savienības (LPS) īstenotajā Norvēģijas finanšu instrumenta projektā „Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana” . Projekta mērķis ir stiprināt institucionālo kapacitāti un cilvēkresursu attīstību valsts, vietējā un reģionālā līmenī, izveidojot ilgtspējīgu mācīties salīdzinot sistēmu, kas balstīta uz faktiem un informāciju par citu pašvaldību pieredzi problēmsituāciju risināšanā.
Primārā mērķa grupa ir pašvaldību politiķi un darbinieki; sekundārā mērķa grupa – vietējo pašvaldību iedzīvotāji un valsts pārvaldes iestādes, pašvaldību apmeklētāji un uzņēmēji pašvaldību teritorijās.
Projekta aktivitātes tiks īstenotas Latvijā, aptverot projekta pilotpašvaldības un citas ieinteresētās pašvaldības, pielietojot līdzīgā projektā pārnesto norvēģu pieredzi.
Projekta gaitā tiks izveidota lietpratīgas pārvaldības veicināšanas sistēma – mācīties salīdzinot (benchlearning) sistēma. Tā kļūs par rīku pašvaldību veiktspējas uzlabošanai, iesaistot pašvaldību politiķus un darbiniekus inovatīvas pārvaldības procesā. Projekts 100% apmērā tiek finansēts no Norvēģijas finanšu instrumenta fonda.

Pļaviņu novada pašvaldības policija sadarbībā ar SIA Dīlers zīmolu ELECO organizē lietošanai nederīgo elektrisko un elektronisko ierīču utilizāciju. Šī pasākuma mērķis ir novērst bīstamo atkritumu nonākšanu mežos. Nereti policija nelegāli izveidotajās izgāztuvēs konstatē nolietotus televizorus, veļas mazgājamās mašīnas un citu sadzīves un biroja tehniku.
Līdz 11. jūnija plkst. 15:00 lietošanai nederīgās elektroierīces bez maksas var novietot Katlu mājā Kriškalni, speciāli norādītajā vietā.Tālrunis sīkākai informācijai 651 34104; 26458996 vai p.policija@plavinas.lv.

12. jūnijā, plkst. 10.00. Pļaviņu novada māmiņu klubs organizē tikšanos ar Māmiņu kluba (www.maminuklubs.lv) eksperti un “Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas” valdes priekšsēdētāju Sandru Lasi, tēma-„Bērna intelektuālā attīstība un audzināša no dzimšanas līdz 3 gadu vecumam”, kā ierasts gaidām interesentus Pļaviņu novada Jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja”.

Pārtikas un veterinārais dienests valsts austrumu daļā uzsācis savvaļas lapsu un jenotsuņu kārtējo vakcināciju pret trakumsērgu. Vakcīna šķidrā veidā ievietota folija kapsulā, kas iestrādāta barības apvalkā un izskatās kā brūngans kubiks, nedaudz mazāks par sērkociņu kastīti. Vakcīnas tiks izvietotas vienmērīgi Latvijas austrumu daļas mežu teritorijās uz 1 km2 izsviežot 20 - 23 vakcīnas ēsmas ar 500 metru atstarpi starp lidojumu joslām. Novada iedzīvotāji aicināti atrodot nomestās vakcīnas, tās neaizskart un nepārvietot!

Atstājiet komentāru