2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 25. maijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 25. maijā

16. maijā jauniešu deju kolektīvs „Daugaviņa” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Vidupe” piedalījās Starptautiskajai muzeju naktij un Ģimenes dienai veltītā koncertuzvedumā „Manas ģimenes ceļš”, kas notika Šlokenbekas muižā Engures novadā. Vērienīgajā Ģimenes dienai veltītajā koncertuzvedumā varēja redzēt, izjust un ar sirdi izdzīvot sešu spilgtu un atšķirīgu ģimeņu stāstus caur sešu novadu – Zemgales, Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Rīgas un Sēlijas - tautas godiem un tradīcijām, dziesmām un dejām. Koncertā piedalījās vairāk nekā 180 dejotāji un koristi no visas Latvijas. Koncerta īpašie viesi bija – maestro Raimonds Pauls, Latvijas Nacionālās operas solisti Kristīne Gailīte un Rihards Mačanovskis, grupas „Prāta vētra” solists – Renārs Kaupers, koncerta galvenais virsdiriģents – Ints Teterovskis, deju kolektīvu virsvadītāja – horeogrāfe Nadīna Neimane – Gardoviča.LNT samontēto video versiju varēsiet skatīties 30. maijā plkst. 11:00 LNT kanālā.

Šovasar Pļaviņu novada dome veiks šādus būvdarbus: ēkas vienkāršotu renovāciju un teritoriju bruģēšanas un labiekārtošanas darbus. Ir iegūts aizņēmums Valsts kasē 187 tūkstošu EUR apmērā. Ir veiktas iepirkumu procedūras: Bāru kalna kapličas būvniecības III kārtas veikšanai (iekštelpu iekārtošana, apkārtnes labiekārtošana un saldējamo iekārtu uzstādīšana) - 67117 EUR apmērā, darbus izpildīs SIA „Rufs” – darbu izpildes termiņš 1. septembris, Pļaviņu Mūzikas skolas telpu Daugavas ielā 50 renovācijai (telpu pielāgošana ar skolas adreses maiņu jaunajā mācību gadā - 55 200 EUR apmērā, darbus izpildīs SIA „Rufs” – darbu izpildes termiņš 1. Jūlijs), bruģēšanas darbu veikšanai – kopsummā 65313 EUR, darbu izpildītāji SIA „Jēkabpils pakalpojumi”. Tiks sakārtotas šādas teritorijas: Daugavas ielā 54 Sociālās aprūpes centra „Pļaviņas” teritorijā; 1. Maija ielā 6; Dzelzceļa ielā 11, dambja nobrauktuves; Pļaviņu novada ģimnāzijas priekšpagalms un Klintaines pagasta pārvaldes teritorija; Lielā ielā pie Gostiņu baznīcas. Vasaras mēnešos tiks veikti remontdarbi arī Pļaviņu novada ģimnāzijas svinību un sporta zālēs, kur mainīs grīdu un veiks citus darbus, finansējums sastāda 61500 EUR. Novēlam veiksmi būvdarbu izpildītājiem, sagaidām kvalitatīvu un savlaicīgu darbu izpildi un gaidīsim jaunus un sakārtotus objektus mūsu pilsētā!

Sestdien, 6. jūnijā, Pļaviņu novadā norisināsies otrais xRace piedzīvojumu sacensību posms šajā sezonā. Starts tiks dots pie atpūtas kompleksa “Mežezers”, bet distance vedīs pa dažādām interesantām vietām Pļaviņu novadā, kas iekļaus orientēšanos, braukšanu ar velosipēdu un laivām, kā arī speciālos uzdevumus. Sacensībām var reģistrēties mājas lapā www.xrace.lv. Atlaides kods, lai iegūtu 15% atlaidi: PN15. Pārējie šīs sezonas posmi notiks ievērojamās un interesantās vietās Latvijā – 11. jūlijā Smiltenē, 15. augustā Rīgā un 19. septembrī Kuldīgā. Sezonas laikā komandas cīnīsies arī par kopvērtējumu un katrā posmā izcīnīs punktus par iegūtajām vietām. Pēc pēdējā posma tiks noskaidroti sezonas uzvarētāji, kopā skaitot iegūtos punktus 4 posmos. Jaunas sajūtas šī gada sacensībās dalībniekiem radīja komandas sastāva novadā 2015. gada vasarā maiņa no trim uz diviem dalībniekiem, kā arī bezkontakta čipu izmantošana rezultātu fiksēšanai un rezultāta vērtēšana pēc savāktajiem punktiem, nevis laika.Sezonā sacensībās piedalās vairāk kā 2500 dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm. Sacensības piedāvā vienas dienas laikā izbaudīt tādus sporta veidus kā orientēšanos, skriešanu, braukšanu ar kalnu velosipēdu, virvju uzdevumus un citus speciālos prāta vai spēka uzdevumus.Šī sezona iesākusies ar veiksmīgi aizvadīto posmu Carnikavā, kur dalībnieki iepazina Gaujas tuvumā esošo pilsētu no dažādiem skatu punktiem un pusēm. Nākamais posms dalībniekus aizvedīs pie citas no Latvijas lielākajām upēm – Daugavas, kuras krastos mitinās Pļaviņu novads.

Pļaviņu novada ģimnāzijas skolotāji, skolēni un skolēnu vecāki aicināti uz Pļaviņu novada ģimnāzijas Zinību svētkiem š.g. 27. maijā plkst. 17.00 skolas svinību zālē (Daugavas ielā 101, Pļaviņās). Īpaši gaidīs vecākus un viņu bērnus, kuri 2014./2015. mācību gada laikā ir ieguvuši godalgotas vietas vai atzinību starpnovadu, reģionālajā un valsts līmenī: mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu lasījumos un mācību priekšmetu konkursos; sporta sacensībās, startējot gan individuāli, gan komandās; dažādos ar interešu izglītību saistītos konkursos un skatēs.

Pļaviņu novada pašvaldības policija atgādina, ka tiem privātmājās dzīvojošajiem suņu īpašniekiem vai turētājiem, kuri savu mīluli tur ārpus telpām ir jānodrošina pilnīga attiecīgās teritorijas norobežošana no publiskai lietošanai paredzētās teritorijas, novēršot iespēju sunim izkļūt no tās. Tāpat pie norobežotās teritorijas ieejas jāierīko zvanu vai citu ierīci, kas rada iespēju sazināties ar teritorijas īpašnieku vai valdītāju. Augstāk norādītais ir noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 266 „Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai”. Sods par šo noteikumu pārkāpšanu ir paredzēts fiziskajām personām līdz 350 euro, juridiskajām personām – līdz 700 euro.

Atstājiet komentāru