2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 21. maijā

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 21. maijā

Jēkabpils novada pašvaldība piedāvā nomāt vai iegūt īpašumā labi uzturētu pašvaldības īpašumu- Bērzgala pamatskolu. Kopplatība ir 8.7 hektāri. Dzīvojamās mājas kopējā platība ir 111 kvadrātmetri, ka arī internāts un lauku zeme. Īpašums atrodas Jēkabpils novada Leimaņu pagastā - 27 kilometru attālumā no Jekabpils.

Jāpiebilst, ka vēl pirms Bērzala pamatskolas slēgšanas – 19. jūnijā notiks skolotāju un absolventu salidojums. Reģistrācija no plkst.18.00. Ieeja par ziedojumiem. Pašreiz skolā strādā 10 skolotāji, no tiem 5 strādā arī citās skolās. Bērzgalā 1-2 dienas nedēļā, pat tikai dažas stundas, saimniecisko dzīvi vada 5 tehniskie darbinieki.

Biedrība „Jēkabpils NVO resursu centrs” turpina realizēt projektu „Aicināts Dzīvē!”.Vasaras periodā – jūnijā un jūlijā – tiks organizētas divas nometnes ģimenēm ar bērniem. Pašlaik biedrība aicina pieteikties daudzbērnu vai viena vecāka ģimenes nometnei, kas no 20.līdz 24.jūlijam notiks Liepājas apkārtnē. Pieteikties var Jēkabpilī Brīvības ielā 45, Jēkabpils NVO resursu centrs biroja telpās. Nometnē vecāki kopā ar bērniem piecas dienas pavadīs mācoties, izklaidējoties, dodoties ekskursijā, iegūstot jaunas zināšanas un draugus. Par nometnes organizēšanu atbild projekta sadarbības organizācija – biedrība „Liepājas Jaunie Vanagi”. Ģimenēm piedaloties nometnes vienā no trim darbnīcām, tiks veicināta izpratne par sekmīgu sadarbību ģimenes un kopienas robežās, īpaši starp paaudzēm.

31. maijā Rubenes Brīvdabas estrādē notiks tradicionālais pasākums bērnu un jauniešu svētki – Ģimeņu diena”. Paredzētas dažādas aktivitātes – lieliem un maziem pasākuma apmeklētājiem – radošās darbnīcas un sporta aktivitātes. Uzstāsies arī vietējie pašdarbības kolektīvi.

Biedrība “Ūdenszīmes” aicina gan lielus, gan mazus apmeklēt mākslas mīļotājus apmeklēt ļoti radošu notikumu - „Šķūņa mākslas galerijas” atklāšanas pasākumu, kas notiks piektdien, 29.maijā plkst. 12:00 Kaldabruņas skolā. Ne visiem mākslas darbiem ir vieta greznās galerijās, tajā pašā laikā - ir lietas, par kurām nevajadzētu aizmirst. Kaldabruņas “Šķūņa mākslas galerijā” būs apskatāmas Pašdarinātas lietas - ar gaumi un izdomu; Vecas lietas – ar vēsturi ; Uzlabotas lietas – ar mainītu vēsturi; Dīvainas lietas ar stāstu. Atklāšanas pasākuma viesi aicināti ņemt līdzi savus eksponātus.

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina pieteikšanos uz Būvinženiera amatu – 1 slodze, uz nenoteiktu laiku. Prasības pretendentam: augstākā izglītība būvniecībā un/vai inženiera kvalifikācija būvniecībā; būvprakses sertifikāts ēku būvuzraudzībā; labi pārzina reglamentējošos normatīvos aktus būvniecības jautājumos; vēlama darba pieredze būvdarbu organizēšanā un vadīšanā; prasmes tāmju sastādīšanā, nepieciešamas B kategorijas autovadītāja tiesības. Darba vieta – Jēkabpils novada pašvaldība (Ābeļu, Dignājas, Dunavas, Kalna, Leimaņu, Rubenes un Zasas pagasti). Vairāk informācijas Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā – www.jekabpilsnovads.lv

Atstājiet komentāru