2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 14. maijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 14. maijā

Biedrība “Jēkabpils NVO resursu centrs” sadarbībā ar fondu “Ziedot.lv” organizē par projektā “Palīdzi trūcīgiem mazuļiem!” saziedotajiem līdzekļiem iegādāto autiņbiksīšu un piena maisījuma izsniegšanu Jēkabpils un tai tuvējo (arī Pļaviņu) novadu trūcīgajām ģimenēm ar mazuļiem līdz 2 gadu vecumam. Lai saņemtu palīdzību jūnijā un jūlijā, jau šobrīd – līdz 29. maijam, ģimenēm, kurām nepieciešama palīdzība, jāvēršas biedrībā Jēkabpils NVO resursu centrs – Jēkabpilī, Brīvības ielā 45, 2. stāvā darba dienās no 8.30 līdz 17.00, un jāaizpilda iesniegums – anketa. Ģimenes mēnesī varēs saņemt 1 iepakojumu autiņbiksīšu un 2 iepakojumus ar piena maisījumu. Līdzi obligāti jāņem pase un Sociālā dienesta izsniegta izziņa par trūcīgas ģimenes statusu. Palīdzību saņemt iespējams arī ģimenēm krīzes situācijā Krustpils pagastā dzīvojošie var vērsties arī biedrībā “Rotanss”, kas darbojas Atašienē.
Kas ir Smilšu Kino? Lai to uzzinātu šo svētdien Pļaviņu novada Gostiņu baznīcā ar priekšnesumu viesosies Smilšu Kino aizsācēja Latvijā, māksliniece Zane Pumpure -Prāmniece.Smilšu kino priekšnesumi sniegti ne tikai daudzos pasākumos Latvijā, bet pat ASV, Japānā un Šveicē. Zanei pPļaviņu pilsēta ir ļoti mīļa, jo te bērnībā ciemojusies pie vecvecākiem un joprojām Pļaviņās dzīvo viņas mīļie tuvinieki. Tādēļ Zanes priekšnesums būs veltīts visiem Pļaviņu iedzīvotājiem. Ikviens ir aocināts uz Smilšu kino 17. maijā, plkst. 13.00, Gostiņu baznīcā!

22.maijā plkst 19.00 Arēnā Rīga gaidāms vērienīgs notikums cīņas sporta pasaulē - cīņas mākslas turnīrs "KOK WORLD GRAND PRIX" jeb "King of King" - viens no skatāmākajiem cīņas mākslas turnīriem pasaulē. Līvānietis Kristaps Bulmeistars sacenstīsies ar pasaulē spēcīgākajiem kikboksa grandiem, sacīkstes translēs 60 pasaules valstīs. Sacensībās būs pārstāvētas 10 valstis - Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Polija, Moldova, Vācija, Itālija, Nīderlande, tajā piedalīsies 26 spēcīgi cīkstoņi, no kuriem 7 pārstāv Latviju. Vienā no turnīra "super" cīņām svarā līdz 71 kg tiksies KOK pasaules ranga trešajā vietā esošais holandietis Kriss Baja un Latvijas komandas Līvānu kluba "SKITS" cīkstonis Kristaps Bumeistars.

31. maijā Rubenes brīvdabas estrādē notiks tradicionālais pasākums „Bērnu un jauniešu svētki – ģimeņu diena”. Parkā no pulksten 11 līdz 14 būs lielformāta spēles, tikšanās ar policistiem Bebri un Rūdi, tikšanās ar kinologu [cilvēku , kurš audzina un māca suņus]. Būs arī pporta stafetes un spēles un radošā darbnīca „ Saulīte – māmiņai”
16.maijā Aizkrauklē pie IGA centra no plkst. 8.00-14.00 notiks tradicionālais Labais sestdienas tirgus. Šoreiz būs lielais tirgus gan amatniekiem, stādaudzētājiem un pārtikas ražotājiem, gan arī rūpniecības preču tirgotājiem.

Līvānu novada dome informē, ka sestdien, 16.maijāsakarā ar XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku folkloras programmas modelēšanas koncerta norisi no plkst.10.30 līdz 17.30 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme Līvānu pilsētas Domes ielā (no krustojuma ar Zaļo ielu līdz Latgales mākslas un amatniecības centram).

Atstājiet komentāru