2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2015.gada 10.martā

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Šodien valdības sēdē apstiprināta jaunā kārtība, kādā plānošanas periodā no 2015.gada lauksaimniekiem tiks izmaksāti Eiropas Savienības, kā arī valsts tiešie un atbalsta maksājumi. Plānots, ka tiešo maksājumu shēmā atbalsta saņēmējiem kopumā šogad tiks izmaksāts atbalsts 194 miljoni 165 tūkstoši 363 eiro apmērā. No minētā finansējuma tiešie maksājumi ir 178 miljoni 87 tūkstoši 209 eiro, pārejas posma valsts atbalsts - 16 miljoni 78 tūkstoši 154 eiro.

 

Kuldīgā no 15. līdz 21.martam notiks starptautiski pazīstamu fotogrāfu meistarklase. Tajāpiedalīsies 24 fotogrāfi no 12 pasaules valstīm. Lekcijas vadīs interneta žurnāla "SeeSaw Magazine" dibinātājs Ārons Šūmans no Lielbritānijas, daudzkārtējs "World Press Photo" laureāts Jurijs Kozirevs un fotožurnālistikas izdevuma "Russian Reporter Magazine" redaktors Andrejs Poļikanovs no Krievijas. Nedēļas garumā meistarklases dalībnieki uzsāks darbu pie saviem ilgtermiņa autorprojektiem un veidos fotogrāfiju sērijas un instalācijas par Kuldīgu, kas būs apskatāmas nedēļas noslēgumā. Meistarklases rezultātu prezentācija un izstādes atklāšana notiks sestdien, 21.martā, Kuldīgas Mākslas namā.

 

Turpinām ziņas

 

Marta sākumā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki pārtvēruši kādu minibusu, kurā atrasti aptuveni 100 kilogrami hašiša, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Policijas aplēses liecina, ka tā vērtība mazumtirdzniecībā lēšama aptuveni 1,2 miljonos eiro. Informāciju par hašiša kravu policija ieguvusi, sadarbojoties ar ārvalstu kolēģiem. Krava ievesta Latvijas teritorijā 1.martā, un izmeklētāji piesaistījuši Latgales reģiona darbiniekus. Viņi Daugavpilī apturējuši kādu minibusu un aizturējuši divus latviešus. Pārbaudē atrasti aptuveni 30 kilogramus hašiša. Vēlāk piesaistot kolēģus no Muitas pārvaldes un izmantojot viņu rīcībā esošo speciālo tehniku, likumsargi atraduši vēl aptuveni 70 kilogramus narkotiku. Līdz ar to kopā atrasti aptuveni 100 kilogrami hašiša. Melnajā tirgū viena grama cena svārstās no astoņiem līdz 12 eiro, norāda policija. Tātad kopējā nelegālās preces vērtība varētu sasniegt pat 1,2 miljonus eiro.

 

Latgalē šogad četros senkapos izlaupīti vairāk nekā 400 apbedījumu. Izpostīti ir senkapi Šķilbēnu, Medņevas, Kaunatas un Stoļerovas pagastā. Valsts policija sākusi kriminālprocesus un izmeklē notikušo. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne Radio1 pastāstīja, ka saistībā ar notikušajām izlaupīšanām Balvu pusē policija sāka kriminālprocesu par valsts aizsardzībā esoša kultūras pieminekļa iznīcināšanu, bojāšanu vai apgānīšanu. Veicot izmeklēšanu tika pārbaudītas vairākas personas, atrasti vairāki priekšmeti, kuri varētu būs no apbedījumiem, taču pagaidām aizdomās turētā statuss nevienai personai nav piemērots. Tāpat Valsts policija sāka kriminālprocesu par notikušajām izlaupīšanām Rēzeknes pusē. Tur izrakumi tika veikti apmēram piecu hektāru lielā platībā. Arī šajā kriminālprocesā aizdomās turētā statuss nevienai personai nav piemērots.

 

Valsts policijā sākts kriminālprocess par zādzību Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā, kur nedēļas nogalē tika konstatēts, ka nozagts bišu strops ar visu bišu saimi. Aprēķināts, ka ar to nodarīts materiālais zaudējums 200 eiro apmērā. Zādzība varētu būt izdarīta laikā no 1.februāra līdz 8.martam.

 

Un vēl

 

Lauku partnerība "Sēlija" visus interesentus piektdien, 13. martā, aicina uz semināru - diskusiju "Kultūras ekonomiskais potenciāls". Tajā tiks runāts par kultūrai paredzēto līdzekļu izlietojumu līdz šim, kā arī par kultūras lomu lauku teritorijas atdzīvināšanai un citām aktuālām tēmām. Seminārs notiks Zasā, Amatniecības centrā “Rūme”.

Atstājiet komentāru