2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 19. maijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 19. maijā

Svētdien, 17.maijā trīspadsmit Aizkraukles jaunieši ar saukli “Skrienu par Aizkraukles nākotni” uz muguras noskrēja 203 kilometrus Rīgas maratonā, tādejādi pateicoties Viļņa Plūmes piemiņas stipendijas ziedotājiem un aicinot citus pielikt savu artavu īpaši veidotā vietnē www.ziedot.lv/6791. Neraugoties uz to, ka diviem komandas dalībniekiem dalību maratonā liedza veselības problēmas, pārējie, palielinot savu veicamo distanci, spēja nodrošināt, ka tiek turēts ziedotājiem dotais solījums – noskrieti 203 kilometri plānoto 202 vietā, trasē kopsumā pavadod 19 stundas un 3 minūtes. Jāatzīmē, ka vairumam komandas dalībnieku noskrietā distance bija garākā jebkad veiktā – patiess izaicinājums labdarības vārdā. Visātrāk pusmaratonu pieveica Jānis Pēteris Zālītis, 5 kilometrus visātrāk noskrēja Jūlija Šapolovska, savukārt Sergejs Trokmanis ar ļoti augstvērtīgu rezultātu (38:26) bija ne tikai ātrākais 10 kilometru skrējējs stipendijas komandā, bet arī ieņēma 21.vietu kopvērtējumā un bija ceturtais labākais savā vecuma grupā. Vēl īpašāku šo skrējienu padarīja ziedotāju aktivitāte un ar to augstā atbildība viņu priekšā. Līdz maratona sākumam bija saziedoti 1719 eiro (tajā skaitā 220 no ārzemēm) no iecerētajiem 2020, kas simboliski būtu 10 eiro par katru noskrieto kilometru un dotu iespēju nozīmīgi papildināt Viļņa Plūmes stipendijas fondu. Lai mērķi sasniegtu, vēl nedēļu būs pieejama ziedošanas lapa portālā ziedot.lv, kurā ikvienam ir iespēja ar karti vai internetbanku ērti atvēlēt jebkāda izmēra artavu jauniešu atbalstam.
Pļaviņu novada ģimnāzijas skolotāji, skolēni un skolēnu vecāki aicināti uz Pļaviņu novada ģimnāzijas Zinību svētkiem 27. maijā plkst. 17.00 skolas svinību zālē (Daugavas ielā 101, Pļaviņās).
Īpaši gaidīs vecākus un viņu bērnus, kuri 2014./2015. mācību gada laikā ir ieguvuši godalgotas vietas vai atzinību starpnovadu, reģionālajā un valsts līmenī: mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu lasījumos un mācību priekšmetu konkursos; sporta sacensībās, startējot gan individuāli, gan komandās; dažādos ar interešu izglītību saistītos konkursos un skatēs.

Šī gada 28. un 29. maijā no plkst. 16.00 līdz 19.00, interesenti aicināti apmeklēt J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļu (Lāčplēša ielā 1 un Rīgas ielā 2g), lai atvērto durvju dienu laikā klātienē iepazītu skolu, kā arī apskatītu mākslas nodaļas audzēkņu radošo mācību darbu skates.

Sestdien, 23. maijā, plkst. 18.00 kanālā LNT notiks Latvenergo koncerna 8. un 9. klašu skolēnu erudīcijas konkursa “eXperiments” lielais fināls! Tajā Zemgales reģionu pārstāvēs Viesītes vidusskolas komanda „Golf boys”. Tās sastāvā kapteinis Egīls Arvīds Skrūzmanis, dalībnieki Andris Līcis, Mārtiņš Rencis, Artūrs Mucenieks, Ance Kalniņa, Juris Skutelis un skolotāja-konsultante Līga Blumbeka. Finālā tiks noskaidrota fizikā zinošākā komanda, kas dosies ceļojumā uz Rodas salu Grieķijā. Komandām finālā būs jāveic dažādi praktiski uzdevumi – jāatklāj mīti un patiesība par internetā bieži redzētiem video eksperimentiem, jāizveido savs metāla detektors, jānosēdina kosmiskā zonde ar pašu gatavotu izpletni, kā arī ar lāzeri jāsaslēdz droša signalizācija.

23.maijā, sestdienā, Aknīstes novada Gārsenes pils pagalmātiks dots starts tūrisma rallijam „Manu jaunu dienu zeme”, kas ir brīnišķīgs papildinājums visām aktivitātēm, kas veltītas Raiņa un Aspazijas 150.dzimšanas gadu. Rallija starts – Gārsenes pils, skaistā neoklasicisma pērle, - tālāk maršruts vedīs pa Ilūkstes, Daugavpils, Riebiņu, Preiļu, Aglonas, Dagdas un Krāslavas novadu, noslēdzoties atpūtas kompleksā „Dridži” pie Drīdža ezera.
Piedalīties var ikviens, kura rīcībā ir vieglā automašīna, busiņš vai motocikls. Ātrumam nebūs nozīmes, jo tūrisma rallijs ir brīvdienu izbrauciens, kur galvenais - redzēt un iepazīt, nevis sporta sacensības. Būs arī uzvarētāji pēc apmeklējamajos objektos iegūto punktu skaita, taču turpināsim tradīcijas un patīkamas balvas tiks pasniegtas dažādās nominācijās.

Atstājiet komentāru