2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 12.martā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2015.gada 12.martā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi pašvaldības budžetu 2015.gadam ieņēmumos 3 miljoni 853 tūkstoši 904 eiro. Savukārt izdevumos budžets apstiprināts 4 miljoni 215 tūkstoši 843 eiro. Apstiprināti arī izdevumu pārsniegumu pār ieņēmumiem finansēšanas avoti 361 tūkstotis 939 eiro. Apstiprināts arī pašvaldības speciālais budžets ieņēmumos 275 tūkstoši 11 eiro un izdevumos 404 tūkstoši 570 eiro. Par budžetu plašāka informācija pieejama pašvaldības mājaslapā www.jekabpilsnovads.lv.

 

Jēkabpils novada dome 26. februāra sēdē apstiprināja Jēkabpils novada attīstības programmas 2012. – 2018. gadam aktualizēto Investīciju plānu 2015. – 2017.gadam. Investīciju plāns aktualizēts, ņemot vērā apstiprināto šī gada budžetu un tajā plānotas gan pašvaldības  investīcijas, gan investīcijas, ko plānots piesaistīt no pieejamajiem Eiropas Savienības fondiem pašvaldības attīstības veicināšanai. Ar investīciju plānu var iepazīties Jēkabpils novada domes mājaslapā www.jekabpilsnovads.lv.

 

Turpinām ziņas

 

2015. gads ir izcilā Jēkabpils novadnieka Aleksandra Grīna 120. atceres gads. Tomēr šajā gadā mums jāatceras un jāpiemin arī viņa vecākais brālis Jānis Grīns, kuram 23. martā aprit 125. Arī viņa nopelni un ieguldījums latviešu literatūras un kultūras attīstībā ir nenoliedzami. Jānis Grīns dzimis 1890. gada 23. martā Biržu jeb tagadējā Kalna pagasta „Ziedos”. Sarakstījis vairākas mācību grāmatas. Pēc pārcelšanās uz Rīgu 1919.gadā bijis ierēdnis Izglītības ministrijā un skolotājs, tad darbojies kā žurnālists „Latvijas Kareivja” un „Latvja” redakcijās, studējis tieslietas Latvijas Universitātē, bijis „Valters un Rapa” līdzvadītājs, nodibinājis un 10 gadus vadījis žurnālu „Daugava”, izveidojot to par nozīmīgāko latviešu rakstnieku darbu pirmpublicējumu vietu, 3 gadus bijis arī Latvijas Nacionālā teātra direktors. Publicējis vairākus dzejoļu krājumus, lugas un prozas darbus.

 

Ar nodarbību ciklu „Vērtības” Dunavā uzsākts Lauku Partnerības „Sēlija” projekts „Aiz apvāršņa”. Aktivitātes uzsākot, projekta koordinatora Uģa Vārslavāna rosināti, dalībnieki apzināja skaistāko un labāko dabā, notikumos, cilvēkos savā ciematā. Nebija pārsteigums, ka bērni kā vērtības min Daugavu, ogu un sēņu bagātos mežus. Saistošākie pasākumi – Līgo svētki pie Plostnieku pieminekļa, Dzejas dienas, Grāmatu svētki un daudzie pasākumi skolā. Sprieda arī par to, kā visvairāk pietrūkst Dunavā un ielūkojās nākotnē- ko paši gribētu izdarīt, kad izaugs lieli. Protams, arī bērnu sapnis ir asfaltēts ceļš un pat tilts pār Daugavu, iespēja uz vietas mācīties mūzikas vai mākslas skolā. Dunavā projektā iesaistījušies 27 bērni vecumā no 6 līdz 15 gadiem, kā arī seši aktīvi vecāki.

 

27. februārī Leimaņu Latvju zīmju parkā notika Meteņdienas svinēšana. Ar jautrām izdarībām latviskā garā tika teiktas atvadas ziemai un sagaidīts pavasaris. Pasākums notika novadu svētku gada programmas “Braucam ciemos!” ietvaros. Iepriekš Dignājā viesojās Ābeļu pašdarbnieki, taču šoreiz Leimaņus apciemoja Kalna pagasta ļaudis. Pēc pasākuma ikvienam bija iespēja mieloties ar gardām pankūkām.

 

Un vēl

 

13. martā amatniecības centrā „Rūme”biedrība Lauku partnerība „Sēlija” organizē semināru „Kultūras ekonomiskais potenciāls”. Seminārs sāksies pulksten desmitos. Tā gaitā paredzētas divas daļas informatīvā un diskusiju daļa, ko vadīs moderators Ainārs Vladimirovs. Seminārā paredzēts diskutēt par kultūras infrastruktūras noslodzi, jaunajiem kultūras piedāvājumiem novados un to kvalitāti, kā arī par kultūru kā vienu no ekonomikas atveseļošanas rīkiem un citiem jautājumiem.

 

Šīs un citas ziņas plašāk lasiet novada mājaslapā www.jekabpilsnovads.lv

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru