2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 13. maijā

Jēkabpils Radio 1 Preiļu novada ziņas 2015. gada 13. maijā

Preiļu pašvaldībā noslēgusies projekta “Publisko interneta pieejas punktu attīstība Preiļu novadā” realizācija. Projekta ietvaros iedzīvotājiem tika radītas iespējas piekļuvei publiskās pārvaldes, novada un komercsabiedrību piedāvātajiem elektroniskajiem pakalpojumiem un informācijai. Projekta rezultātā novada iedzīvotāju un viesu vajadzībām ir izveidoti divi publiskie interneta pieejas punkti ar bezvada interneta pieejas zonu un seši publiskie interneta pieejas punkti ar pieeju datortehnikai un biroja tehnikai. Publiskie interneta pieejas punkti, kas ir pielāgoti arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tagad atrodas katrā Preiļu novada teritoriālajā vienībā. Pilsētā tie turpmāk būs pieejami Preiļu novada domes ēkā, Kultūras namā un Uzņēmējdarbības centrā, savukārt pagastu teritorijās tie atradīsies - Pelēču pagastā Pelēču pamatskolā, Aizkalnes pagastā Tautas namā un Saunas pagastā - pagasta pārvaldes ēkā.Publiskajos interneta pieejas punktos bez maksas ir pieejams bezvadu internets un datortehnika ar atbilstošu programmatūru, kā arī multifunkcionālā iekārta, kas nodrošina informācijas izdrukas, skanēšanas un kopēšanas iespējas. Projekta ietvaros tika izveidotas arī bezvadu interneta pieejas zonas, kas atrodas Preiļu pagastā, Līčos, laukumā Jaunatnes ielā 1 un Preiļu pilsētas centrā.

Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mūzikas nodaļas audzēkņi atgriezušies no 7. starptautiskā Malhoveres konkursa – festivāla Vācijas pilsētā Šēnfeldē. No četriem jauniešiem, kuri piedalījās konkursā, trīs jaunie mūziķi ieguvuši godalgotas vietas un kļuvuši par festivāla laureātiem. Lieliskus rezultātus parādīja Anastasija Dementjeva, Aija Jermoloviča un Airita Erte. No 13. jūnija līdz 14. jūnijam festivāla laureāti tiek aicināti piedalīties laureātu koncertā, kur tiks pasniegtas galvenās un motivācijas prēmijas visiem labākajiem dalībniekiem. Konkursā tika pārstāvēta Vācija, Polija un Latvija, un mūsu valsts jaunos talantus kopā ar preiliešiem prezentēja arī Līvānu Mūzikas kolas audzēkņi. Malhoveres starptautiskais jauno mūziķu konkurss notiek jau septīto reizi. Pirms diviem gadiem laureāta titulu un naudas prēmiju 500 eiro apmērā šajā festivālā ieguva Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Krista Šķēpa.

16. maijā Preiļos, Kooperatīva ielā 3 no plkst. 11:00 līdz 14:00 biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”” aicina ģimenes iestādīt kociņu savam novadam. Pasākumā darbosies radošā un izglītojošā vides darbnīca “Otrā dzīve - atkritumiem”, tiks spēlētas spēles un rotaļas ģimenēm.

16. maijā Rīgā, Vaļņu ielā 19, durvis vērs autorleļļu mākslinieces Jeļenas Mihailovas jeb radošajā vārdā – Vladlenas - Leļļu galerija. Šī būs jau otrā vieta, kur varēs skatīt preilietes Jeļenas Mihailovas lelles. Jau vairākus gadus mūs visus priecē mākslinieces izveidotā Leļļu galerija Preiļos, kuru apmeklē tūristi un mākslinieces talanta cienītāji no visas pasaules. Vladlenas lelles ir profesionālas mākslinieces darbi, kas demonstrē prasmi veidot lelles dažādās tehnikās – gan mūsdienīgās, gan senās, izmantojot dažādus materiālus. Mākslinieces oriģinālā un radošā pieeja dažādu tēlu veidošanā atspoguļo viņas neordināro un domāšanu un daudzveidīgo talantu.

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru