2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 3. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 3. jūnijā

Preiļu novada pašvaldība līdz 5. jūnijam gaida pieteikumus vakantajam Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes arhitekta amatam
Ar konkursa nolikumu un pretendentam izvirzītajām prasībām var iepazīties Preiļu novada pašvaldības mājas lapā www.preili.lv.
Dzīves aprakstu un motivācijas vēstuli ar norādi „Konkursam uz Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes arhitekta amatu” līdz 5. jūnijam (ieskaitot) aicinām sūtīt uz e-pastu dome@preili.lv vai līdz 5. jūnijam plkst. 15.30 iesniegt personīgi pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā (1.stāvā), Raiņa bulvārī 19, Preiļos.
***
Preiļu novada uzņēmēji un saimnieciskās darbības veicēji tiek aicināti piedalīties projektu konkursā!
Finansējums konkursa kārtā tiek piešķirts projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā.
Projekta konkursa nolikums, projekta pieteikuma veidlapa, projekta atskaites veidlapa atrodama mājas lapā www. preili.lv. Projekta pieteikumus var iesniegt Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā Raiņa bulvārī 19 līdz 5. jūnijam plkst. 16.00
Sīkāka informācija pa tālruni +371 26636243 (Ineta Liepniece).
***
5. jūnijā Preiļu novadā norisināsies Baznīcu nakts pasākumi
Šogad jau otro reizi Latvijā notiek Baznīcu nakts, kurā dalību ir pieteikušas arī Jasmuižas Svētā Krusta pagodināšanas Romas katoļu baznīca Aizkalnē un Nīdermuižas katoļu baznīca Pelēčos. Baznīcu nakts mērķis ir sniegt iespēju cilvēkiem iepazīt Baznīcas mantojumu, rosināt cilvēku interesi par kristīgo ticību un draudzi un aicināt meklēt ceļu pie Dieva.
Ar baznīcu Nakts programmām abās baznīcās sīkāk iespējams iepazīties www.preili.lv.
***
6. jūnijā Preiļu 1. vidusskolas un Preiļu 1. pamatskolas salidojums
6. jūnijā absolventi un skolas darbinieki mīļi gaidīti piedalīties Preiļu 1. vidusskolas un Preiļu 1. pamatskolas salidojumā “Laiks atkal satikties”.’
Plkst. 18:00 norisināsies svinīgs pasākums Preiļu novada Kultūras namā, plkst. 20:00 svinības un absolventu tikšanās turpināsies Preiļu 1. pamatskolā. Balli spēlēs grupa “Miggla”.
***
6. jūnijā Preiļos Latvijas spēkavīru sacensības un pasākums bērniem
Sestdien plkst. 15:00 Preiļu parka estrādē norisināsies šī gada “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta” atklāšanas posms. Tajā piedalīsies deviņi Latvijas spēcīgākie atlēti un viņi sacentīsies komandās.
Pirmajā komandā startēs Artis Plivda no Preiļiem, Didzis Zariņš no Mārcienas un Aivars Šmaukstelis no Kocēniem. Māra Rozentāla audzēkņi Jānis Šleckus, Edgars Andersons no Kuldīgas un Oskars Martužans no Ugāles veidos otru komandu, bet trešā – Ivars Grahoļskis no Dundagas, Magnuss Vucāns no Talsiem un Jānis Ilgavižs no Rundāles. Atlētiem sacensībās Preiļos būs jāveic četri vingrinājumi.
Savukārt “Mazā stiprinieka piedzīvojumi” ir pasākums bērniem, vecākiem un vecvecākiem, kura galvenā vērtība ir iespēja visai ģimenei pavadīt kopīgi laiku, piedaloties sportiskās spēlēs un atrakcijās, kā arī pilnveidot prasmes dažādās radošajās darbnīcās. Pasākumā var piedalīties bērni vecumā no 3 līdz 12 gadiem. Pasākumā dalībniekiem jāveic 6 – 8 atrakcijas, kas būs vienkāršas, orģinālas un interesantas, izturējušas laika pārbaudījumus. Visa pasākuma laikā ikviens var doties apgūt un uzzināt jaunas un radošas lietas, piedaloties radošajās darbnīcās.
Ieeja uz pasākumu: pieaugušajiem - 3 EUR, skolēniem un studentiem - 2 EUR, pensionāriem un pirmsskolas vecuma bērniem ieeja brīva.

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru