2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 15. maijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 15. maijā

Maijs ir mēnesis, kad tradicionāli tiek atklāta tūrisma sezona. Arī Pļaviņu novada Tūrisma informācijas centrā (+371 22000981) apmeklētāju statistika pieaug un telefons iezvanās ar katru dienu arvien biežāk, tomēr vairākums par tūrisma iespējām interesējas elektroniski. Balstoties uz katra ceļotāja vēlmēm un interesēm tiek sastādīts individuāls maršruts Pļaviņu novadā.
Cilvēki interesējas gan par sakrālo tūrismu, gan iespēju apskatīt unikālās dolomīta celtnes, gan nesteidzīgām pastaigām gar Daugavu, apskatot plosta modeli un pastaigājoties pa Pļaviņu aizsargdambi. Joprojām TOP objekti ir ekskursijas ceptuvē „Liepkalni”(+371 28301838) un „Latvju Spīķeris”(+371 26161131) ar plašo tūrisma piedāvājuma klāstu - sākot ar liellaivu „Lāčplēsis” un beidzot ar Mežmalu takām, kas ļauj nesteidzīgi baudīt pastaigas Stukmaņu apkaimē, apskatot Stukmaņu muižu un tās parku, Buļļu ceļu un Stukmaņu muižas īpašnieku dzimtas kapenes Vīnakalna pilskalnā.

16. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2015, kuras ietvaros būs iespēja apmeklēt jaunizveidotu izstādi „Veļas diena” un vērot ziepju vārīšanas procesu profesionāļa vadībā, skatīties sen iemīļotas latviešu multfilmas, zīmēt un krāsot lugas „Zelta zirgs” varoņus, radošajās darbnīcās veidot māla saulītes, kreppapīra ziedus, nofotografēties speciāli instalētā foto stūrītī, skatīt Smilšu kino un pašam iejusties smilšu mākslinieka lomā. Muzeju nakts Līvānos ir kļuvusi par tradicionālu un ļoti gaidītu kultūras pasākumu, kurā piedalās ne tikai Latgales mākslas un amatniecības centrs, bet nu jau arī citas Līvānu novada iestādes. Latgales mākslas un amatniecības centra apmeklētājus šogad Ielūdz Rainis un Aspazija. Apmeklētājiem ir sagatavota plaša bezmaksas programma, kur katrā no muzeja telpām tiks piedāvāta atšķirīga tematiska darbošanās. Līvānu stikla muzeja telpās mazākie Muzeju nakts dalībnieki varēs skatīties tādas sen iemīļotas multfilmas kā „Sēd uz sliekšņa pasaciņa”, „Zelta sietiņš” kā arī samērā nesen prezentēto multfilmu „Zelta zirgs”. Tāpat būs iespēja zīmēt un krāsot lugas „Zelta zirgs” varoņus. Radošajās darbnīcās katram tiks dota iespēja darboties, veidojot māla saulītes pie keramiķes Eleonoras Pastares, kā arī kreppapīra ziedus pie skolotājas Līgas Bernānes. Ar paša veidoto ziedu katrs varēs nofotografēties speciāli instalētā foto stūrītī. Centrālā vakara aktivitāte norisināsies izstāžu zālē. Starp mākslinieka Voldemāra Kokoreviča gleznām, būs skatāmi Smilšu kino paraugdemonstrējumi ar iespēju arī pašiem iejusties smilšu mākslinieku lomā, zīmējot savas fantāzijas par apcerīgo, bet tajā pašā laikā arī nopietno tēmu Rainis un Aspazija.
Pasākuma ietvaros 16. maijā Latgales mākslas un amatniecības centrā tiek mainīts darba laiks. Centrs apmeklētājiem būs atvērts no vakara plkst. 19:00 līdz plkst. 24:00. Visas Centra aktivitātes apmeklētājiem būs pieejamas visa vakar garumā, izņemot ziepju vārīšanas demonstrēšanu, kas paredzēta 3 stundu garumā no plkst. 19:00 – 22:00 kā arī Smilšu kino demonstrējumi paredzēti konkrētos laikos 10 minūšu garumā plkst.: 19:30; 20:30; 21:30 un 22:30.

16.maijā Aizkrauklē pie IGA centra no plkst. 8.00-14.00 notiks tradicionālais Labais sestdienas tirgus. Šoreiz būs lielais tirgus gan amatniekiem, stādaudzētājiem un pārtikas ražotājiem, gan arī rūpniecības preču tirgotājiem.

Sestdien, 16.maijā plkst.20.00 Turku saieta namā tematisks pasākums Muzeju nakts ietvaros „Latviskā dzīvesziņa – latviešu tautasdziesmu un zīmju spēks”. Ieeja brīva.

22.maijā no plkst.9:00 – 17:00 notiks Aknīstes pilsētas dzeramā ūdens Kalna ielas urbuma sistēmas dezinfekcija, izmantojot hlora tabletes “OASIS 3000”. Nevārītu ūdeni uzturā šajā laikā nav ieteicams lietot. Sagatavojiet ūdens rezerves. Pirms lietošanas ūdens jānotecina 15 minūtes. Pēc dezinfekcijas arī nākamajās dienās 23.un 24.maijā ūdenim var būt neliela hlora piegarša.

Atstājiet komentāru