2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 2. jūnijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 2. jūnijā

Līvānos šogad sāks strūklakas būvniecību un Kultūras centra laukuma rekonstrukciju, kuras ieceri līvānieši atbalstīja jau pirms 4 gadiem, vācot ziedojumus strūklakas būvniecībai akcijā “Tiksimies pie strūklakas”. 2016.gadā Līvānu pilsēta svinēs 90 gadu jubileju, un tieši tad plānots jauno objektu svinīgi atklāt. Līvānu novada domes izsludinātajā konkursā par strūklakas būvniecību un teritorijas labiekārtošanu skvērā pie Līvānu novada Kultūras centra, Rīgas ielā 103, Līvānos tika saņemti trīs piedāvājumi, bet par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums "Jēkabpils PMK". Kopējās būvniecības izmaksas plānotas 133 tūkstoši euro apmērā. Par šo naudu tiks rekonstruēts laukums pie Līvānu 1.vidusskolas un Kultūras centra. Aptuveni 500 m2 aizņems bruģēti laukumi un celiņi, 700 m2 – zaļā zona ar apstādījumiem, soliņiem un apgaismojumu, laukuma centrā tiks izvietota 95 m2 liela strūklaka, kuru projektējis arhitekts Dzintars Bernhards. Ideja par strūklakas izveidi pilsētā radās pirms vairākiem gadiem. 2011.gadā tika izsludināts strūklakas skiču konkurss un iedzīvotājiem piedāvāti vairāki skiču varianti, no kuriem līvānieši izvēlējās– apaļas formas strūklaku ar trim piramidāliem dažādu augstumu apļiem. 2011.gada pilsētas svētku laikā notika arī ziedojumu vākšanas akcija, kuras laikā iedzīvotāji simboliski saziedoja 261,42 latus, kas tika noguldīti pašvaldības ziedojumu kontā un tiks izlietoti ieceres īstenošanai kā iedzīvotāju simbolisks atbalsts.

Jēkabpils novadā reģistrētais lauksaimnieciskās produkcijas ražotājs SIA "CMC Ozoli" pērn būtiski samazinājis apgrozījumu un strādājošo skaitu un strādājis ar 210 523 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv". Ja 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1 787 520 eiro, tad pērn - vien 667 600 eiro, kas ir par 62% mazāk nekā gadu iepriekš. Arī strādājošo skaits uzņēmumā pērn no 12 cilvēkiem samazinājies līdz astoņiem. Apgrozījuma samazināšanos uzņēmuma vadība skaidro ar kukurūzas zaļās masas piegādes pārtraukšanu galvenajiem pasūtītājiem sakarā ar sākto tiesvedību. Uz pārskata gada beigām uzņēmums ir radis jaunu partneri 2014.gada ražas realizācijai. 2015.gadā SIA "CMC Ozoli" plāno paplašināt savu darbību lauksaimnieciskās ražošanas nozarē, audzējot jaunas graudaugu kultūras un piesaistot jaunus sadarbības partnerus. 100% SIA "CMC Ozoli" kapitāldaļu pieder Dānijā reģistrētajai AS "Latvia Holding".

11. jūnijā pulksten 21 pie Aknīstes vidusskolas notiks Latvijas Ģenerāļu kluba ceļojošā kausa izcīņas posms “Nakts orientēšanās”. Vienā komandā varēs startēt četri jaunieši. Plānots, ka piedalīsies dalībnieki no visas Sēlijas. Vairāk informācijas – Aknīstes novada mājas lapā www.akniste.lv

Pārtikas un veterinārais dienests valsts austrumu daļā uzsācis savvaļas lapsu un jenotsuņu kārtējo vakcināciju pret trakumsērgu. Vakcīna šķidrā veidā ievietota folija kapsulā, kas iestrādāta barības apvalkā un izskatās kā brūngans kubiks, nedaudz mazāks par sērkociņu kastīti. Vakcīnas tiks izvietotas vienmērīgi Latvijas austrumu daļas mežu teritorijās uz 1 km2 izsviežot 20 - 23 vakcīnas ēsmas ar 500 metru atstarpi starp lidojumu joslām. Novadu iedzīvotāji aicināti, atrodot nomestās vakcīnas, tās neaizskart un nepārvietot.

Atstājiet komentāru